7 Mart 2012 Çarşamba

7 mart

Değerli Arkadaşlar !
Günaydın ve herkese bol kazançlar...
Altın geçen hafta çarşamba yediği darbe ile önce 1697-1725 bandına takıldı ardından ikinci satış dalgasını da dün yiyerek 1665 den döndü....
1.satış dalgasının ardından ons 1715 lerde iken ikinci satış dalgasına hazır olalım (50-100 arası) geri çekilme olabilir diye paylaşılmıştı.. 50 usd geri çekilip döndü.. Biz 1650 li rakamları bekliyorduk olsa şaşırtmayacaktı bizi..
Bu düşüşü grafiklerde de görebilirsiniz..
1. dalga: 1790-1690
2.dalga: 1715 - 1665

şimdi sırada üçüncü dalga var ama biz şahsen hafifi bir toparlanmadan sonra bunun olabileceğini yorumluyoruz.. Bunun için özellikle bugün kü ABD ve yunan cephesinden gelecek haberler yarin ki  AMB faiz kararı ve Vuma günkü ABD istihdam verileri bizi 13 mart ABD merkez bankasına götürecek..

Sahi arkadaşlar dün Avustralya faizi düşürdü; 15 Martta biz Hindistan'ın faiz düşüreceğini bekliyoruz... Gayet Avustrulya tahminimiz gibi Hindistan tahminimiz de tutarsa yani faizler düşerse ; düşük faizle altının çıkış yaptığını biliyoruz.... Neden bu iki ülkeye dikkatimizi çektiniz derseniz.. Biri ( avustralya) en büyük altın üreticisi diğeri Hinidistan en büyük altın tüketicilerinden biri..

Gümüş 32,750 ve platin 1610 gördü onlar biraz hafif de olsa yukarı çıkışlar yapabilecektir.. Günlerdir düşer düşe bir hal oldular....
Gümüş 37,50 ons dan, plaitn ise 1740 ons dan geldi buralara...
Ayrıca euro/usd paritesi 1,3110 kurunu kıramadı ki hem gümüş hem platin hem de euro/usd paritesi HOPP DUR YAVAŞ dedikten sonra altın da dinlenecektir..

Tahminlerimizin kısa vadeyi kapsadığını orta ve uzun vade ile kıyaslanmaması gerektiğini lütfen unutmayalım.. Uzun vadeli tahminlerin de yarın beklemeye kalkışmayacağımız gibi...


Dolarcılar; doların dalgalı iniş çıkışında AL KARI GÖRÜNCE SAT ve ardından DÜŞÜNCE YERİNE KOY tekrar taktiği ile karlar edeceğini tahmin ediyoruz..   bir daha değinemezsek unutmayın arkadaşalr dolar 1,8020 yi geçmeden rallisinden ; 1,7620 kırmadan düşüşünden söz edemeyeceğiz..
Lütfen İMKB yi rakamsal olarak takip edin, eğer 2 ya da 3 iş günü 58.000 altında kalırsa bu 53,000 lere gidecek anlamı taşır ki o zaman 1,85 ve yukarısı dolar için sözkonusu olabilir..
Aksi takdirde borsa sert iniş ya da belirttiğimiz seviyeyi kıramazsa dolar hayal kırıklığına sokabilir kısa vadede ralli bekleyenleri...
Doların bir süre yerde gezindiği için hafif yukarı yön alması kar realize edenlerin dolar alıp çıkardı diye yorumlanabilir ki bu da gayet normaldir.. Çünkü uzun süre aşağılarda gezdirdiler doları.. Bu yüzden doların çıkacağını bu günlerde tahmin etmek ben değil bir maharet değildi.. Görünen köy klavuz istemiyor.. Sadece hafif çıkarken RALLİ geliyor; düşmeye başlayınca BATTIK dolar dibe vuruyor diyenlere kulaklarımızı kapadığımız da daha sakin ve akıllıca hareket ettiğimizi göreceğiz..

1 yorum:

  1. Hocam
    Sizin arbitraj yazınızın rakamlarını değiştirip bir sitede yayınlamışlar.mail ile gönderdim size de. bir eksiklikler var gibi sanki.. ayrıca isminizi vermemek için herkes çekiniyor :)

    YanıtlaSil