11 Temmuz 2012 Çarşamba

İtalya yardım almalı!


İtalya Bankalar Birliği Başkanı Avrupa İtalya'ya yardım etmesi gerektiğini söyledi.








İtalyan bankalarının, İtalya Mekez Bankası hisselerini sermaye olarak kullanması önerisi dikkat çekerken ECB'nin uzun vadeli kredi operasyonları ile sağladığı likidite 2012'de vadesi dolacak banka tahvillerinden daha az olduğuna vurgu yapıldı.

11 yorum:

  1. Gerek İtalyan başbakan gerekse bankalar birliğinden gelen bu feryat eğer gerçekleşecek düşüncesi ile piyasalarca fiyatlama yapılırsa euro/usd paritesi 1,18-1.20 yi hedeflememesi için neden olmayabilir..

    YanıtlaSil
  2. Bugunku bahsettiginiz abd verilerinin kötü gelmesi muhtamelmi? Beklenti kötü gibi

    YanıtlaSil
  3. ABD'den gelecek Ticaret Dengesi verisi bildiğimiz gibi beklenenin üzerinde gelirse dolar yükselecek, düşük gelirse ise satış baskısı oluşturacak.
    veriler kötü beklenildiğinden belki de buna hazırlıklı olunulması adına dolar endexi başta olmak üzere düşüş var...
    lakin olağanüstü beklenilmeyen rakam gelmediği sürece az değişimlerin etkisi o kadar çok önemli olmayacaktır..

    YanıtlaSil
  4. bu arada unutmayalım bu haftadan pazartesinden başlayarak yani 4 hafta sürecek aBD uluslarası büyük firmaların bilanço takvimi...
    onların açıklayacağı kar ya da zararlar piyasaları ve borsaları etkiler unutmayalım.. arada bunu ileteyim istedim

    YanıtlaSil
  5. akşam FOMC tutanaklarında Q3 beklentisi içine girileceğini düşünmüyorum... GEçen Tarım dışında da belirttiğim gibi eğer rakam 50 nin altında gelse idi bu sözkonusu idi. 100 yani beklenilenin altnda 80 gelse de işsizlik %8,2 ile sabit kaldı şu an için geçmiş rakamlara istinaden büyüme ve enflasyon rakamları da o kadar korkutucu değil ABD için, ayrıca seçim döneminde çok zor da kalmadıkları müddetçe Q3 e yaklaşılacağını izlenimi az bende..
    AYRICA ŞU DÜŞÜNCEYE SAHİBİM ARTIK..
    Q3 HİÇKİMSENİN BEKLEMEDİĞİ AN DA ANİDEN VERİLECEK..
    AYNI ŞU ÜLKENİN PUANI DÜŞTÜ YA DA UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ GİBİ ANINDA OLACAK..

    YanıtlaSil
  6. ümit hocam q3 geldiginde inş altında oluruz :))

    YanıtlaSil
  7. kim bilir belki altın tek rakamları seviyordur..
    2011 de ki rekoru
    2013 te yenilenmesin..
    papatya falı misali bir yorum :)

    şaka bir tarafa elde lazım olmayan paranın en az %20 si aşağılardan alınıp bekletilmeli..

    anında gelir felan da bakakalırız :)

    YanıtlaSil
  8. Ümit bey para piyasalarında şöyle bir genelleme vardırya "herkes düşücek diyorsa piyasa dip yapmıştır ve alıma geçilme zamanı gelmiştir.Avrupanın durumu iyiye gitmesede ,somut adımlar atılmasada ,görünen trend bariz bi şekilde aşağı olsada ,bakıyorum artık finans forumlarından tutun , forex platformlarına kadar herkesin ağzında 1.20 ler gezinmeye başladı son zamanlarda neredeyse mahalledeki bakkal bile euro 1.20 olur diyecek :) acaba ufak ufak trende karşı gelmeden ufak ufak alınabilirmi euro sizce?

    YanıtlaSil
  9. Sayın İnk !
    evet belirttiğiniz husus özellikle hisse kağıtlarında borsa da geçerli bir husus.. :)
    ayrıca euro ucuzluyor vb başlıklar vermemiz de (1,26 dan beri gündemimizde)ki amaç da sizin belirttiğiniz alım trendine girmiş olmasından kaynaklanıyor..
    düz rakam 1,20 ya da 1,22 den alım yapmamız fazla bir şeyi değiştirmeyecek.. Düşşe bile ne kadar yere çıkalabileceğiz ve ne kadar zarar verecek düşünmek gerek..
    1,40 ve üzerisinden alınmıyor ya :)
    ucuzlayan mal alınır politikamız da bundan, olası düşüşlerde bile alçaktan düştüğümüz için zararımız da az olur; yüksekten düşeersek ancak canımız yanıyor..
    her yatırım bir risktir ama ucuzdan alınan yatırımın riski azdır... ayrıca şunu belirteyim bu altınoyle dedikleri rakamı görmeden buralardan 1,24 üstünü bile görecektir... bu karı bize verecektir.. hatta yıl için 1,26 üstünü 1,30denemesine bile şahit olduğumuz da bu sefer de herkes euro artık kabustan kurtuldu 1,30-40 lara gidiyor diye dört bir tarafta yazılıp çizilecektir..

    sonuçta her yatırım bir risktir.. ama riskin de ölçüsünü bilmek gerek..
    biz gelecek ile beklentimizi iletirken tahmin değilde mevcut verilere ve bu verilere varsayım koyarak bir beklenti kur rakamı açıklıyoruz.. Elbette son kararı düğmeye basan fon babalarıveya başkanlar veriyor.. Ve hepimiz için de( hem onlar hem biz) takdiri kısmeti Allah veriyor..

    YanıtlaSil
  10. ayrıca sayın ink.
    gerçi bu sözüm borsaya hastır ama
    HERKES DÜŞECEK DİYORSA HEP BİR AGIZDAN İNAN O KAĞIT ÇIKACAKTIR..

    YanıtlaSil
  11. Verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı,yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil