28 Haziran 2012 Perşembe

Fitch: Notumuzu mu Arttıracak?

Değerli Arkadaşlar !
Piyasalar olası Türkiye not arttırımını bekliyor Fitchten.. Bu yuzden borsa yükseliş ile bunu fiyatlamakta..
Dolar da bu durumda zayıflama eğiliminde..

 borsa şimdiki değerden kar satışı yaparsa ya da yaptıktan sonra diyelim Temmuz ayı bilanço açıklama ayı olduğu için  borsanın canlı doların düşük hacimli geçtiğini unutmamak gerekiyor..
Büyük bir kriz, skandal vb olmadığı sürece dolar temmuz da 1,75 yönünü alabilir.. 1,7750 zaten deneyeceği sağlam yer dönüp aşağımı ya da yukarı mı tamam mı devam mı diyeceği yer bir bakıma...


Türkiye'de petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarında ki gerileme enflasyonu aşağı düşürücü etkisi bekleyenlerdenim, ayrıca yaz sezonu ile pazarlara giren tarım gıdalarında enflasyonu düşürücü etkisi olacaktır; düşük petrol cari açıkta da hafif bir düzeltme yapacak beklentisine  olası saldırı ihtimali olduğu geçmiş günlere TCMB nin para politikaları kontrol altına almak adına tetikte olması ve hamlelerini tüm bunların hepsini birleştirdiğimizde dolar için yukarılara uçaçaktır beklentisi yapamıyoruz temmuz döneminde..
Ama özellikle dolar-tl, euro/usd, altın/usd , gümüş/usd kurlarında gerçekleşecek olan iniş çıkışlarda karlar cebe konulabilir..
genel bir soru var iyi hoş da nasıl oalcak bu diyenlere her zaman yaptığımız gibi bir oyun bir örnekleme ile açıklamaya çalışalım..
tüm verileri analiz ettiniz, açıklamaları okudunuz ve dinlediniz rakamlar düz ve örneklemedir... dolar kuru 1,77-1,83 aralığı veriliyor değil mi? bunda %100 herkes bu dönemde hem fikir en azından son 3 aydır yaklaşık boyle.. arada üstü ya da altına inse de kısa süre de bu aralığa girmekte..
eğer trend 1,77 - 1,83 ise ve bunda hem fikir isek banka al sat farkı ile makasımız bizim 1,78-1,82 bandı olacaktır değil mi..  ( piyasalar 1,77 derken bankalar 1,77 satış - 1,78 alış yaparlar; piyasalar 1,83 iken piyasalar 1,82 satış; 1,83alış yaparlar .. bu sebeple bizim için 1,78-1,82 alırken ve satarken ki maksimin en çok kazanç sağlayabileceğimzi değerlerdir)
bu açıklamayı parantez içinde yazdım ki 1,80 de altın aldırıp 1,82 olunca satın diyenler sadece aymazlık içinde olup egoları için yazan guruhlardır.. Piyasa oyununun işleyişi ve banka ya da aracı kurum tacir mantığını ve sistemin ayaklarından bihaberdirler..


Neyse konumuza dönecek olursa...
1,77-1,83 aralığında gezinen dolar için alım değerleri 1,78-79 olurken, bekle ve gör değeri 1,80-1,81 olurken
satışlarımız da 1,82-1,83 olmalı ki ucundan köşesinden al satlar ile bu iniş çıkışlarından yararlanıverelim..


Umarım mantık anlaşılmıştır.. Düz rakam olsun diye banka alış satıs makas farkı 1 alındı 0,80-1 arasındadır zaten çoğu bankada..


Mantığın anlaşılması çok önemli benim için.. yoksa rakamlar ve trend her hafta ya da dönbem oynaklık yapılabilir.. burada dikkat edeceğimiz husus dolar sat döneminde al demek çok manidar geliyor, ve anlam veremiyoruz..


inşallah ara ara yazılara gün içi devam ederiz,
soru cevaplar ile de sayfa altlarında yorumlar ile tüm sorularınıza fırsat buldukça cevaplama gayretindeyim..
bazı soruları genel de yazdığım için isim hitap edilmese de anlayışınızı bekliyorum.. bazen de bir yazı bir başllık altında tüm soruları cevaplamaya çalışıyorum...


Değerli arkadaşlar , yazılarımızı okuyun paylaşın kaynak göstererek,  hatta bilgi dağarcığını gelişmesi balık tutmayı öğrenme adına umarım yol katedersiniz..
Yalnız geçen bir arkadaşımıza izin verip yazımızı bir başka site de yayınlanmış ve kaynak gösterilmediği gibi yazılar silinmiş ... sonra silinen bu yazılar parça parça kopya yapıştır ile kullanılmaktadır.. 
YAZILARIMI NACİZANE BİLGİ VE TECRÜBELERİMİN ZEKATI OLARAK PAYLAŞIYORUM.. 
Sizlerden istirhamım yazılarımızı FOREX sitelerinde,  bazı hırsız sitelerde, yayınlamayın..


hepinize bol kazançlar diler,



BALIKESİR : PİYADE UZMAN ÇAVUŞ MESUT GÜNAY



AĞRI: PİYADE ER MEHMET YILDIZ

SAKARYA: PİYADE ER MEHMET KIRAN

KAYSERİ: ER MUSTAFA AYDIN

ALLAH'TAN RAHMET VE ULUSUMUZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ..


