27 Şubat 2012 Pazartesi

euro parite düşüş

Geçen hafta perşembe cumadan beri tekrarladığımız metallerde düşüş beklentimize dikkatinizi çekmeye çalıştık..
Platin o günden bu güne 35-40 usd ons başı gerileme görüldü...
gümüşte 0,50 usd ons başı düşüş görüldü
altın da ise 20 usd ons başı düşüş görülmüş..

Platin, ABD açılana ve ilk işlemlere kadar 1700 usd altında olacaksa  bu düşüşlerin daha da derinleşeceği anlamına gelecektir.. bu rakamın altında bekle , düşüşü gözlemle diye tasvir edebilirz..
Gümüşün de çok sert hareket ettiğini unutmadan 34 lü rakamlar ve 34,50 lere yön bulamadan şu an için alım yapmak çok riskli..
Tl ile gümüş alacaklar 1,90  TL nin aşağısını beklemek daha mantıklı.. Bu seviyelerden alınıp ters bir harekette gümüş çok bekletecektir unutmayın.. Çıkınca da sert çıkış mesela 37 beklentimiz olsa da .. ALMA EL YAKAR diyoruz..
Bir ürünün çıkıp çıkmaması maharet değil, bize kar getrip getirmeyeceği maharettir.
YÜKSEKTEN BİR MAL ALINMAZ... ÇIKACAK DAHİ OLSA DA ALINMAZ..
BU YUZDEN GÜMÜŞ 2 TL ŞU AN YÜKSEK..

Euro/usd takibiniz de kalsın satışlar yemeye başladı ve devam ediyor..  1,3378-90 aralığını kıramadığı sürece  beklediğimiz düşüşü gördük diyemeyiz..

şunu unutmayın euro/tl de akıl almaz çıkışı oluyorsa altın-tl gram da çıkış oluyordur..
Geçen hafta son 2 gün şahit olduğumuz gibi..

Bizim mesai bitiminden sonra ki saatlerde Almanya, Yunanistan'ın euro bölgesi maliye bakanları tarafından onaylanan 130 milyar euro değerindeki yardım paketini onaylamak üzere bir araya gelecek. Buradan gelebilecek gelişmeler euro paritesini de etkileyecek.. Onaylanırsa zaten sorun yok.. onaylanmaz ya da tartışmalar vb olduğunda parite düşüş göstereceğinden bu düşüş altın onsu da düşürmesine sebep olacaktır. Gelişmeleri ve oylamayı birlikte göreceğiz artık..

Euro/tl kuru için 2,3750 tl kurunda en az 2 seans kaldığı sürece 2,41 denemesine gidecektir.. Aksi takdirde ilk başta 2,35 görmemiz içten bile değil..

Fakat değerli arkadaşlar, euro 2 günde 2,32 den 2,38 e çıktığı gibi düşüşü aynı şekilde hızlı olmayacak.. Düşüş daha yavaş olacak eğer düşecekse..
euronun çıkması çarşamba günkü ihale için yapıldığı gibi uzun süre aşağılarda olduğu için sıçrama kaydetti.. Türkiye'de ise euro tl kurunun yükselmesi euro/usd paritede ki yükseliş ve Türkiye'nin elinde bulundurduğu AB menşeili tahvillerden kaynaklandı..
Peki düşüş neden hızlı beklemiyoruz diye soracak olursanız? Buna iç piyasa da ki Cari açık ve petrolün bize ekleyeceği artı yükten dolayı TL nin değer kaybına uğraması sonucu euro düşüşünü hızlı yapmayacaktır.

Bol kazançlar ,  en önemlisi hayırlı kazançlar ve sağlık dolu yıllar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder