19 Temmuz 2012 Perşembe

İspanyol faizi yeniden korkutuyor



İspanyol Hazinesi'nin düzenlediği 3 ihale sonrasında satış beklenti altında kalırken 10 yıllık İspanyol tahvilleri yeniden yüzde 7 üzerine çıktı.

7 yorum:

  1. Selamlar ümit bey ,altındaki görüşünüz nedir acaba?

    YanıtlaSil
  2. ümit bey, abd verileri kötü gelirken altının çıkamaması düşeceğinin işareti değilmidir.Çatır çatır kötü veri gelmesine rağmen ne iniyor ne çıkıyor...Verileri tersmi okumamız lazım ,iyice kafam karıştı.Sizin yorumunuz nedir acaba?

    YanıtlaSil
  3. sayın ink...
    altın fiziki talep bulamıyor..
    bunda Çin Yuanı ve Hint Ruppisi paralarının değersiz olması..
    Biliyorsunuz bu ülkeler güçlü fiziki alım yapan ülkeler.. paraları değersiz olunca dolayısıyla yerel para ile altın onlara göre pahalı oluyor...
    fiziki altın ülkemizde de gitmiyor .. düğün sezonunu yoğun yaşadığımız Türkiye'de bile temmuz özellikle ramazan öncesi tüm düğün salonları, sokaklar, nikah salonları ve caddelerde gelin arabalar görülürken altın alanlar takanlardan ses yok en azından İstanbul Altın Borsasında gözle görülür bir alım yok...
    özetle fiziki allım ile desteklenmeyen altın var..
    burdan ne çıkarımı yapıyoruz demekki altın spekulasitf hareketler ya da haberler ile yükseltilecek.. Elbette hayali olan bu yukselişin ardından her zaman olduğu gibi düşüşüde göreceğiz..
    çıkarıp gene aynı seviyeye getirmeleri de son aylardır bu yuzden..

    üçgen daralıyor bu her iki yön için de korku..
    yay misali gerilecek gün gelip

    YanıtlaSil
  4. "daralan üçgen bu ay sonu gibi 14xxleri getirecek" görüşüne siz de katılıyor musunuz? yoksa 1670ler kapıda mı hocam?

    YanıtlaSil
  5. ümit hocam ben ilk kez gümüş aldım bu hafta ve şunu farkettim ki 20 onsluk çıkışta gümüş %1 kar bırakıyor.yani diyelim 10000tl lik alımınız belki bir günde 100 tl bırakıyor..altına göre çok daha karlı ve az riskli gibi..siz ne dersiniz altından çıkıp gümüşe mi girmeli? altındaki 1400 söylentileri gümüşü de etkiler mi, yoksa paralel mi gider?
    bir de gümüşteki 27,25 gibi seviyeler nasıl hesaplanıyor, bunun birimi de ons mudur?
    kısa bi gümüş değerlendirmesi yapabilir misin rica etsem..

    hayırlı ramazanlar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Yusuf Bey !
    Hayırlı Ramazanlar !
    özet özet gümüş hakkında bilgilendirme yapayım eksik kalan yerleri sonra sorarak devam edebiliriz...

    Gümüş de aynı altın gibi ons ile dünya da görücüye çıkar. Ons biliyorsunuz 31,10 gram olup sabittir.. Platin, gümüş, altın vb hepsinde ons olarak görücüye çıkar dünya da piyasaya..

    Ülkemizde altını da olduğu gibi gümüşü ( Kuveytturk ve TürkiyeFinans Katılım ) ve platini ( Kuveytturk) gram olarak al sat işlemlerine izin vermektedirler..

    Gümüş de altın gibi değerli metaldir... Ayrıca altından bir ayrı yönü vardır o da sanayi de kullanılmaktadır. Bu yüzden gümüş hem altını hem de demir, petrol gibi sanayi ürünleri takip eder.. Altın ile yönü bu yuzden aynı olsa da altın %1 artarken gümüşün daha fazla; tam tersi altın %1 düşürken gümüşün daha fazla düştüğünü görebiliriz..
    Paralellik hususunu umarım anladınız..

    Beni uzun süre takip eden biri iseniz gümüşü hızlı hareket etmesinden dolayı TAVŞANa benzetmiştim.. Hızlı ileri geri hareket etmesinden dolayı bu benzetmede bulundum..

    Gümüşün karlılığından herdaim söz ederim.. Daha ucuz olmasından dolayı daha fazla alınması ve hızlı hareketleri güzel karlar bırakır.. Lakin olayın tam tersi durumu da var.. Hızlı hareket eden gümüş iştahları açar da satış yapılması gereken durumda daha fazla kar beklentisine girilirken birden hem de birkaç dakika içinde zararlar yazdığı bir gerçektir.
    Mesela bir satış dalgası geldiğinde 1 günde %6 kadar bir düşüş yaparsa gümüş supriz olmaz.. Bunu yazmam da ki maksat olayın sadece karlılık penceresinden bakmamanız...

    Ben hayatın tümüne bakış açımda olduğu gibi yatırımlarımda da ilk önce olumsuz tarafınında ki riskleri gözönüne alırım..
    Şöyle ki aldığım gümüş düşerse ne yaparım.. Nasıl hareket etmem lazım.. Neye ve nezaman göre beklemem lazım.. beklemem sürem ne kadar...
    bu soruları sormamız da ki sebep şu alırken bile her zaman belirttiğimiz destek kırılırsa aşağı gider ama biz kırılmaz artık döner diye yatırım kararı alıyoruz.. dönmezse sorun yok ama döndüğünde yani destek kırıldığında yeni desek dirençleri ortaya çıkacak kı bu durumlarda ki pozisyonlarım için plan düşünmeliyiz önceden..

    özetle portföyünüzde metal grubu içinde %20 her daim altın olsun.. Altın başka bir şey o herzaman heryerde paraya rahat döner.. Sonra altın yerine gümüşe yatırım daha karlı..
    hem daha hareketli..
    lütfen fazla kar getiren gümüşün fazla zarar da getirebilieceğini unutmayalım...
    Getiri umudu fazla olan şeyin, götürüsü de fazla oalcaktır.

    YanıtlaSil
  7. anlaşıldı hocam çok teşekkürler..kısım kısım :)

    YanıtlaSil