20 Eylül 2012 Perşembe

Bernanke'den ABD Senatosuna bütçe uyarısı



FED Başkanı Ben Bernanke, konut piyasası için iyimserliğini ifade etti ve yasa yapıcıları ABD bütçesi için uzun vadede sürdürülebilir bir yol bulmaları konusunhda uyardı.

Senato Finans Komitesi'nin 4 üyesi ile dün kapalı kapılar ardından biraraya gelen ve 1 saat süren bir toplantı yapan FED Başkanı Ben Bernanke, Kongre'ye vergi ve bütçe politikaları yoluyla ekonomiye destek verilmesi gerektiği mesajını yineledi.

Bernanke'nin politikaları,  Senato'dan bütçe konusunda destek almasına bağlı.. Senato geçen sene gibi mırın kırın ederse altında sert yükselişler görebileceğiz; al verdim derse zaman kazanma adına piyasalar gene refaha ve bolluğa (!) kavuşacağından altın bu durumda kısa vadeli satış yiyecek lakin uzun vade çıkış trendinden birşey kaybetmemiş olacak..

Unutmayın para basmak kısa ya da orta vadeli çözümdür... Yaralıya ilk mudahale gibi düşünelim dersek yanlış olmaz

7 yorum:

  1. merhabalar...

    ozaman diyorsunuz ki Bernanke nin politikasına gore ya sert cıkacak ya da az dusecek... peki bu radde de nakitcilere alım oneriniz var mı varsa ne zaman.... tsk ler iii calısmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya da %50 altına girip % 50 de dusme olasılıgı için tl de beklemek mi gerekir.... tekrar iii calısmalar

      Sil
  2. Sayın adsız !
    aslında geçen sene agustos-eylül döneminde altını 1600 den 1900 e getiren iki etken şu idi.
    1. ABD Senatosu normal de Temmuz da vermesi gereken bütçeden desteği ( borç yapılanması : mevcut borcu oteleyip yeni borç alınması desteği) önce onay vermiyorum dedi; sonra toplantı uzadı da uzadı ve Obama da devreye girerek sonuçta bütçeden onay alındı.. Ama o onay alana kadar geçen zaman zarfından spekulatif haber ve beklentiler ile altın 1800 lere gelmişti bir de düşene bir de sen vur deyişini bizden duyan S&P kredilendirme kuruluşu ABD nin notunu düşürünce 1920 gibi rekor rakamı yaşamış olduk..
    bu yükseliş ardında altın için 2000; yok yok 2500 olmadı 3000 usd gibi ons rakamları şişirildi.. Ocak 2011 - Eylül 2011 de ki 8-9 aylık süreçte 1475 ten 1920 ile 445 usd lik artışın kar satışı yapacağını unutturuldu.. öyle bir gaz içeceklerimize öyle bir maddeler attılar ki Nuri Alço bile pes dedi :) ve alımlar ile tüm gençlik hayallerimiz tüm dünyamız yıkıldı.. Çünkü borçlanmadan oluşan sancıya; not düşümünde yaşanan darbenin yaraları sarılmalıydı.. Bir çözüm gerekti.
    deprem olmuş fırtına olmuştu tüm pisliklerin temizlenmesi ve yaraların onarılması gerekti .. bu gerçeği unuttuk işte.. Ve eylül 2011 gösterdiğinde tarihler FED Bernanke sahneye çıkıp kimsenin aklında geçmeyen OPERATİON TWİST çıkarıverdi.. Ve altın 1920 den 1500 lere kadar iniverdi.. Aslın da Bernanke - BAK , GİT OĞLUM; BAK GİT OĞLUM diye piyasaları bizleri uyarmıştı lakin kafaya süpürgeyi yeyince, kafamızda ki dikişler ile gözümüzü hastane de açmanın geç kalmışlığını yaşadık....

    YanıtlaSil
  3. bu uzun yazıyı öncesinde göndermemin sebebi geçmişi daha yeni oaln 1 senelik maziyi hatırlatmak içindi..
    Bernanke bu sene geçen sene ki Senato'dan bütçe alma desteği konusunda ABD seçimlerini de hesaplayarak zorlanacağını sanmıyorum... Zaten aldığımız istihbarat bilgileri de bütçe destek oylamasına ya kasım aralık 2012 de gideceği ya da 2013 e erteleyeceği yönünde..
    hal böyle olunca her ne kadar çıkış oalcak olsa da geçen seneye benzer 1-2 ayda 300-400 usd lik bir gelişme göremediğimizdir..
    Lakin seçim vaadleri vb sebepler ile bu rakamlarda iniş olursa şaşırmamalı..
    mantık burda inişin çıkışa oranla daha sert olabilecek ihtimalini paylaşmaktır..ons açısından..

    hal böyle olunca TL den özellikle alımlar için TL bazından satışlar gelene kadar yani fiyatlar düşene kadar beklenilmesidir.. henüz yatay d ave bir düzetlme yapmadı.. çıkış sonlanıp düşüşü beklemek daha amntıklı görenlerdenim..
    paranızı 2 ye değil de en az 3-4 e bölün paranızın miktarı çoğaldıkça parça kısmı da çoğalsın..
    örnek:
    100 grama : 3-4 parça yap derken 500 gram olana 5-10 parça
    1000 gramı oaln ise 10-15 parça tavsiye
    verebiliriz...

    parçalama sermayenizin büyüklüğüne göre değişmektedir.

    YanıtlaSil
  4. biraz mizahi biraz da ciddi olarak konuyu izah etmişsiniz tsk ederim.
    dediğiniz gibi guzel artıstan sonra guzel bir dusus yasandı.
    fakat ekonomist olmayan benim, ekonomist olan sizin verdiğiniz cevaptan anlamam gereken nedir?
    altın almalı mıyım yoksa hala nakitte beklemeli miyim bide su bernanke nin senato ile olan nezaman olacak ve bu mırın kırın yada al sana destek olayı hangi tarihte sonuclanacak..surekli tren kacıran ben artık bi kere de olsa trene zamanında binmek istiyorum :)
    yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bana yazarken aslından ben de Sizin sorunuza cevap yazıyormuşum..yukarıda ki yazı aslında sorunuza cevap gibi düşünmekteyim..

      Sil
  5. Evet sanırım öyle olmuş. Demek ki yine nakitTe beklemeye devam

    YanıtlaSil