Ve bugün onlar toprak ile buluşacaklar ve UTANMAYACAKLAR...

7 yorum:

  1. Ümitbey GÜNAYDIN
    Dünkü gümüşle ilgili cevapların çok yararlı oldu ancak anladım ki ben duygusal hareket ediyorum.akşam üzere 27.30 ları gördü elim butonda ama panikledim heyecanlandım ve satamadım.Hep yukarı zannettim.Hoopp aşağıya oysa oradan son aldığımı verseydim 405 usd kar vardı ama yapamadımn.Şimdi kafa kafaya
    Bugün gümüşle ilgili yorumlarınız nedir.26.80denaldığımı azda olsakar görünce satayımmı satarken dolara mı tl yemigeçeyim.Bu arada tüm bilgilendirmeleriniz fevkaladenin fevkinde tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Alo ümiiitttt beyyy oradamısınız. metealar aşağıya hızla salınıyor ve bennnn burada cevaapp bekli yo r u mmm

    YanıtlaSil
  3. Emeginize saglik ümit bey bu paylasimlariniz emin olun bizler icin cok önemli.... Cok tesekkurler... bilgi hirszligi yapan arkdaslarda varsa lütfen bunu son versin emek hırsızligı kul hakkıdır unutmayalım

    YanıtlaSil
  4. Bugün (28 haziran ) sert hareketlenmelerin olabileceğini daha öncesinde paylaşmıştık sanırım..
    Almanya verisi ardından özellikle 12:00 - 15:30 arasında sırasıyla Avrupa Güven endexi ve ABD istihdam ve büyüme rakamları açıklanacak...

    euro /usd paritesinde dün belirtilen 1,2445 sert bir şekilde kırıldı bu doğrultu da emtialarda bir nebze geri çekilme gözlemlenebilir.. doların değerlenemsinden dolayı..
    gümüş tl alılş rakamınızı kontrol edin o tarafta an itibariyle zarar da olamayabilirsiniz..
    altın da 1549 denemesini ama 1562 kırıldıktan sonra beklentimi paylaştım haftalık kısa vade yatırım analizinde..
    dün sizinle ve daha önce birçok keresinde 27,30-50 gümüş onsun sağlam direnç olduğunu kıramadığında aşağı salınabileceğini paylaştık..
    günlük hareketler ile heyecanlanmayın derim.. bu hata yapmanıza sebep olur.. ayrıca günlük takip ve zamanınız var ise parça parça al sat yapın ki her türlü ani iniş çıkışlar da kar satışı yapabilesiniz..
    ayrıca unutmayın en tepe ya da en dibi bulmak şanstan başka birşey değil bizim için.. iş bu sebeple ben KARI GÖRÜNCE KACAN korkak ve reel yatırımcıların daha çok kazandıklarını düşünüyorum..
    26 da alırsınız 27 olur 28 olacak düşüncesi ile satmazsınız sonra 28 olur 29 olunca dersiniz ve bu ihtiras bitmez sürer gider sonra başlar düşmeye 28 olur yok toplayacak burdan dersiniz 26 olur yok artık düşmez dersiniz bakmışsınız 24 derken 21 oluvermiş.. umarım mantığı anladınız..
    CEBE GİRMEYEN PARA PARA DEĞİLDİR..

    altını alın HAYAL ve hayal gerçekleşince Satın...
    hayali alır gerçeği satarsınız boylece..
    yoksa 100 değil 500 kar oalcak diye beyhude bekleriz..
    ya da tam tersi satmasaydım 100 değil 150 karım olacaktı diye boş yere kendimizi üzeriz..
    duygusallıktan uzak..
    kar gerçekleştiğinde satmak en önemlisi

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler. şu an zarardayım. çünkü dolarla almıştım. tlile alsaydım zarar yoktu. şu anöğrendim ki 27300 lerde satıcam.sağolasın

    YanıtlaSil
  6. 27.300 ile satacam şeklinde net kelime kullanmayın lütfen.. ya da yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim..
    27,300-500 arası çok sağlam direnç yani yukarı gidebilmesi adına duvar.. kırabilirse ucaçak 28 e doğru ilk aşamada..
    kıramadığından geri çekilme yaşanıyor.. buarada anlaşalım..

    ayrıca dolar ile aldınız demişsiniz ama her zaman diyorum aldığınız diğer varlıkların kuru ne kadardı diye..
    mesela örnek dolar ile 1000 gr gümüş aldınız diyelim ons 26,80 den..
    ons sabit kaldı ama dolar yükselmesinden dolayı gram gümüş diyelim 1,55 den 1,57 oldu o zaman tl cephesinde kar olduğu için geçiş oraya olabilir..
    mantığı umarım anladınız sanırım..
    BEN DOLARDAN GÜMŞ ALDIM İLLA DÖNÜŞÜM DOLARA OLMALI MANTIĞI YANLIŞTIR..AYET GİBİ DEĞİŞMEZ KURALLAR İLE YATIRIM YAPMAYALIM LÜTFEN

    YanıtlaSil