23 Haziran 2012 Cumartesi

Savaş dedikoduları doları zıplattı


Savaş dedikoduları doları zıplattı

Moody's rüzgarıyla keyfi yerine gelen piyasaların bahar havası kısa sürdü

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının Akdeniz suları üzerinde Suriye tarafından düşürüldüğü iddiası, Moody's'in not artırımıyla 2 gündür bahar havası yaşayan piyasaları bir anda salladı. Savaş ihtimalini gündeme getiren haberlerin yerel ve uluslararası basında yer alması üzerine 2 gündür 1.79-1.80 TL seviyesinde dolaşan dolar 40 dakika içinde hızla çıkışa geçerek 1.82 TL'ye ulaştı. İddianın kapanış saatinden sonra yayılması nedeniyle İstanbul Borsası'na olumsuz bir etkisi olmadı. Yatay bir seyir izleyen İMKB-100 Endeksi günü yüzde 0.02 artışla 60.451 puandan kapadı.

3 yorum:

  1. Bu gundem haftaya dolari 190 lara tasirmi n dersiniz

    YanıtlaSil
  2. hayır erkan3300 !
    sadece doları zıplatmasının sebebi uçağın düşürülmüş olması.. Aslında Hava kuvetlerine ait bir uçağın düşürülmesi basit bir konu değil.. Lakin mevcut iktidarın bu olayı savaş sebebi yapmayacağı çok net olduğundan dolar buna bağlı olarak yükseliş gösterdi.. Bu da 2-3 puan artarak ki.. Dediğiniz rakamlara tekbaşına Suriye olayı ile gelmesi için savaş gerekli..

    Uçağımız düşürülmesi olayına en azındna 4-5 uçak göndererek Suriye semalarında gözdağı verilmesi ile imaj düzeltilerek cevap verilmeli idi.. Savaşa, bombaya gerek yok.. savaş hiçbirimizin istemediği birşey...
    siyasi konulara girmek istemiyorum..
    kıyısından köşesinden biz bile cahil aklımızla biliyoruz Türkiye ile Suriye kırdırılmak isteniyor birbirine..
    Allah sonumuzu hayır etsin...
    Not: Bu arada ilerleyen gün veya aylarda NATO Suriye'ye girecek... Ve diyecekler ki bu Türkiye'nin diplomatik savaşı.. Bizlerde inanıp alkışlayacağız.. Aslında zaten istenen Suriye'ye zaman ve fırsat bulup girmek değil miydi...
    Bu arada Mavi Marmara gibi sivil bir geminin vurulması ile İsraile kafa tutanlar, Devletimizin demirbaş eşyası olan bir uçağın düşürülmesine bu kadar sessiz kalması pek manidar..
    Biri sivil
    biri askeri
    ne anlatmak istediğim anlaşılmıştır umarım..
    Millet olarak uyanık olmanın tam zamanı..

    YanıtlaSil
  3. İddianın kapanış saatinden sonra yayılması nedeniyle İstanbul Borsası'na olumsuz bir etkisi olmadı.Derken hafta başı açılış işlemleri ile (pazartesi) %1-2 kayıp vermesi beklenilebilir..

    YanıtlaSil