23 Temmuz 2012 Pazartesi

Yunanistan Eylül'de batma riski yükseldi


Son raporlar, IMF'nin, borç krizindeki Yunanistan'ın kredilerini kesmesinin beklendiğine işaret ediyor. Bu durum, ülkenin Eylül'de iflasa sürüklenmesine neden  olabilir.

Pazar günü yayınlanan haber ve raporlarda, ülkenin 2020 itibariyle bütçe azaltma hedeflerini tuturamayacağı belirtildi.

5 yorum:

  1. ayrıca bugün 23 temmuz 2-3 hafta öncesinde Yunanistan-İMF toplantısını ve bu toplantının Yunan lehine olamayacağını paylaşmıştık..
    tarih ve düşüş tekabul edip gerçekleşti..
    parite de hedef 1,185 - 1,1920 bakalım 1,21 den hafif tepki yani yükslip mi gelecek yoksa direkt mi..

    İspanya da top bu aşamada.. oyalarlar ise spekulasyonlar ile gel git yapar..
    ama gerçekler var ve bu da gel gitlerin ardından 1,18-19 aralığına gideceği

    YanıtlaSil
  2. Avrupa nın batması ABD nin işine gelmez bence,Yunanistan gibi bir kangreni devre dışı bırakıp AB nin nefes almasını sağlamak AB nin yapacağı bir iş olacak gibi görünüyor.Peki bu durumda Emtia cephesi nasıl bir tavır alır?AB Yunanistanın devre dışı biırakılması ile rahatlarsa,pek te öyle görünmüyor ama....

    YanıtlaSil
  3. Sayın Adsız !
    Avrupa nın batması ABD nin işine gelmez bence,Yunanistan gibi bir kangreni devre dışı bırakıp AB nin nefes almasını sağlamak AB nin yapacağı bir iş olacak gibi görünüyor. Bu cümlenizle aynı fikirdeyiz.. Sadece edebiyat ve dinlenme merkezlerinden biri olman dışında Yunanların ekonomi alamında dişe dokunur bir menfaat sağlamamıştır Avrupa birliğine. Bunun için Yunanistan koboy seçildi.. olası bölgeden bir ülkenin çıkması durumunda piyasalar ne olur nasıl olur gibi tepkiler ölçülmeye çalışılıyor..Siyasi sonuçları da elbette deneme yanılma yoluyla anlaşılmak isteniyor.
    Yunanistan üyelikten çıksın çıkmasın asıl amaç spekulatif haberler ile kazanç sağlamak sekliyle düşünelim olayı..
    Yunan çıkış senaryosu ya da bu şekilde düşünülmesi 1420-1450 ; buna başka bir ülkenin katılması 1280-320 bu ülke İspanya-İtalya giib bir dev olursa 1120-1200 güçlü dedstekleri denenebilir..
    Aşağı yönlü bunlar beklenirken, düşük faizler, olası savaşlar, abd seçim sonrası , FeD politikaları sırasıyla 1697 - 1754 ve 1920 denemesine doğru götürecektir…
    Duygusal ya da hayatın gerçek ya da siyasi gerçekler ile hareket etmeyeceğimizi tüm bunlardan öğreniyoruz…
    Peki nasıl hareket edecekmişiz..? Ekonomik gerçekler ile..
    Ekonomik gerçek demek yaşanan gerçek değildir..insanlar para kazanmak adına spekulatif haber ve gündem yaratabilirler.. İki gün sıcak olur kuraklık geliyor, iki gün kanki petrolü %10-20 düşürürler , sonra birden 1 günde her şey değişir düşman olunur birden petrol artar…ama ne savaş vardır orta da ne de kankilik..

    YanıtlaSil
  4. Ekonominin tek gerçeği vardır KAR… ( ne yazık ki nasıl olursa olsun)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözlerinize yürekten katılıyorum.İşte gerçek KAPİTALİZM denen budur işte..Cepten parayı nasıl çekerim küçük balığı nasıl yutarım.....

      Sil