8 Mart 2012 Perşembe

AKILLI BİRİ

AKILLI BİR YATIRIMCI !
Her önüne gelen ekonomik takvim ile ilgili iner çıkar varsayımına kapılmayacaktır..
Dakika başı bilgisayar başında şu veri var düşermiş ya da çıkarmış demeyecektir.. Her veri ve kaynağın ya açıklanmadan önce ya da açıklandıktan sonra fiyatlanacağını aklından çıkarmamalıdır..
Büyük Baba Bernanke ya da Savaş deprem gibi şok etkili konuşmalar ya da olaylar dışında  hiç bir ekonommik veriye anında cevap verilmediği artık bilmeliyiz..
ayrıca
ABD,
Asya,
Londra gibi 3 büyük piyasa ile yön veriyorsa kendine altın bu 3 piyasanın olaylara olan tepkisini sezimlemek gerekir..
15:30 da veri açıklandı aaa 15:35 oldu tık yok vb gelişmelerine kendinizi sokmayınız; ayrıca pc başında kalıp kendinize ve sağlığınıza zarar vermeyiniz..

SİZ ALTINCILAR; AMB BAŞKANI MARİOYU KAL'E FAZLA ALMAYIN... AMA HAFTAYA KONUSACAK OLAN FED BAŞKANIN BERNANKE'Yİ SAKIN HAFİFE ALMAYIN..
AYLIK TÜM KONUŞMALARINI DİKKATE ALMAYACAKSINIZ TABİKİ BİR FAİZ VE PARA POLİTİKASI TOPLANTISINDA BİR DE SENATOYA HESAP VERİRKEN BU ADAMI DİNLEYİN.. ONUN DIŞINDA ZATEN FAZLA TÜYO VERMEZ.. KONUŞMASI LAF KALABALIĞI İÇİNDİR..

Ayrıca herşeyi bilenler YUNAN BATMAZ YA DA BATIRMAZLAR  diye net konuşmaları bizi güldürmekte... Neden batırmasınlar ki? Belki koboy olarak denemek isteyecekler.. bakalım bir ülkeyi euro bölgesinden atarsak piyasanın tepkisi ne olacak? Halkların tepkisi ne olacak?  AB içinde bir ülke batarsa, bunun sonucu ne olacak?  Ya da diğer birlik ülkelerine ders niteliğinde bak fazla sırtımızda taşıyamayız yunan'ı attık Sizi de yaparız diye şantaj olarak kullanamazlar mı?

Hadi diyelim Yunan'ı kurtardılar? Ya İrlanda  ya Portekizi ya İtalya ve İspanya gibi devleri ne yapacaklar! Ya boynundan büyük işlere kalkışıp Türk gücünü Ermeni gücüne değişen Fransa ne edecek?
Yunan da harca para ve boş parayı, portekize ver eeeee sonra herkes VER BANA VER BANA DEMEYECEK Mİ? Sen evladına para ver o bile çalışmaz... BABA parası varken yorulmaya ne gerek var...

EY ! YUNAN BATIRMAZLAR DEYİP, TAKASA TÜRKİYE'DEN KENDİ BANKALARININDA  KATILDIĞI İÇİN ONLARIN SÖZCÜLÜĞÜNÜ HATTA YUNANIN KURTARMASI İÇİN BİR NEVİ YARDIM EDEN ZEHİRLİ MANTARLAR  ... Gözünüzü açın YUNANİSTAN BATTI... zaman kazanımları oynanıyor.. yakında İMF, Dünya bankası TROYKA adıyla çeşitli ülkeler özelleştirme ile soyarlar Yunan'ı...
Sahi Sizin bankalarınızda YUNAN'a beleş para veriyor biliyorsunuz değil mi? Türkiye'de birkaç bankanın patronu da Yunan takasına katıldığını biliyoruz...

piyasalar Yunan batarsaya oynuyor.. batması TINNNN diyecek piyasalar.. Ralli yani yükselme Yunan kurtarilirsa olacak..
Yani oOLUMSUZ HABERDE DİPLERİ GÖREMEYEBİLİRİZ AMA OLUMLU  HABERLERDE BORSALAR PARİTE VB UÇTUĞUNU GÖRÜRSEK ŞAŞIRMAYALIM...

Değerli Arkadaşlarım !
Yunan olayını şöyle düşünün deyim yazımı bitirelim..
Allah uzun ömür versin ..
80 Yaşında bir insan düşünün ve kanser.. çok az ömrü kaldı belki .. ama yıllardır yatıyor yatalak evde.. Onun ölümü bir nevi bayramıdır değil mi? Evlatları en kadar üzülse de çekmedi kurtuldu derler değil mi? Ölümü ani olmadığı için acısı az olur değil mi?
İŞTE YUNAN OLAYI DA BOYLEDİR..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder