2 Ağustos 2012 Perşembe

FED gene bilinen açıklamaları yaptı




ABD Merkez Bankası, piyasaların beklediği üzere faiz ve para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Açıklamada genişleme sinyali veya taahhütlerde bir oynama da yapılmadı.

ABD Merkez Bankası, iki gündür devam eden Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, piyasaların beklediği üzere hemen hemen hiçbir yeni sinyal vermedi.

FED 2014'e kadar düşük faiz sözünü yineledi. Beklentiler Eylül ayına kaldı. Önceki söylemlerinde ekonomide ılımlı büyümede olduğunu söyleyen FED ekonomik yavaşlamayı kabul etti. FED,ekonomik finansel gelişmeleri takip edip gerekirse ekonomik iyileşmeyi güçlendirmek için aksiyonda bulunacağız mesajını verdi.

Fed'den yapılan açıklamada, ekonominin yılın ilk yarısında yavaşlama sinyalleri gösterdiğine vurgu yapılarak, "Eğer işgücü piyasasında ve ekonomide zayıflık artacak olursa gereken destek sağlanacaktır" denildi.

Fed açıklamasında düşük faizin 2014 sonuna kadar sürdürüleceği yönündeki önceki taahhüde de herhangi bir vurgu yapılmadı.

Fed açıklamasında ayrıca, enflasyonun yüzde 2'lik beklentileri çerçevesinde gelişeceği yönündeki önceki ifadeleri de korundu.


3 yorum:

  1. ümit hocam AMB kararları ile altın ve euro aşağı diyebilir miyiz??

    YanıtlaSil
  2. yusuf bey !
    neden hep ve her zaman tek taraflı düşünüyoruz :)
    elimiz de nakit var ve altın almak için fırsat bekliyoruz anlaşılıyor ama tek taraflı beklemek hata olabilir..
    düşünüyorum inş portföy yapmışsınızdır

    YanıtlaSil
  3. Dang, I simply inserted a long along with detailed thoughts, but once I tried so
    that you can post them my Internet Explorer damaged. Maybe it was
    in some manner rescued or perhaps must i upgrade
    the idea?
    Also visit my site : Smallholding

    YanıtlaSil