24 Ağustos 2012 Cuma

24 Agustos

Günaydın ,
hayırlı cumalar ve bol kazançlar arkadaşlar !

Bugün ve yarın ki hafta tatilin gündem başlıkları

  • İspanyol Bankalarının yeniden sermayelendirilmesi konusundaki detaylar açıklanıyor.
  • Merkel ile Yunanistan Başbakanı Samaras görüşüyor. 
  • Yarın ise Hollande ile Samaras görüşüyor. Yine Yunanistan konusunda.
bu gelişmeler dışında gündemde veri niteliğinde önemli açıklamalar bulunmuyor... Zaten her veri ve açıklamadan medet beklemek çok yanlış olduğu gibi her veriden 30-40-50 usd gibi iniş ya da çıkışlar beklentisine girmek tamamen yanlıştır.

Altın nereye gidiyor ?
Altın aslında zor ve dalgalı geçecek olan 2012 sonbaharının başlangıcı olan 31 agustos-1 eylül Merkez Başkanları Toplantısı ile sezona başlamak istiyor.. İşte altın bu başlangıcı fiyatlıyor ve fiyatlamaya devam ediyor..
Uzmanlar, büyük oyuncular bir bir ralli tarafında saflarını sıklaştırmaya başladılar.. Şimdilerde 1800 ler konuşulmaya başlanılması çok manidar.. Aslında eylüle girerken bir kıpırdanma yaşayacağımızı ve geçmiş yazılarımızı incelerseniz 200 günlük ortalama olan (1640) hedeflendi 1662-1676 çıkışın son basamağı mı gibi yazılarımıza şahit oldunuz...
Aslında bu kıpırdanma önemli toplantılar arefesinde yukarı çıkma yönünde rengi belli iid.. sadece nereler kadar uzanır o bir bilmece idi her zaman ki gibi? Bizim tuhafımıza giden diplerde gezinirken altın yükselecek alınmalı gibi beyanat, demeç ya da manşet atmayan kalemler tren kalkıp, 80-90 usd artıştan ya da 5-6 TL gram da prim yaptıktan sonra altını allayıp pullayıp önümüze getirmeleridir.. Bunu çok tuhaf ve ilginç karşıladığımız gibi temkinli duruyoruz.. 

İşbu sebeple alım konusunda biraz uzak duruyoruz bu seviyeden... Alım yapamayanlar kar satışlarını beklemekten başka seçenek görülmüyor altın cephesinde..

Kısa vadeli sürekli işlem yapanların ise gene 1662-1676 aralığında her ne kadar bekle altınınla işareti gelse de kar realizasyonları hafta sonuna girilecek olması ile yapılabilir..
 
orta ve uzun vadeli arkadaşlar daha da yukarılarına göz diktiler ise olası düşüşlerde bile 1633-1643 aralığı kırılana kadar ellerinde altın tutabilirler... Özellikle 200 günlük hareketli ortalamamız olan 1642 değeri üstü ya da onun alt desteği 1633 aşağı görmediği sürece hedef yukarı gibi görülmektedir..

Kar satışları gelebilir beklentini kaybetmeden gerçek olanı cebe atmak en disiplinli yatırım seçeneği olarak görenlerdenim..

1676 üzerinde duramaz ise altın son dönemdeki çıkışının son zirvesinde olduğunu ya da başka bir anlatımla 1676 üzerinde duramaz ise yorgun bir altın olduğu işaretini alabiliriz..

bazı sorulara eğer geri cevap yazamamışsak bu soruların ortak ya da öncesinde cevaplanmış olduğundan kaynaklandığını bilmenizi isterim...
Her türlü görüş fikirlerinizi için yorum butonuna basarak istek ve sorularınızı iletebilirsiniz...


13 yorum:

  1. selam ekonturk ortalamami zarzor 100 tl ye cektm aylardr bekliyorum. beklmeye dewammi bi miktar satis yapilmalimi tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. sayın basaka !
    100 tl leye kadar ortalamamızı çekmiş olsak da gene zarar devam ettiğine göre.. biraz sağlam adımlar ile adım atmanız gerekecek..
    En azından şu anda ki düşüşün 1652-56 ile sınırlı olup olmayacağını görmek gerekiyor .. çünkü bu seviyeler kırılırsa aşağı kırılma sertleşebililir.. Aksi takdir yavaş yavaş çekilme yaşanır..
    bir parça satış yapılıp riske girilebilir.. %100 ne al ne de sat öneren biri değilim unutmayınız..
    ya bir parça satıp düşünce yerine koyacaksınız..
    ya da elde nakit var ise düşüşten alarak ortalamayı 99 ve aşağısına doğru getireceksiniz..
    %100 altında iseniz bir parça satış ( banka izin veriyorsa ve makası uygunsa altından dolara daha mantıklı) yapılarak risk alınabilir..

    YanıtlaSil
  3. I'm gone to inform my little brother, that he should also pay a quick visit this blog on regular basis to obtain updated from most recent gossip.
    Also see my webpage - click here to restore the language bar

    YanıtlaSil
  4. 107 ve üstü alanların;
    ya düştükçe nakit imkanları var ise alımlar ile ortalamalarını düşürecekler,
    ya da bir parça satıp düşmesini bekleiyp tekrar yerine koyacaklar.. bu şekilde düşüşü net görünce al, karı görünce sat şekliyle sağlam adımlarla sabrederek yola devam etmeliler

    YanıtlaSil


  5. 108 üzeri alanlar için bir parça satış uygun mu sizce yoksa önümüzdeki haftayı mı bekleyelim

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. yoksa satış yapmayıp elimizdeki nakit varsa düşükten alıp yükselince sat takdiğini mi uygulayalım

    YanıtlaSil
  8. ÜMİT BEY MERHABA,
    ELİMDE 1.7856 DAN ALDIĞIM DOLAR VAR BUNU ALTINA ÇEVİRMEK İSTEDİĞİMDE ALTININ GRAMININ NE KADARA DÜŞMESİ GEREKİR?
    TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Kar satisi gelmemesi enteresan geliyor bana zira uzunca sure 92 ve 93. Tl de takili kaldi simdi 97. Lere yaklasti 5 tllik bir kar birakti ortalama olarak ama gened satis yedi denemez bu durum gecen tutanaktan önceki tutanak aciklandigindada olmustu 94 95 tlde birsure seyredip gene 91 92 lere dönmüstü kanimca dikattli olmakta fayda var

    YanıtlaSil
  11. Daha önce 91 80 den baslayan alim bolgemiz 1610 kirilmadikca 92 93 leremi yukseldi ümit bey durum nedir alim icin

    YanıtlaSil
  12. ümit hocam dün itibariyle 1670den altınlarımı sattım..geçen yılki 107 mağduruyum ve şükür ki gerek sermaye genişleterek gerekse sizin sayenizde ortalamamı 92 tl ye çektim..Allah razı olsun destekleriniz için..şimdi kara bile geçtim..93 liralarda yeniden alıp 100 üzeri bozdurmayı hedefliyorum...108 mağdurları için de tavsiyem aynı şekildedir..
    Saygılarımla,

    YanıtlaSil