6 Eylül 2012 Perşembe

6 Eylül ve Avrupa Merkez Bankası Üzerine

Günaydın Arkadaşlar !
 Bugün Avrupa Merkez Bankası(AMB) kararları açıklanacak.. Bankadan Avrupa adına önemli adımlar atılması yönünde beklentiler ve baskılar hat safhada... Lakin bugünkü kararında bile çok derde çare bulamayacak gibi görünmekte.. Ya da kısa vade çözümler ile günü kurtarmaya gidebilir..
AMB ne yapabilir ;

1. Faizleri sabit tutarak... Tahvil alımına gidebilir.. Özellikle bu songünlerde konuşulan sınırsız tahvil alımı gibi ise euro/ usd paritesi ve emtialarda (altın ve gümüşte) ralli demektir...  Şahsen biz tahvil alımı yapılabilir görsek de ''sınırsız'' yapmayacaklarını daha doğrusu yapamayacaklarını bekliyoruz.. Sınırsız'' tahvilin ülke bazından birçok ülkeye faydası olacak lakin AB nin lokomatifi Almanya'ya fazla yararı olmayacak.. Anlaşılır bir dil ile sınırsız tahvil demek Almanya'ya gel sen AB'nin vefakar babası olan diğer ülkeler çocukların olsun teklifi demektir.. Almanya karşılıksız öz evlatları gibi diğer ülkelere ne kadar ya da nereye kadar bakabilir işte en büyük soru budur?

2. Faizleri sabit tutarak.. Tahvil alımına gidebilirler.. Ama bu tahvil alımı normal güç nispetinden olur.. Yani sınırsız olmaz... Bu zaten beklenen bir gelişme ve şu an ki yükselişler bunu fiyatladı... Sınırsız'' yap yap diye baskılar var sadece.. Zaten '' sınırsız'' denilmesi kamuoyu için sadece yemdir..  Draghi akıllıca piyasaya yem attı '' sınırsız tahvil'' diyerek tepkilere göre adım atacak.. Merkel'den şimdilik ters cevap geldi..

3. Faizler sabit  kalır.. LTRO gibi parasal genişlemeye giderse... euro ve emtia grubu satış yer... ama şiddetli olmaz ki 1590-1620 arasında toparlanabilir...

4. Faizler düşer... LTRO gibi parasal genişleme de gelirse.. orta ve uzun vade AB iç ekonomisi için iyi ancak piyasaları şoka çevirecek karar.. euro diplere giderken altın gibi emtiaların çok sert satışlara gebe olabileceği beklentisi hakimdir..

Aylardır aslında AB parasal genişlemeye ABD FED'den önce gitmek istemediğini bir şekilde topu Bernanke'ye attığına şahit olduğumuzu belirttip, tahvil vb alımları ile piyasaları parasal genişlemeye gitmeden mutlu etme isteğini belirtmiştik... Aslın bankanın  bir iki gündür gündem oluşturmak adına yaptığı kasıtlı sızıntı bu.. Çünkü tahvillere alım gelirse sorun olmaz da gene güvenmeyip alım gelmezse sorun o zaman iyice derinleşir.. Kaş yapacağım derken göz çıkarabilirler..

Altın 1700 denemesi artık gün içi yapacaktır.. Durup durmayacağı bu psikolojik direncin kırılmasının gerçek mi yoksa aldatmaca mı olduğunu gözlemlemek gerekir.. Birkaç gün öncesi yazımızda da buna değinmiş idik...
1697-1720 aralığı..

iki türlü senaryoya kendimizi hazırlamamız gerekiyor..

birincisi, AB ile ya da yarın ki verilerin ardında bir satış dalgası yani 13 eylül öncesi bir satış ile toparlanma  yapıp fırlaaycak bir altın.. bu senaryo da düşüşler alım  fırsatı olarak değerlendirilecek..

ikinci senaryomuzda ise 13 eylüle kadar merdiven usulu yükselen bir altın ve FED ile birlikte yani 13 Eylül ardından bir satış yiyecek olan altın..

yatay bir hareket beklentimiz yok bu dönemde...

Not:  daralan üçgen başlıklı yazının da dikkatle irdelenmesi tavsiye olunur..

bol kazançlar, 

59 yorum:

  1. Bu gelismelerde dolar n durumda olur

    YanıtlaSil
  2. 1. ve ikinci senaryoda dolar darbe yer.. düşüş yaşanır.. lakin parite (euro/usd) yükleseceğinden dolayı düşüşler sınırlı olur..

    3.4. madde de dolar çıkış bariz görülür.. Ama en şiddetli çıkışı 4. madde olasılığı olursa görecektir...

    eğer 1ya da 2 . maddeden biri gerçekleşirse dolar değer kaybına 13 Eylül de FED de ses çıkarmaz ise 16 martta yapılacak olan TCMB faiz toplantısında bizim banka düşük değersiz doalrı görünce TL faizlerini indirebilir..
    UNUTMAYIN TCMB FAİZLERİ İNDİRMEK İÇİN ZAMAN VE FIRSAT KOLLLUYOR.. PUSUYA YATMIŞ BEKLİYOR..
    İŞBU SEBEPLE DOLARDA ÇOK SERT DÜŞÜŞLER BEKLENTİSİNE GİRMEYİN.. DÜŞERSE ZATEN FAİZ İNDİRİLEREK ÇIKACAĞINDAN DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI DEĞERLEDNİRİLEBİLİR.. LAKİN 1,81 VE ÜSTÜ DÜZ RAKAM 1,80 ÜSTÜ PAHALI BULUNDUĞUNDAN ÇIKACAK BEKLENTİSİ BİLE OLSA ALIMLARA SICAK BAKAN TARAF DEĞİLİZ..
    1,90-2 ARALIĞINI GÖRÜÜP GELMEL Kİ ANCAK O ZAMAN 1,80 VE ÜSTÜNDE ALALIM ARTIK 1,80 LER UCUZ DİYEBİLELİM....
    umarım mantık anlaşılmıştır,
    bol kazançlar

    YanıtlaSil
  3. peki ümit bey senaryo 2 gerçekleşirse de altına girilirmi ?

    YanıtlaSil
  4. gümüşte ..
    elinde tut seviyemizi 32,81 - 32,95 e yükselmiş bulunuyoruz.. üstünde durduğu süreçte elde tut kıramadığı ya da altına gideceği zaman satış yap stratejisi izlenebilir..

    YanıtlaSil
  5. sayın adsız ,
    eğer '' ikinci senaryomuzda ise 13 eylüle kadar merdiven usulu yükselen bir altın ve FED ile birlikte yani 13 Eylül ardından bir satış yiyecek olan altın..''
    bu cümlemizi kasdetmiş iseniz altın alınmaz çünkü merdiven usulu çıkış olacağından bu merdivenle çıkış olur ve beklenti gibi FED den gelen haberle satış olursa merdivenle çıktığı gibi inmeyecek asansorle inecek demektir..

    alım için bir satış dalgası beklemekten başka çare yok.. az riskli yatırım sevenler için..
    macera ve bol riski sevenler alım yapabilirler lakin 100 tl alımlarda ya da 1700 alımlarda olası satışlarda aylarca beklenebilir..
    ASLINDA SATIŞ GELMESİ HAYRIMIZA ..
    ARKADAŞLAR EĞER SATIŞ GELMEZ İSE EKİM AYI DÜŞEN AY OLACAK GİBİ GÖRÜLÜYOR..

