14 Temmuz 2012 Cumartesi

Altın gram tl al sata bakış açımız


Arkadaşlar !
Altın için geçen haftalarda; renklendirme oalrak adlandırdığımız alım bölgesinde ki anlamı tekrar izah edeyim..
öncelikle şunu belirteyim 91,80 desteğinden aşağı girince ALIM BÖLGESİNE giriyoruz...
ne kadar aşağı gideceğini ya da nerden döneceğini bilemiyoruz maalesef..
giriş yeri olana kırmızı bölge dedik 90,80-91,80 aralığı verdik ona da düz rakam 90-92 yazmamız daha kolay anlaşılması içindi...
90 aşağısı zaten kaçırılmayacak fırsat  bu yuzden 88-90 görünce sarı, 88 aşağısı ise bulunmaz bir fırsat olarak yazdık.. GEçen ay denenen 89,80 denemesi ile altın yaz aylarında 86 tarafına giderim belki diye grafiklerde işaret verdi.. Gidip gitmemesi tamamen aB tarafından yaşanacaklara bağlı ayrıca FED in Q3 için erken demesi israrırına...
yani burada alım bölgesini renklendirirken en aşağı yeşil oalcak oalrak beklemek ya da anlamak yanlış olacak...
özetle 91,80 ile ve aşağısı ALIM BÖLGESİNİN BAŞLADIĞI bölge..
neden 90,80-91,80 ne kırmızı bölge dedik çünkü bu aralığa girer aşağı 90,80 nde kapanış yapamaz ya da kıramazsa hemen gene 92 üstüne kendini atar diye...
yani bir bakıma ALIM BÖLGESİNİN en pahalı yeri ayrıca görünüp tekrar yukarı dönme yeri...
düştükçe sarı, daha da düştükçe yeşil diyerek yeşillenince diplerde olduğunu bilmemiz açısından örneklendirdim..
lütfen verdiğim aralık gelecek şeklinde anlaşılmasın sadece..
zaten 91,80-90,80 aralığına girip kıramayınca nasıl tekrar yukarı fırladığına dün şahit olduk.. kırmızı alarm işareti olduğundan temkinli alım diye tanımladım kendimce..
daha önce de yazdığım gibi
90-92 alım
92-94 bekle
94-96 satım bölgesi olarak düşünülelim..
90 aşağısında güçlü al bölgesi; 96 yukarısı ise güçlü sat bölgesi olduğunu unutmayalım..

gram altın 90 altı görüleceği grafiklerde aşıkar.. geçen seferde bunu paylaşmış 89,80 görmüştük.. gene görecek lakin 90 aşağısı görecek diye sürekli bekleyelim mi derseniz işte ben ona karşıyım..
91,80 kırılınca çok az az toplayalım ki hemen ibre tersine dönünce satabilelim..
90,80 özellikle kırılıp 90,20 aşağısı görmeden çok yüksek alımlardan kendimizi koruyalım..
altın tl gram da 89-97 aralık olarak belirlediği trend den yukarı ve aşağı yönlü çıkış denemesi yapacağını unutmayalım.. buna göre aralarda destek olan 89 a yaklaştıkça alıp, direnç olarak 97 ye giderken uygun yerlerde kendinize kafi olarak göreceğiniz karlarda altından elinizi çekiniz..

ÖZETLE;
ALTINI OLANLARA 97 VE ÜSTÜNE KADAR BEKLE ; GRAMI OLANLARA NAKİTTE KAL 90 AŞAĞISINI BEKLE ŞEKLİNDE STRATEJİ İZLEMELERİNİ ÖNERMİYORUM... GÜN GELİP 90 AŞAĞISI VE 97 ÜSTÜ GÖRÜLDÜĞÜNDE HAKLI ÇIKACAK OLSAK DA YATIRIM MANTALİTESİ GÜDÜLDÜĞÜN DE HEDEF RAKAMINIZA YAKLAŞTIĞINDA ALMAYA BAŞLAMANIZ VE SATIŞ HEDEFE GELMEYE BAŞLADIĞINDA SATMANIZ AKILLICADIR.

