7 Eylül 2012 Cuma

kısa vade dolar -tl trendi


Dolar-tl grafiğimiz de orta vade (haftalıklar) alt destek 1,8020 üst direnç kanalı 1,8280 olarak mavi çizgi ile belirlenmiştir.. günlük kırılma noktası kırmızı çenberle birleşen siyah çizgiler ile gösterilmektedir. kısa vade kanal aralığının dışına çıkmaması için 1,8020 kırılmaması gereklidir.. alım yapanlar daha çok 1,8020-40 kırılıp kırılmadığını gördükten sonra karar aşamasıa geçmeleri daha mantıklıdır.. bu grafiğin meali; elinde doları olanalrın üst dirence gittikçe 1,8280 ve üzeri diyoruz buraya dolarları elden çıkarıp alt desteğe doğru yerine koymalarıdır.. farkına vardı iseniz dolara olan dirençte satıp destekte al diyebiliyoruz.. lakin nakitte olanlar için al demek o kadar kolay olmuyor.. destek görüldüğünde belki az alınabilir lakin nakittekilerin alt desteği kırmadan işlem yapmalarının büyük risk taşıodığıdır..

5 yorum:

  1. Merhaba Ümit Bey size iki sorum olacak elimde bulunan altını elden çıkarmak için uygun bir zaman mı bir de elimde bulunan TL ile dolar almak için uygun zaman mı teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Umut Bey !
    Elden altının çıkarmak için yavaş yavaş uygun zamana geliyoruz..
    satışlar parça parça yapılması şartıyla..
    karda iseniz karları yavaş yavaş cebe koyarken...
    elinizde bulunan dolarla ilk önce TL daha sonra banakanız izin veriyorsa ons düştüğünde dolarları altın yapmak daha mantılı görülüyor şu an..
    unutmayın..
    elimizde ki altınları parça parçaya 3-5 parçaya bölüp satacağız..
    her birden sat hep birden al yok..
    ters köşeye yatırıldığımızda atacağımız mermimiz olsun

    YanıtlaSil
  3. merhaba umit bey, uzun suredir yazılarınızı takip ediyorum.yorumlarınız benim için degrli.dolar için 1.802 alt desteği verdiniz.fakat bunun altına düşerse ne kadar bekleyelim almak için. bir sonraki alt destek neresi olur. TL nakitteyim. (edip)

    YanıtlaSil
  4. Edip Bey!
    1,8020 kırılmadan alımlara uzak duralım dedim evet şimdi kırdı ve 1,80 aşağısına sarktı..
    dolar 1,7750-1,7940 bandına sarkmak istemekte..
    burada dikkat edeceğimiz yer 1,7920 olarak göze çarpmakta..
    1,7920-40 aralığı kırılırsa bekle;
    kırılmaz ise al vereceğimiz ilk seviye..

    düştükçe bu şekilde toplayacağız...

    aklınızdan çıkarmayın eğer sert düşüşlerine devam ederse çekinmeden alımlara hızla devam edilebilir.. Sert doalrın düşmesi TCMB nin faiz indirimi için fırsat olacaktır.. Faiz indirimi tekrar doları çıkarmaya yetecektir..

    YanıtlaSil
  5. cok sagolun umit bey, tam istedigim cevabı aldım.beklemeye geciyorum o zaman :)

    YanıtlaSil