    YanıtlaSil
  6. ons yükselmeye başladığında ilgi dolara yönelip takip dolara olmalı..
    neden..
    ons yüksek iken dolar alınırsa;
    ve sonrasında ons düşerse elde ki dolarımızla daha fazla altın gram alınacaktır.. mantığı ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümit Bey merhaba arbitrajı sayenizde duydum biraz internetten araştırdım ancak tam anlamıyla ne yapmam gerektiğini bir türlü kavrayamadım bunu öğrenebileceğim bi kaynak varmıdır? birde 108 mağdurlarındanım şu sıralar nasıl bir yol izlemem gerekir

      Sil
  7. ümit hocam eskiden olsa bu rakamlardan dirk dolara girerdim ama tc mb sepet kuru düşürdüğünden beri 1,83 ü geçemedi onun için girmeye korkuyorum nerdeyse 10 ay önce 1,87 ye dolar almıştım 1,90 a satmıştım ama şimdi girmeye korkuyorum peki senaryo 3 yada 4 gerçekleşirse 1,82 den girilirmi sizce ?

    YanıtlaSil
  8. altında ise elde tut seviyemiz 1714-18 olur mu diye bakacağız..

    YanıtlaSil
  9. sayın adsız !
    TCMB den faiz indirimi gelmeden ya da net emin duyumu almadan 1,82 üzeri alımları pahalı görenlerdenim..
    benim mantığım lütfen anlaşılsın gene izah edeyim..
    varsayım banka komisyonu 0,10 sent..
    1,82 dolar demek bizim 1,83 den almamız demektir..
    ancak serbest piyasa da 1,84 olmalı ki bankalar bizden 1,83 alsınlar değil mi..
    yani 2 puanlık artış gibi görülse de biz ancak başa baş olabiliyoruz..
    aylık bankaların net %1 faiz getirisi verdiğine göre 1 ay elde beklenen paranın 1,82 ise %1 faizi demek 1,8382 ye takabil ediyor demektir..
    yani 1,82 ye aldığımız dolar düz hesap 1,84 e sattığımızda (1,8382) paramızın değerini şu ekonomik şartlar korumuş oluyoruz..
    evet bankalar ne zaman 1,84 ten doları alırlar.. dolar 1,85 olunca değil mi.. 1,85 ten bize satarlar ama 1,84 ten alırlar ya 0,10 makas gereği..
    yani hiç kimseyi kandırmaya gerek yok 1,82 den alan biri 1,85 olmalı ki parasının değerini koruyabilsin..
    mantığım umarım anlaşılmıştır..
    bak ben demedim mi 1,82 den al şimdi 1,83 olmuş demek ile kimseleri kandırmak istemem...
    A takımı çok süper oynayabilir 89 dakika .. ama son dakika da bir gol yerse iyi oynadın diye o yenen gol görmemezlikten gelinmez..
    amayene bir söz haticeye değil neticeye bakmak lazım...
    yani doların 1,82 den 1,83 olmasına bakmaaycağız, kar var mı yok mu bize o gerek..

    YanıtlaSil
  10. gram tl altında elde tutmaya devam...
    99,60 TL aşağıdan destek noktamız..
    yani 99,60 üzeri elde tutmaya devam et..
    umarım basamak basamak elde tut ile yukarılara gitme mantığımız anlaşılıyordur..

    not: ne zaman ters köşe oluruz.. 99,60 deriz ve 99,60-9910 aralığı görülünce boşaltır o arada toparlarsa altın... işte bu durumlar için de parça parça işlem yapıyoruz ki ters köşelerde işlem yapabilecek şansımzı olsun..

    parça parça işlem ve portföy yapmak GÜÇLÜ VE EMİN adımlar ile yola devam edebilmek demektir..

    YanıtlaSil
  11. dolar-tl güçlü durmaya devam eder ve ons yüksek olduğu müddetçe altından TL ye geçişler daha mantıklı durmakta

    YanıtlaSil
  12. Sevda Hanım !


    Arbitraj kısaca, fiyat farklarından yararlanmak amacı ile para, kıymetli maden, tahvil ve hisse senedi alıp satma işlemidir. Altında da basitçe, altını dolarla alıp, dolarla satmaya diyoruz.

    TLyi işin içine katmadan. Dolayısı ile nasıl ki, TL ile alım-satımyaparken zarar etme ihtimali vepanik yapma ihtimali varsa AYNISI bunda da VARDIR.

    Arbitrajı, zararda iken, zarardan kurtaracak bir KURTARICI olarak görmemenizi isterim.

