27 Şubat 2012 Pazartesi

bu hafta metal, doviz

Bu hafta , metaller (altın,gümüş, platin gibi) almak yerine satışı beklemek daha mantıklı görülmekte...
Bu hafta dovizlere (usd ve euro) yönelmek daha mantıklı..
Çarşamba günü AB tahvil ihaleleri sonucu euro ve euro/ud de ki yükselmeyi geçen hafta paylaşmış ve bu hafta için de satış beklediğimizi ya da satışa daha yakın olduğumuzu paylaşmıştık..
Altın ons da önümüzü görmeden alım yapmak çok büyük bir risk taşıyor.
metaller de düşüşn önceliğini platin yapacak..
Bu hafta ekonomik takvim de belirli ve önemli bir gelişme yok.. Sadece takvimde olmayan ihale ve AB liderleri görüşmeleri var ki bunları takip etmek gerekir..

Aşağı inmemek de direnen altın aslında 1796-1806 ons denemesine talip ayrıca bekleyerek kafaları da karıştırmak istiyor.. Beklediğine göre bu altın 1900e gidecek diyenler çoğaldı şimdiden.. Evet 1900 e gidecek ama  şunu unutmayın 1900 gitmeden önce mutlaka satış yiyerek gidecek ve ons bazından 1770 in altlarında alım seviyelerimiz de oalcak..
şu seviyeden almaktansa; düşüşü beklemek mantıklı..
Alanlar için ufak karlar görülme ihtimali var ama bu risk için alım yapmak ne kadar mantıklı, iyice düşünmek gerek..

Dolarda geçen hafta belirttiğimiz ve sizinle paylaştığımız gibi 1,7640 üzerinde kapanışlar yukseliş için teknik açıdan bir umut..
Doların kısa vadeli alsatçılar için 1,7750 üzerinde kapanış yaptığı takdirde kısa vadeli girişler yapılabilir.. perşembe cuma alım yapanlar ise bu seviyenin kırılıp kırılmadığına göre tut ya da sat tercih edebilirler...

Geçen hafta paylaştığımız ve diplerde gezinen para hangisi diye bilmecelendirdiğimiz CHF ( İsviçre Frankı) güzel bir kar getirebilecek orta vade de.. Altından belki fazla getirisi de olacak.. Uzun dönem bekletilmeyecek ama..  ÖZellikle ama USD/CHF paritesinde çıkış bekliyorum... doları olanlar şimdiki usd/chf kurunu not edin 0,89 lara kadar düşmüş durumda..6 ocak 2012 de 0,96idi.. 0,96 larden geldi buralara.. düşerse en faz 1 ya da 2 puan düşer yani en fazla 0,87 lerde mutlaka İsviçre Merkez bankası müdahale edecektir..
sade bir dil ile 6 ocak2012 de 1000 usd ile 960 CHF alırdınız..
bugün 1000 usd ile 890 chf alabiliyorsunuz...
1-3 aylık dönemde tekrar 1000 usd ile 960 chf alım rakamına yaklaşılacağını bekleyenlerdeniz..

NOT: KARIŞIK BİR HAFTA,,, KARIŞIK GÜNDEMLER... DOVİZ VE ALTIN KURLARINDA DENGESİZLİK OLABİLECEK YA DA YAŞAYABİLECEĞİMİZ BİR HAFTA.. ÖZELLİKLE ÇARŞAMBA GÜNÜ.. BU YUZDEN HER ZAMAN KARDA İSENİZ CEBE KOYMAYA ÖZELLİKLE BU HAFTA ÖNEM VERİN..

2 yorum:

  1. ümit bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    siz gidince gafın tadı kalmadı
    siz gidince a.borsasının tadı kalmadı

    çok şükür kendi sitenizi yaptınız. artık burdan siz gitmezsiniz başkaları gider.

    çalışmalarınız devamını dilerim
    selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  2. ümit bey yorumlarınız için teşekkürler takipcinizim

    YanıtlaSil