8 Haziran 2012 Cuma

8 haziran

Günaydın ,
Hayırlı cumalar !
düğün telaşeşi ve yoğunluğundan sabah sabah bir fırsat bulmuşken genel soru ve beklentileri paylaşmak isterim Sizlere. Sanal ve internet aleminden uzağım bir süre..

en son 5 haziran ki yazımız ve yorum cevaplarımızda da belirttiğimiz hem borsa hem altın dolar vb verdiğimiz değerler belki de çok kısa bir sürede yakalandığını görüyoruz.
şimdi başlık  başlık kaleme alacak isek..

1. İMKB :
54,500 bir parça al sinyali veren borsa yı %4-5 karla 56,700 lerde kar satışı düşünülebilir. Beklenen max. hedef 57,000-57,500 aralığı buraya kırmadan geri çekilme ihtimali var.. Kırdığında sattığınız kağıtları bu sefer dolar düşeceğinden dolara geçersiniz.. :)
Nakitte kiler için hala geniş 50-52 ve 52-54 aralığı alım seviyesi olabilir .. Girilecekse borsaya.. aksi takdirde HERKES KAĞIT ALDI  desinler diye yatırım yapmayınız..

2. Dolar : Çoğu görüş 1,84 altına hatta   1,82 altına düşmesini beklemeyen görüş hakim.. Bunlar dün yatsın kalksınlar Fitchin İspanya puan düşürmesine dua etsinler.. Yoksa dolar tepe taklak gidiyordu.. Her neyse bu bağlamda haberlerin nasıl kurları etkilediğine tekrar şahit olduk..
TCMB yani TL nin patronu çok rahat..Patron rahat ise bir bildiği var diyerek papağan gibi 1,84-85 ten sonra 87 oalcak dahi olsa dolar alınmaz  görüşündeyim.. 1,80 altını görünce değerlendirme yapabiliriz ancak.. Bu hafta elinde doları olanlar kaybetti zaten aynen altını olanlar gibi.. Her zaman belirttiğimzi gibi zaten 1,84 ten 1,86 olan dolar bankaların al sat rakamından sonra zaten başabaş konumuna getiriyor bizi..
Lütfen siz yorumculara değil, egolarına bak 2 puan arttı diyen ben bilirimci egolara değil matematiğe ve muhasebenize güvenin..

Dolar endexi, yok bir de Vix korku endexi felan çıkarılıp dolar tl ya d aaltın ile birebir ilişkilendirme yapılıyor.. Geçin bunları.. hepsi eş zamanlı çalışır.. Yanıltıcı olur.. Ayrıca bizim parayı Asya gelişmeleri ve Avrupa krizleri çok olumsuz etkiler bunu da unutmayın...
Söze başlarken dediğim gibi dolar konusunda paramızın patronu çok rahat.. O rahat ve tedirgin değilse alım yapmak için maceraya gerek yok... Maceraya atılanlar ise inş. doları destekleyici haberler gelir de piyasalara zarar kapat yaparlar..

3. Altın ( emtia):  Altın için bir önceki yazımızla net bir dil kullanmıştık BEKLE... 1612 ve ardından 1594 kırılmadan seyri görmeden hareket etme.. Bugün piyasayaı etkilecek belirli programllı bir haber yok.. Ayrıca hafta sonu olması gene bekle dedirtiyor.. Ayrıca aşağı destekleri test etme ihtimali var iken.. AB İspanya ile gene alevlenirken, Çin parasal genişlemeye faiz ile giderken altını koş demek zor...
Daha önceki yazılarımızı takip eden dostlarımız bilirler Bernanke Q3 demeden önde Çin, Japon ya da AB kanadından biri Q diyecek parasal genişlemeye gidecekti Çin ile başladı.. Daha durun ABD den önce Avrupa basacak daha para... Tüm bunlar var iken biraz dinlemede kalmak da yarar var..
Çinin faiz indirmesi doları dünya da güçlendirirken bundna öncelikle biz gibi gelişmekte olan ülkelerin paraları olumsuz etkilenmektedir. Ayrıca Çin faizi Avrupa'ya destek adına indirdi..Bu da AB cephesinde işlerin bildiğimizden de vahim olduğunu gösteriyor.
Altın için geniş aralık 85-90 aralık idi biliyorsunuz ilk başta hedef.. Ama lımlar için 90-92  arası 1.parti alımlar yapılabilir düşüyorsa  allımlara devam edilebilir... Alınan altınların 97-99 aralığında satılarak ÇOK HARİKA bir kar elde edilebilir...Arada 95-97 aralığında dönüş olur mu olmaz mı yı takip ederek riski sevmeyen garantici yatırımcılar AZ KAR + AZ KAR = ÇOK KAR düsturu ile burada da terk edebilirler gemiyi...
Her hedef aralığında iniş çıkışların olacağını artık bildiğinizden anlık heyecanlardan sakınmak gerekiyor..

ons açısından olaya bakarsak  1549-51 ve altını test etmeye hazırlanıyor altın.. 1566 bu yuzden Londra piyasaları için çok önemli bir destek.. Londra da 1566 , ABD piyasalarında ise 1549 çok önemli..
İki taraflı oynamayı sevmeyen bir insanım bilirsiniz.. Yukarı yönlü çıkacak güç yok.altında 1590 ve üzerini kırıp atması çok zor bugün için.. Ani şok bir haber, deprem savaş vb siyasi vb kriz ancak yukarı götürebilir..


gümüşten 27,70-27,30 arası uzak durun aşağı sarkarsa 26,50 sorgusuz sualsiz gideceği yer.. İş bu sebeple buraları deneme girişimde olma ihtimali yüksek iken ve varken alım sakıncalı.. 28,400 üstü olmadan bugün tehlikeli alımlar.. umarım mantık anlaşılmıştır..

Euro/usd paritesinde eğer 1,23 te al , 1,25 ev üzerinde kar satışını bırak uygulanmışsa tekrar yerine koyma girişimi için burada da bekleeyceksiniz.. Gene düşüşleri beklemek daha mantıklı.. Olay şu idi rakamlar ile daha iyi anlaşılsın diye yazıyorum,
parite 1,23 iken 1000 euro ile 1230 usd ediyordu..paritenin çıkacağı öngörüsü ile 1,25 e diyelim sat hedefi konuldu.. yani euro dolar karşısında güçlenecek dediniz..  1230 dolarınızla 1000 euro aldınız...1,25 te sattık 1000 euro * 1,25 = 1250 usd yani her 1000 euro ile tekrar dolara dönerek 20 usd fazla dolar elde ediyoruz..

bol kazançlar,

3 yorum:

  1. gerek altın, gümüş, platin gibi emtialar hakkında, gerekse de dolar-euro gibi dövizler hakkında bu siteden çok iyi, gayet sağlam öneri ve fikirler ediniyoruz. bu site sahibinden allah razı olsun.
    borsa hakkında, hisse senetleri hakkında bu site gibi güvenilir tavsiyelerde bulunabilecek bir site önerebilir misiniz?

    üstadımız bazen hisse senetleri hakkında da tavsiyelerde bulunuyor, yukarıda olduğu gibi. ama, hangi hisse senedinden alabileceğimizi bilemediğimiz için, o değerli tavsiyelerden yararlanamıyoruz. mesela ben birkaç gündür denizbank ve spor kulüpleri hisselerine odaklanmaya çalışıyordum, ama cesaret edip de alış emri veremedim. bu arada da denizbank hisseleri yükseldi. artık oradan alış yapılamaz herhalde.

    bilgisi olan, önerisi olan varsa yazabilir mi? saygı ve sevgilerimle...

    salih

    YanıtlaSil
  2. selam ve saygılarımla sayın adsız !
    öncelikle borsa da isim vermek spekulasyon ve yasak bilmektesiniz.. Denizbank gibi istisnalar dışında (alım satım curcunası yüzünden) banka hisselerinden AB çalkantıda iken uzak durun.. DEnizbank alalım mı deseydiniz o zaman bile belki almayın tavsiyesinde bulunurdum.. çünkü inan eğer alıcı bulmasa idi son 2-3 günde banka kağıdı yerlerde sürünecekti.. Borsa kağıdı aldığınız da takibiniz ve kulağınız derin olmalı.. Satışı ve kime satıldığını önce duyanlar önce alım yapacaklardır..
    Benim nacizane tavsiyem sportif ve banka hisselerinden uzak durun.. Her ikisi de çok riskli şu karar aşamasında özellikle futbolda..
    Uzak durun derken şunu da unutmayın çok getiri verecek kağıtlar da aynı zaman da bu kağıtlar.. Riskli demem de bu yuzden.. Ben riske varırım kaybetme durumunda psiolojim bozulmaz ve sert kayıplara hazırım diyorsanız buyrun alın.. Bu iki tip sektör banka ve finans AB krizden dolayı gelgitleri çok olabilecek sektor, spor kağıtları ise transfer bombaları fazla prim yaptırmaz ama dava sonucu önemli.. Mesela Aziz Başkanın çıkacağını ve FB nin rahatlayıcı karar alacağına çok inanıyorsanız alın , ama tam tersi durum da kağıdı yerden kaldıramazsınız.. Ayrıca spor kağıtları çok hızlı iniş çıkış seyrediyor.. Düşünce aynı sertlikle çıkış yapmıyor..

    Site önerisine gelince aracı kurumlar , banka vb İMKB destekli yatırım kurumlarını takip etmeniz de fayda var..

    Forum siteleri, tanımadığınız insanların, sanal mı gerçek mi tam bilemediğiniz yazarlardan, öngörüsü değil fikirleri U dönüşü gibi değişen uzmanlardan uzak durun, öngörü ve tahmin tutmayabilir bu doğaldır çünkü gücü uzmanın bir yere kadardır ve bilgidir sadece.. Ama fikri değişiyorsa , yazdıkları sebep-sonuç bir öncekilerden farklı ise bu sahte borsa simsarı olabilir, kağıtları indirmek ya da çıkarmak için hareket eden bir oyuncu olabilir, bu yuzden takipçinizin uzun süre yazılarını takip edin geçmiş yazılar ile karşılaştırın bu size fikir verecektir..
    bu adam çok tutturuyor diye değil bilgili diye takip edin...
    PARANIN ALLAH'I OLMUYOR MAALESEF BU KİRLİ DÜZENDE.. BU SEBEPLE SERMAYENİN YEŞİLİ KIRMIZISI DİYE DUYGUSAL BAĞA GİRMEYİN..
    özellikle forum sitelerinden uzak durun, orada fikir alışverişi yapılabilir ama yazıları kale bile almayın, adı üstünde tartışma ve fikirleşme yeri olarak düşünün, sadece faydalanmaya bakın...
    kesinlikle tek bir kişiye bağlanmayın, farklı görüşleri okuyun izleyin dinleyin ..
    muhasebe ve muhakemeye kendiniz yapın..

    PARÇA PARÇA ALIN
    PARÇA PARÇA SATIN
    CEBİNİZDE ALTIN - USD- BORSA- TL VB PORTFÖY YAPIN
    ALINCA SATIŞ HEDEFİ KOYUN...HEDEF GELİNCE SATIN..
    YOK DAHA DA ÇIKAR VB NEFS DOYMAZLIĞI KARINIZI ALIP GÖTÜRÜR..
    AZ KAR + AZ KAR = ÇOK KAR UNUTMAYIN
    ÇIKANI SATIN BIRAKIN ÇIKMAYA DEVAM EDERSE ÜZÜLMEYİN İNAN O ÇIKARKEN DÜŞEN BİRŞEYLER BULURSUNUZ
    SÜREKLİ AL SAT YAPMAYIN

    YanıtlaSil
  3. SON OLARAK FORUM VB KALABALIK ORTAMLARDA YAZAN KİŞİLERİN İP NUMARALARINI YA DA GERÇEK KİŞİLİKLERİNİ İSTEYİN..
    ADMİNE SORUN BU YAZAR BAŞKA NİCK İLE İSİM İLE YAZIYOR MU DİYE...
    BEN ÇOK ŞAHİT OLDUM,
    a ismi ile 1800 olacak derken
    b ismi ile 1600 olacak diyenleri..

    çok pisliklere şahit oldum..

    SADECE SİZLERDEN TEK RİCAM LÜTFEN KİMSEYE HEMEN GÜVENMEYİN...
    ALLAH ADINA KANDIRMALARA LÜTFEN GELMEYİN.

    YanıtlaSil