    Arbitrajda, sadece ONS grafiğinin iniş-çıkışlarını takip etmenizin yeterlidir. Dolar/TL ne olmuş önemi yoktur.
    Türkiyede her banka, bu imkanı sunmuyor. İşbank ve Ziraat, Şekerbankası, Asya vb bankalarda şu an yok..
    Yapıkredi, Garanti, Finansbank, Kuvetturk bankaları ise arbitraja izin vermekte..
    Türkiye'de nasıl gram -tl oalrak altın al sat yapabiliyorsak altını dolar para birimi olarak gram bazında al sat yapmamıza izin vermekteler..

    Peki arbitraj nasıl yapılır nelere dikkat etmek gerekir..;
    Önceikle bankanız arbitraja izin veren bankalardan biri olmalı..
    Bankanızda USD-ALTIN-TL hesabınız olmalı.


    Unutmayın, bu da bir ALIM-SATIMdır, KAR-ZARAR etme ihtimali vardır. Siz 1700 iken ALTIN alırsınız, ONS duser 1650 olur, tutup da dolara çeviriseniz ZARAR edersiniz. Dolayısı ile bu işin için de de SABIR vardır. Almış olduğunuz bir FİYATIN ustunu görmelisiniz ki, KAR etmiş olasınız.

    Bir örnek daha vereyim:
    Şu an ONS:1710. Buna göre, bankanın FİYATI şöyle hesaplanabilir:
    Grafikte 1710 dolar demek, 31.1 gramının 1710 dolar olduğu demektir.
    Dolayısı ile 1710/31.1= 54,98 bulunur.
    Bu durumda muhtemel BANKA FİYATI şöyle olur:
    1 gr SATIŞ: 54.98
    1 GR ALIŞ: 54.70 dolar gibi.

    bankalar ortalama, USD hesabı için, 6 ayda bir 9 dolar işlem ücreti alırlar.. TL hesaplarından da 6 aylık ortalama 36 TL keserler.. Altın hesaplarından hesap işlem ücreti adı altında para alınmaz. Yani altın hesapları ücretsizdir..

    YanıtlaSil
  13. Sevda Hanım !
    altın dünya piyasalarına görücüye doalra para birimi üzerinden ve ons olarak çıkmaktadır..
    ons sabit ölçü birimi olup 31,10 gramdır..
    1 litre süt: 2 lira
    1 kğ domates 1 lira
    gibi 1 ons 1700 usd gibi altından kendi ölçü birimi ve dolar parası ile görücüye çıkar..
    yani altının parası dolardır.. bu da demek oluyor ki altın ilk elden dolar oalrak çıktığı için dolar üzerinden al sat yapmak daha az masraf anlamı taşır..

    TL gram üzerinden altın al sat yapmak için hem ons fiyatını hem de dolar-tl kurunu takip etmek gerekir...
    Tl gram fiyatı nasıl bulunuyordu:
    ogünkü ons değeri / 31,10 * o günkü dolar.tl kuru
    örnek : ons: 1710 dolar:tl 1,82 tl olsun
    altın gram kaç liradır?
    1710/31,10 * 1,82 = 100,07 tl dir..
    demek ki altın tl gramı için hem dolar-tl kurunu hem de onsun yönünü teyit etmeliyizki daha doğru karar alabilelim.
    yani altın - tl gram yatırımı yapanlar iki bilinmeyenli denklem ile ugrasırken altın-dolar al satı yapanalr tek bilinmeyenle uğraşırlar..
    daha detaylı birgiyi aşağıda ki yazımızda görebilirsiniz
    http://ekonturk.blogspot.com/p/altin-tavsiyeler-3.html

    YanıtlaSil
  14. değerli arkadaşlar !
    parite 1,2630-40 direnci bir türlü kıramadı...
    1,2640 kırılırsa 1,27 ve üstü ile birlikte altın da 1740;
    kırazmsa ise 1,2450 ile birlikte altında 1,680 ve aşağısı belki beklenebileceğini unutmayalım..

    demek ki teknik açıdan bugün dananın kuyruğu 1,2630-40 ile kopacak; kopacaksa parite de..