Örnek çok uzağa gitmeden son iki aylık sürece bakarsak
1. 90-94 = + 4
2. 92-97 =  +5
3. 97-93 = - 4
4. 93-96 = + 3
5 .96-91 =  -5
6. 91-94 =  +3
7. 94-91= -3
8. 91- şu an 93 de devam ediyor

14mayıs 2012 - 14temmuz 2012 aralığında sadece 2 aylık süreç içinde  yaşadığımız gerçek veriler bunlar.. 8 defa keskin iniş ya da çıkışlar ile karşılaşmış.. 2 ay 8 haf demektir.. arada tatil olsa  da yok farzedersek 8*5gün = 40 gün demektir... 40 iş gününü 8 hareket yaptığına göre böldüğümüzde 5 günde bir yani aslında hafta da bir bize şans sunuyor...
Her hafta işlem yapmanızı sağllıklı bulmasam da brikaç hafta bir aynı rakamları aşağıdan ya d ayukarıdan görüyorsunuz..
dikkat ettiğiniz gibi gün geçtikçe 97 olan tepeden aşağı trend iniyor96-95 diye; destek olan 90 rakamı ise 91-92 diye yukarı salıyor kendini..
bu da destek ve dirençin daraldığını ve bir müddet sonra sıkışıp patlayacak izlenimi veriyor ki bu bir gerçek.. işte o zaman ya destek kırılacak yani 90 altı göreceğiz ya da 97 kırılıp üstü.. her ikisi denemeleri yapılacak .. haberler ile desteğe mi yoksa direnci kırmaya mı gidiyor göreceğiz..
AB nin içinde bulunduğu durum iyice çıkılmaza gider bu dönem de ABD Q3 ten uzağım mesajına devam ederken seçim dolayısıyla her türlü savaşa onay vermeyeceğinden destek kırılması daha agır basıyor gibi.. Ama şartlar değişir işler karışır notu iliştirmeden edemeyeceğiz..

Değerli arkadaşlarım,
Sizlerin de gördüğü gibi yukarıda verilen rakamlar ve grafiksel gidiş sizlerin basından sadece haber akışlarını, ekonomik gelişmeler(yurt içi dışı) izleyerek  alım ve satımı daha kolay yapabilirsiniz..
Lütfen kafanızı karıştıracak yorum ve açıklamalardan, toplu hareketlerden kaçınınız..  Hedef doğrultusunda konulduğunda aslında herşey kolay.
her zaman işlem yapayım, alayım hemen gram da karı alayım 2-3 olmaz 5-10 tl gram başı kar alayım beklentisi ve hırsından kendinizi sıyırınız.. Ara ara işlem yaparsanız , günlük bilgisayar takibinden uzak durursanız daha az risk alırsınız.. Sizin beyninizi karıştıran ve psikolojinizi bozan her durum yanlış adım atmanıza sebep olacaktır..

Her gün işlem yapmaktansa arada yukarıdaki rakamları referans olarak hareket etmeniz hem cebiniz hem sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Acaba satsam mı alsam mı değil de hedefe göre makul karlardan ayrılmanız daha sağlıklıdır.

BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA OLUR..   KOLAY PARA DA YA HARAM VARDIR YA DA ALINTERİ YOKTUR. HARAM PARANIN HAYRI OLMADIĞI GİBİ ALINTERİ İLE KAZANILMAYAN PARANIN DA İSABETLİ YERLERDE HARCANMADIĞI BİR GERÇEKTİR..
İş bu sebeple bir tacir bir ticaret sahibi gibi paranızın değerini korumak adına yaptığınız yatırımları ciddiye alıp;    tuşa basmak kadar basitmiş şekliyle görmeden; bartı kazanç beklentilerinden uzak  iyi alışverişler ve bol kazançlar dilerim,
Bir tacir bile aldığı malın üzerine belli bir kar koyarak ancak satar, olağanüstü kar koyarak satmaay kalksa çoğu mal elinde kalacaktır..

saygı ile,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder