12 Temmuz 2012 Perşembe

unutmayın hiçbir varlık sürekli düşmez; devamlı da çıkmaz..

Değerli Arkadaşlar !
uzun süredir Sizinle tekrarladığımız bir beklenti gerçeği var..
Bunu tekrar özetle tekrarlayıp iyice beynimize işleyelim..

1. QE3 ya da benzeri şeklinde tanımlanan Parasal genişleme yapacak FED ama önce Çin, Japon, İngiliz, AB vb diğer kankileri yaprın.. En son FED yapacak..

2. ABD her seçim döneminde kendi parası yani doları ( dolar endexini) yükseltir bilinçli olarak..

Hal boyle olunca dolar endexi artışı ile emtialarda düşüşü eş zamanlı beklemek bir bilgelik gerektirmezse gerek...
Arada hem dolar endexi, hem emtialarda inişler ve çıkışlar mutlaka olacaktır..

Değerli Arkadaşlar !
Alın Size en büyük tüyo konumuz gereği sadece altın ve doları ele alacak olursa..
Altın 1900 olduğunda endex 70 li rakamlar felan sürünüyordu değil mi? Ucuz diye dolar kağıtları alınıp altın satıldığını 1500 lü rakamları altın, 80 li rakamları endex görünce anladık değil mi..

E şimdi dolar endexi güçlendi  85-90 yönüne doğru gidiyor.. Peki tabiatın bir kuralı var değil mi? Kar iyice şisince sat.. İşte bu dolar endexi  sonsuza denk yükselecek mi? Elbette hayır değil mi..
85 hadi durmasın 90, 95 - 100 ... ama gün gelecek mutlaka durup satışı yiyecek ve gene 70 lere felan inecek değil mi? Bu mutlaka olacak çünkü SATILMAYAN PARA KAR DEĞİLDİR.. İşte dolar satılıp endex düşmeye başladığında altın gene 2000 li taraflara gitmeyecek mi? İşte bu bir gerçek ama sadece zaman gerekli.. ve ne zaman olacağın muamma :)
Çok basit bir mantık ve fikir jimnastiği ile umarım anlaşılmıştır..
İş bu sebeple unutmayın hiçbir varlık sürekli düşmez; devamlı da çıkmaz..

Bu arada Sizin medyalarda Altın 2000 olacak manşetleri yeralmaya başladı .. Çok manidar geldi 1520 aşağı delinecek mi, delinmeyecek mi beklentileri ile korku var iken piyasalarda

7 yorum:

  1. Ümit bey bazı aracı kurumların altın analizlerine baktığımda altının 2000 dolar olacağı ve yükseliş trendinde olduğunu söylüyolar.Sizinde son paragrafta belirttiğiniz gibi 1700 lerdeyken 2000 dolar olacak diye altına talep toplanmıştı ve o beklenti ile alanlar altınları zararda ve hala ellerinde tutuyorlar sanırım 1480 lerde artık kol kesmeye başlayacaklar.Benim görüşümde 2000 dolar olacağını dillendiren aracı kurumlarda sanırım terste kalanlar olmalı.nekadar spekülasyona kapalı olduğu söylensede forex piyasasının herkes kendi yanına adam bulmaya çalışıyor sanırım......

    YanıtlaSil
  2. Saygılar sevgiler ümit bey..sanırım kasım abd seçimine kadar 15xx_16xx arasında gidip gelecek..dolayısıyla yıl sonuna kadar trade yaparak ufak kazançlar yapılabilir..ama asıl yükselişi sene sonundan sonra bekliyorsunuz...genel olarak düşünceniz buna yakın...dogrumudur???

    YanıtlaSil
  3. abd secimine kadar 15** ve 16 lı rakamlar dışında 14 lü ve alacağı tepkiye 17** belki bile görebiliriz.. şu günlerden önümüzde ki süreçte aslında 1520 kıracağım ve 14** lere geleceğim diye hareket var altında.. Piyasa bu yüzden alım yönünde korkuda...
    olası bir tedirginlikte inanın satışlar panik kaçışlar olma ihtimali daha yüksek duruyor..
    ben bir çırpınış beklentisini sonbahar2012-ilkbahar2013 aralığında beklentim yüksek...
    Agustos FED toplantısı da eğer dünya boyle karışık seyr devam ederse agustos toplantısı ara gaz verdirebilir..

    YanıtlaSil
  4. sayın ink !
    artık borsa gibi, doviz gibi kısaca kağıtlar gibi altın da spekulatif hareketler ile indirilip çıkarılıyor.. bu gerçeği bilmemiz gerek...
    ALTIN VE PİYASALARDAki oynanan oyunu şu şekilde basitçe örnekleyelim daha iyi anlaşılsın diye...
    BİR FUTBOL MAÇINA GİTTİK YA DA İZLİYORUZ DİYELİM BİR FANATİK SEYİRCİ OLARAK...
    NASIL SEYİRCİLER HEP BİR AĞIZDAN FORVET KALEYE HIZLA YAKLAŞINCA AYAĞA KALKIP TEMPOLARINI VE HEYENLARINI YÜKSELTİRLER HER BİRDEN İŞTE TOPU İKİ DİREK ARASINA GİRERSE GOLLLLLLLLLLLL DİYE BAĞIRMALAR; AKSİ TAKDİRDE HÜZÜNLÜ YERE OTURUS. YA DA HÜSRAN VE BEKLENİR BİR SONRAKİ HAMLE..
    İŞTE ALTIN DA BOYLEDİR GOLLL YANİ ÇIKIŞ İÇİN ATAK ÜSTÜNE ATAK GERÇEKLEŞİR ŞİŞİRİLİR MEDYA VE BASINDA GOL OLURSA YANİ ÇIKARSA GERÇEK OLDUĞU İÇİN BAYRAM EDİLİR... TERS BİR KARAR DA İSE HÜZÜN OLUR VE BİR SONRAKİ BEKLENİR..

    İşte aslında herşey altın bu seivyelerden yukarı çıksın diyedir.. Çünkü çıksın ki eldekiler satılsın diyedir.. İnanın q3 olacaksa olana kadar yavaş yavaş çaktırmadan 1700-1800 lere gelmiştir altın işte q3 gerçekleşince bir 100-150 lik belki son tango oynanır tekrar güm aşağı...
    HAYALİ ALACAĞIZ.. GERÇEKLEŞİNCE SATACAĞIZ...
    Q3 çıkacakmış diye beklenilmez... Q3 beklentisi olan yatırımcı altını alır ..Q3 olduğunda elden çıkarır.. Bu kadar basit Q3 olacak ya da olmayacak beklentisi ile pozisyon aynı kalındığında tren seyredilir sadece..

    YanıtlaSil
  5. Sayın ekontürk altının işlem hacmi nasıl (bugünki seyiri)yorumlarınızı alabilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  6. S. ekonturk Abd açılınca altında nasıl bir yön alacağına dair yorum alabilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  7. abd , çin büyüme rakamının kötü gelecek beklentisinden korkuyor oalcak ki.. alım hacimleri yok.. satayım mı modundalar belki de..

    Çin büyüme rakamı kötü beklenirken ABD bekle göre yatacaktır..

    YanıtlaSil