    YanıtlaSil
  15. AB merkez bankasını, faiz den çok tahvil ya da LTRO yapıp yapmayacağına odaklanmak gerekir..
    İngiltere'nin ardından AB nin faiz tutması gayet normal beklentidir..

    YanıtlaSil
  16. Tahvil alimi sinirli gelirse yani 2. Secenek olursa altinin seyri yukari yönlumu olur

    YanıtlaSil
  17. evet erkan bey !
    yukarı yönlü olur ve 13 eylül FED e kadar yükseliş merdiven usülü devam eder..
    sonrası FED kararı

    YanıtlaSil
  18. pariteciler kendilerine desteği 1,2640 olarak belirleisnler,
    altıncılar için çıtayı yükselteceğimiz yer sabah belirttiğimiz 1714-18 seviyesi..
    bekle elde tut çıtamız, ya da merdiven basamağımız yükseliyor yavaş yavaş farkında isek..

    YanıtlaSil
  19. faizler sabit kalır; tahvil vb alımı yapılmaz ise çarşı karışır ...
    AB kararı ile düşüp FED ve sonrasında çıkacak beklentisi senaryosu da bu

    YanıtlaSil
  20. az kar + az kar = çok kar
    karı görünce kaç..
    altın alınmaz şimdi pahalı.. çıkacak olsa dahi..
    altın pahalı
    parça parça sat
    cebe girmeyen para para değildir
    satılmayan malın zararı d aolmaz

    klişeleşmiş sözlerimizdir..
    duyulduğu yerde çalıntı yapanların kulağı çekile :)

    YanıtlaSil
  21. draghi konuşmaya başlayınca özellikle satış elden çıkar ay da stop los ne ile tarif ediyorsanız pozisyon alınız..
    agzından tahvil yok ya da tahvil alım vb sözü gelmez ise piyasalar affetmeyecektir aklınızda olsun..

    YanıtlaSil
  22. söylerse zaten sorun yok çünkü çoğu zaten fiyatlanmıştı

    YanıtlaSil
  23. teknik olarak 1,2640 çıkılamıyor...dikkat

    YanıtlaSil
  24. tahvil miktarı soylenmesi beklesin

    YanıtlaSil
  25. satışlar için hazır oluna

    YanıtlaSil
  26. ani düşüşler önceden fiyatlandığı için gelen kar satışları denilebilir..
    bir daha 1700 üerinde duramazsa ver gitsin denilebilir..

    ABD tarafında işsizlik başvuruları gerieldi 12.000 kişi kadar.. düşüş buradan da kaynaklanıyor altının

    YanıtlaSil
  27. anlık paniğe gerek yok..
    ABD işsizlik başvuruları onsu düşürmeye,
    Graghi kararları onsu çıkarmaya yönelikti..
    denge bu şekilde gidiyor..

    ne şiş yanıyor ne kebap şimdilik..
    ama daha başkan konuşması bitmedi
    AMB BAŞKANI DRAGHI: İKİNCİL PİYASADAN TAHVİL ALIMI YAPACAĞIZ ( bu onsu ucurmuyor işte) direkt tahvilk alımı üzerine idi tüm senaryolar

    YanıtlaSil
  28. panik yapmadan stop los yapacakmıssınız gibi tetikte olun.. yani satış vereckmişsiniz gibi..
    ama teknik rakamları görmeden satış vermeyin..
    kar satışı yapılacaksa ona sözümüz olamaz..

    YanıtlaSil
  29. Sinirsz bir alim yok sanyosam

    YanıtlaSil
  30. AMB BAŞKANI DRAGHI: SIKI ŞARTLAR EFSF/ESM PROGRAMINA BAĞLI OLACAK
    AMB BAŞKANI DRAGHI: İKİNCİL PİYASADAN TAHVİL ALIMI SIKI KOŞULLARA BAĞLI OLACAK

    işin püf noktası bu ESM yi 12 Eylül de Almanya oylayacak olması ...

    YanıtlaSil
  31. İkincil piyasadan tahvil alimi olayi sinirz tahvil alimi olayini dengeledimi ümit bey bu dengede onsu tutucak sanyosam

    YanıtlaSil
  32. sınırsız alım yapacak olması ABD verilerinden kaynaklanan düşüşün önüne geçer..
    sınırsızı ikincil piyasadan çok zor şartlar ile ve ESM kanalı ile verecek olması
    istenen hareketi sağlayamıyor ons da..
    yukarıda ki cümle kaba tarifle parası olana gücü olana para veririm demek..
    yani piyasalar borçlu ülkelere yardım ve piyasalar canlı olsun diye tahvil verilecekti bol keseden.. ama şimdi çok sartım oalcak yani para vereceğim ama ipotek güvence isterim diyor..
    işte piyasalar bunu beklemiyordu..
    sınırsız dan yardım gelecek istenen paralar verilecek biz de sorunlu ülkeler oalrak düzelince ödeyecektik..

    YanıtlaSil
  33. altında sınırsız alım var..
    lakin şartları ağır,
    ESM denetiminde oalcak
    yani her isteyen ülkeye verilmeyecek..
    yani Draghi Merkeli karşısına almak istemedi..
    Almanya'dan çekinen bir AB Merkez bankası var bunu iyice ezberleyelim artık..

    YanıtlaSil
  34. satış yapalım mı yavaş yavaş yoksa elde mi tutalım?

    YanıtlaSil
  35. pariteye dikkat edin...
    altın da verilen rakamlarda satış ver tercih edilebilir..
    parite 1,2630-40 ları geçemmedi şu an 1,280 lere vurdu..

    YanıtlaSil
  36. 1,280 lere vurdu parite olacaktı düzeltme

    YanıtlaSil
  37. 1,2580 lere vurdu olacaktı düzeltme

    YanıtlaSil
  38. Sevki Bey ,
    teknik destek rakamını görmeden satış uygun değildir..
    sadece tetikte hazır olmak en mantıklısı..
    alım demiyoruz dikkat edelim satış için..

    kar satışlarına sözümüz yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın e kontürk amerika piyasası saat kaçta açılıyor bu konuşmayı amerika piyasası nasıl yorumlar tşk

      Sil
  39. MERHABA ÜMİT BEY
    95'DEN ALDIĞIM BİR PARÇA ALTINI İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ŞARTLARA GÖRE SATSAM UYGUN OLUR MU? AMERİKA PİYASASI AÇILINCA SATIŞ GELİR Mİ ASANSÖRLE

    YanıtlaSil
  40. Dolar bu durumlardan nasil etkilenir?

    YanıtlaSil
  41. SAyın adsız !
    ABD piyasası Draghiden çok Mart ayından beri en iyi istihdam rakamları açıklandı onu konuşaçak...
    ABD nin gündemi 1. Draghi konuşması ve 2. İyi gelen İstihdam verileri olacak..
    bizim saate göre : 16:30 da borsaları açılacak ABD lerin..
    konumuz gereği
    Draghi altını yükseltecek açıklama yaptı
    ABD istihdam verisi ise altını düşürecek yönde idi..
    ne şiş yansın ne kebap denilebilir...
    bu durum düşüş yaşansa bile satışa zor gidileceği ipucusu verilebilir..
    yani düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli yazılarının geçerli oalcağı durum oluyor

    YanıtlaSil
  42. çıkışların ise hızlı olmayacağını mesajı veriyor aBD lilere gelişmeler

    YanıtlaSil
  43. bugün düşüş bekleyenler bile asansörle beklemesinler..
    yani sert satış yemesi teknik olarak beklenilmiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altin icinmi bu yorum?

      Sil
    2. evet atın için düşüş olabilir ve olursa da asansör demekle de sert bir şekilde düşüş olmaz demek istedim..
      orada sayın adsız düşüşler asansörle mi gelir derken sert satış olur mu anladığımdan o şekilde cevapladım..

