13 Mart 2012 Salı

ALTIN DÜŞTÜ DİYE DEMİR OLMAZ

Altının düşmesi yeni bir zirve için olacağından memnunuz biz..
memnunuz çünkü; altın zirve yapmak için güç toplayacak,
memnunuz çünkü; güzel alım fırsatları doğuracak.. almayanlar alsın diye...

Altın düşüyor diye DEMİR olacak diye düşünmesin kimse...
Ama ha hep diyoruz düşmeey başlayınca düşüyor sözleri çoğalır aldırış etmeyin; çıkarken de çıkıyor denildiği gibi....
 1800 bekleyenler yazıları unutur 1600 demiştim demeleri gibi..
AMA BİZLER NE YAPACAĞIZ HEM 1800 OLACAK HEM 1600 OLACAK DEYİP KARI GÖRÜNCE KAÇACAĞIZ... AL SATIMIZ BOYLE OLACAK..
YOKSA TENİS TOPUNUN ORDAN ORAYA GİDİP KAFAMIZIN BİR ORAYA(1600) BİR BURAYA(1800) DÖNDÜRÜR DURURUZ.
Karar öncesi beklentimizi ve varsayımlarımızı sunduk.... Daha doğrusu karar öncesi paylaştık yazılarımızı..
Her zaman belirttiğimiz gibi bizi okurken varsayımlarımızı mutlaka okuyun.. kolayınıza gelip sadece düşecek ya da çıkacak olan rakamsala bakmayın..
Varsayımımız gerçekleşmezse rakamlar da hayal olacaktır...
Ayrıca değerli arkadaşlar varsayımlar ekonomik görüş açısından yapılır, siyaset duygu ve düşünce kapılmaz.. Mesela dün bir yerde okudum ABB bütçe açığı vermiş nedenmiş Savaş hazırlığındanmış :) gülüp geçin çünkü atılmayan bombanın hesabı olmaz; bir ülke elinde para varsa zaten savaş olacak her an diye silah vb alım yapar ... fazla borç ödemiş vb sebepten açık vermiş olamaz mı mesela :)
yani değerli arkadaşlarım, duygusallıktan uzak olası gelişmeleri önce yazar ve kendimizce varsayım ihtimalimizi ve gerçekleşmesi halinde sonuçlarını yazarız.. olaya bu açıdan bakıp ,, bu şekilde yazan kişileri okuyun lütfen..
tek bir kaynağa ya da kişiye bağlı kalmayın..
bizi okuduğunuz gibi diğer yazanları da okuyun bilgileri harmanlama yapın... bilgi ve bilge bizim rakibimiz değil destek aldığımız şeylerdir..
Hani derler ya reçetesiz ilaç almayın diye; şu sanal ortam da yazmak o kadar kolay ki AT GİTSİN SALLA GİTSİN türü yazılar çok maalesef.. buna dikkat edip kafanızın karışmamasına dikkat edin..

ALIP beklenilse sabredilse , internet ortamından ya da piyasa takipten uzak olsanız biraz kafanız da karıştıran olmaz ama..:)

Dolar çıkmadı farkına vardınız değil mi? Altın ons o kadar düştü dolar kuru çıkacaktı ama çıkmadı diyeceksiniz.. Değerli arkadaşlar faizin değişmediği paraya anlık alım gelir mi? gelmez zaten fiyatlayıp 1,80 ile gerekli fiyatlama yapıldı..
Hayalci grafikler işlem yapıp ons altın 1670 e dayandığında yani 30-40 usd lik bir düşüş yaşandığında doların düşüş yaşamamlıydı 1,7930 larda şu an.. ama 1,81 en az olmalıydı grafiklere bakarsak bu olmalıydı..

Ayrıca arkadaşlar, Yunan ne zaman hemencecik düzeldi ise maşallah Fitch hemen puanı temerrütten çıkarıp B yaptı.. Bize gelince küheylan kesilir bu Sarkozy'nin yakın dostunun firması fitch...
Şu Fitch bu kararı almayacaktı ben o zaman daha rahat derdim şimdi burda 1614 hayırlı olsun bekle sana geliyoruz düşmeye.... Ama şimdi biraz daha temkinli davranıp fırtınanın geçip ortamın sakinleşmesini bekleyeceğiz.. o zaman grafikler yerine oturacak çünkü olan olmuş alan almış satan satmıştır yönümüz hakkında değerlendirmeler de bulunabileceğiz..
Hayırlı kazançlar olur inşallah hepimize,
ama unutmayalım kısmetimizden ötesi boş...
Gerekli araştırma ve emeklerimizi yaptıktan sonra Mülkü Verene Yaslanmak En güzel yapılacak şeydir..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder