26 Haziran 2012 Salı

gündem çok karmaşık,

DEĞERLİ ARKADAŞLAR'
EĞER 90-91 Lİ RAKAMLAR DA ALIM YAPILDI İSE  KAR SATIŞI İÇİN YA USD YA DA NAKİTE İHTİYACINIZ VAR İSE KAR SATIŞINI TL YÖNÜNDE KULLANABİLİRİZ..
BEN BU DÖNEMDE GEÇEN HAFTA FED KARARINDA HATIRLARSANIZ ALINAN ALTINLARIN ÇOK KISA SÜREDE 1-2 TL LİK KAR BIRAKABİLECEĞİNİ GRAM BAŞI VURGULAMIŞTIK..
1-2 GÜN İÇİN DE BEKLENTİM YÜKSEK İDİ..
4-5 GÜN SONRA BELİRTİLEN KAR SEVİYESİNE GELDİ..

Altında 28 haziran saat 15:30 ABD veriler (istihdam talepleri ve çeyreklik büyüme ) ve ardından AB zirvesi biraz ivme kazandırabilir..  1592 - 1603 aralığı satış rakamı oalrak lanse edilebilir.. +-5 usd oynamaları gözönnüde bulundurulmalı.. Gram TL de ise 1 satış için 92-94 ikini için ise 95-97 olarak belirlemiştik...
ikincisini kısa vadeli al satçı arkadaşlarım öncelikle unutmalılar..
şu an TL çıkışları tamamen Suriye kaynaklı  doların artışından kaynaklanmakta..
Savaş beklentimin olmadığını uçak düşürülmesi olayı ile sizlere aktarmış olup bu olayla doalrın sert çıkış yapmayacağını 1,79 dan 1,82 ye itmesinin kafi geldiğini iletmiştik..
NATO vb uç kararlar çıkarsa savaş durumunda ancak dolar 1,90 telafus edenleri kısa sürede haklı çıkarır.. Aksi takdirde yaz dönemi kriz dışında doların arttığına döviz yatırımcısı fazla şahit olmamıştır..
dolar cephesinde Suriye olayından sonra Cuma günü Dış Ticaret verimiz ve haftaya Salı günü açıklanacak olan Enflasyon /TÜFE) verileri yön çizmesinde faydalı olacaktır..Her iki verinin de iyi geleceği beklentisinden dolar da gevşeme beklentisindeyim... Suriye gerilimi doların çıkmasına düşmemesine engel oalcak bir gelişme sadece bunu da unutmayalım.. 1,8252 yi kıramayan dolar çıkış şevkinden vazgeçebilir..

Altın ons da 1583-1575 aralığında alım yapanların stop los - bizim stoplosumuz en düşük karla çıkmaktır- zarar kapat yoluna gidilebilir... 1583-1575 aralığına giridğinde altın eğer satışlar ile karşılaşacak olsa 1549 duvarını yıkmak için güç almış olacaktır... Eğer 1583 -1575 arasında tepki yok ise bu sefer buradan toplayacağı güç ile 1614  yolculuğu denemesi olacaktır.. benim beklentim aşağı kıracağı yönünde...
ya da tam tersi ons çıkarken dolar tl düşmesi bu durumların ikisinde de gram altın fazla değişim arzetmediğini biliyoruz artık

Gram tl de olası aşağı düşüşlerde 92 den kar satışı yapılması daha mantıklı görülmekte... çünkü ons aşağı sarkarsa dolar tl yükselecektir ve gramı 92 olduğu farzedilirse kaçışlarımızın.. ve ons düştükten sonra toparlanırken dolar tl bu sefer düşmeye başlaaycaktır.. Biliyorsunuz hem dolar hem altın ÇIKARKEN MERDİVEN İNERKEN ASANSÖRDÜR..  altın ons merdivenle çıkarken , dolar-tl asansörle iniyor olacağından sattığımız rakamın altında altın alabilmemiz için sebep çoktur..

gündem çok karmaşık,
yaz tatiline girmeden önce çoğu büyük piyasa oyuncusu tatil öncesi pozisyonları kapatma adına ya da bekletme adına hamleler yapılabilir...
bu vb belirsiz ortamlarda en güzel yapılabilecek hareket


Not: soru cevap şeklinde yorumlar kısmında yazmaya gayret ediyoruz.. Dostlarımızın sayfa altındaki yorumları da okumaları tavsiye olunur,
bol kazançlar

3 yorum:

  1. Ümit Bey merhaba!
    Yorumlarınızı tekrar okumaya başlayabildik.
    Yüreğinize sağlık. Gümüşle ilgili:
    " 1 yılı aşkındır 26lı ons rakamlarında açılış ya da kapanış yapmadı..
    27,30 çok önemli....."
    ifadesini açıklayarak GÜMÜŞ hususunda bir yön çier yorumda bulunursanız memnun olurum.
    Ayrıca, yüzde 80 TL'de bekliyorum. Sürekli takip de edemiyorum. Altında 28 Haziran ve Temmuzun ilk haftası önem arzediyor sanırım..
    Treni kaçırmayalım. Beklentim ; 1545 ve tutunamaz ise 1530 veya daha altı.. TL de beklemek güzel ama 16** sonrası yükseliş de var..
    Yorumlarınızı kısa da olsa aktarırsanız sevinirim.
    Hürmetler Efendim.
    Selam ve dua ile..

    YanıtlaSil
  2. Abdullah Bey !
    Selam ve saygılarımla ...
    " 1 yılı aşkındır 26lı ons rakamlarında açılış ya da kapanış yapmadı..
    27,30 çok önemli....." yazısını paylaştığım günün akşamı ay da ertesinde 26 lı rakamları gümüş gördü.. yani beklenen kırılmayı gördük.. yazımda da 26 lı rakamları düşmesi beklentisini paylaşmıştım..
    bugüne gelecek olursak gene 27,30-50 direnç rakamı çok önemli olup bugün için gümüşün gene 26 ları tes edebileceği yönünde..

    altın ve gümüş te bugün düşüş beklentimi tekrar paylaştım..

    geçen hafta gümüşü 1,55, altını 90 lı rakamlarda alım yapma şansımız olmadı ise alım için gene beklemekte fayda var.. alım yapılmış ise kar satışı belki yapılabilir desem de sizin için yani elinde %80 nakit olan biri için 1-2 tl gram başı karlar için çıkışa değmez.. çünkü elinizde yeterince TL var..
    16** lü rakamlar sonrası yükseliş mi var? ya da nereye kadar diyelim.. şunu unutmayalım her yükseliş kar satışı ile karşı karşıya kalıyor.. bu yuzden 16lü rakamlar ile birlikte satışın da geldiğini unutmayalım..
    klasik bir tabirle 1530 kırarsa yön aşağı 1640 kırırsa yön yukarı demek çok saçma..
    ikisi arasında 90 usd fark var.. bu da kar demek.. hem de kocaman..
    altın zaten 1530-1650 arasında gidiyor sene başından beri.. boyle iki uç vermek mantık dışı..
    şu an 1585 temiyiz .. evet
    1575 kırarsa 1549 dener oradan 1530
    1593 ten sonra 1603 .. boyle iki uç verilirse mantık var.. 100 usd aralık ile al sat yapamayız ki..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ediyorum Ümit Bey.
    Her zaman olduğu gibi yorumlarınızdan herkes alacağını alıyor. Açıklamalarınz benim için yeterli.
    Sabır ve kanaanat önemli. Aceleden uzak atılım ve yatrım her zaman geçerli..
    Herkese kolay gelsin!
    Selam ve dualarımla kardeşim..

    YanıtlaSil