      Sil
  44. AMB BAŞKANI DRAGHI: FAİZ ORANLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL...

    dolar -tl kuru bu kararla kendine yön çizemez..
    çünkü parite de ki gerileme doların çıkışını yavaşlatır..
    pariteden bağımsız direkt içeriden gelebilecek gelişme dolar-tl sert etki yapacaktır aklınzıda olsıun

    YanıtlaSil
  45. bunun yarını da var arkadaşlar...
    istihdam iyi geldi diye yarın tarımdışı iyi gelir işsizlik felan düşerse..
    satış o zaman gelir..
    yarına dengeleyecek bir gelişme belirli takvimde yok.. ani birşey bir gelişme olmazsa..

    YanıtlaSil
  46. abd açılınca da teknik veriyi gözönünde bulundurun..
    Londra için 1697 olan ABD piyasası için 1704 tür..
    Londra 19:00 da kapandıına göre..
    1697-1704 arasından aşağıya sarkacak ihtimalinde sat...
    üzerinde durduğu müddetçe elde tut yolu izlenebilir..

    YanıtlaSil
  47. Bir mitar daha sattım. İnşallah hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  48. Ümit Bey,
    Yardımınız ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  49. kar satışları yapılıyorsa lütfen küçük parçalar ile olsun..
    satış gelirse yarın gelir 15:30 tarımdışı ile,
    çıkışı da bu veri belirler..
    bu geceye baktık Çin tarafından işsizlik açıklanacak ve %2,9 da değişim beklenmiyor..gece sakin geçecek..

    ABD zaten sert satış yapacak bahanesi yok.. olsa olsa düzeltme yapabilirler.. Draghi ile bir bahane daha uydurup 1700 lerin üstüne havalanabilirler..

    1697 sağlam destek oldu ( buna artık 1700 psikolij desteğe otuırdu diyebileceğiz) yarın ki veri buna teyit verecek.. olumu ya da olumsuz..

    şimdi sakin sakin belirtilen kurun altını görmediği müddetçe elde tuta devam..
    görürse sat verilebilir....
    her karar bir risktir sonuçta..
    ama destek kırılmıyorsa bekle mantıklı.. kırılınca da sat mantıklı.. çıkarsa bir sonra ki işlemi bekleriz artık ya da başka mala yöneliriz

    YanıtlaSil
  50. sayın furkan ve sayın sıd .. hayırlı ve bol kazançlar,,
    kar satışı ise bereketli olsun inş..
    sevda hanım, ben teşekkür ederim..
    bol kazançlar

    YanıtlaSil
  51. erkan bey..
    dolar endexi ile dolar-tl arasından tam bir doğru orantı yoktur..
    dolar karar ardından gün içi 1,83 yönüne değil 1,80 yönüne gider..
    parite düşer demek.. euro değerleniyor demek.. euro değerlenmesi demek bizde borsanın coşması demek.. borsanın coşması demek nakitin hisseye gitmesi demek.. hisse almak için de İMKB de TL gerek.. TL için de dolar bozdurmak gerek.. dolar bozdurmak demek ( satmak ) dolara bir kaç seanslığına güvenmemek demek, doalra güvenmemek demek doların ucuzlaması demek.. tüm bunlar var iken sakın ha dolar şahlanmasını gün içi beklentisine girmeyin..
    yanlış yorum yapılan ortamlarda ve sayısal loto rus ruleti oynanan Casinolardan yapılan yorumların lotodan öteye gidemediği bir gerçektir...

    YanıtlaSil
  52. çin verisi mi kötü geldi acaba ki 1695'in de aşağısına indi altının onsu?..

    YanıtlaSil
  53. Teşekkür ederim Ümüt bey malesef karlı satış değil 108 den almıştım. Ama 92 lerden daha az zarardır diye düşündüm

    YanıtlaSil
  54. Yorumlarımı anında göremiyorum. Nedenini bilen varmı. 'Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir' diye bir yazı çıkıyor.

    YanıtlaSil