14 Mart 2012 Çarşamba

14 MART

Değerli Arkadaşlar  !
Günaydın !
''Piyasaya Yeni Bir Oyuncu Gerek'' yazımız da 15 Mart 2012 parşemba saat 22:30 da beklediğimiz ABD Banka stres sonuçları çok aceleci davranılarak FED kararıın ardından açıklanmıştır. 15 Martta da dikkat edelim uyarımız bu bağlamda bitmiştir dün açıklandığı için ve düşüş etkisine de bu şekilde şahit olduk..
Ayrıca  FED kararı ardından hemen bu testin açıklanması ve öncesinde Yunan puanının arttırılması çok ilginç değil mi?
Hiçbir zaman unutmayın BÜYÜK ELLER fazla silkelenip zarar etmesiz diye yasa koyuculara kadar kolları uzamaktadır. Bu  hep boyledir bunu böyle bilin..
Dünkü banka testinden 15 bankanın geçerli not alması kanımca bugün bizim borsamızı da yukarı taşıyacaktır. Dışarıdan ayrılıp ters hareket edeceğini düşünmediğimden gün içi 60.000 puanlarını görebiliriz borsamızda..

Ayrıca Akşam ki FED de en dikkat çeken petrol fiyatlarının enflasyonu geçici etkileyeceğidir..Yani petrol artışı enflasyonu arttırdı yoksa enflasyon beklentimiz gibi ve düşük denildi.. Bu 'geçici' lafından bizim anladığımız Q3 belli bir süre rafa kalktığı şeklinde yorumlayabiliriz..
Lakin arkadaşlar dün de belirttiğim gibi ya nisan ya haziran ya da Kasım seciminden önceki bir sonbahar ayında piyasaları hareketlendirecek Q3 ya da Operation Twist2 benzeri birşey atacaklar atmak zorundalar..

Dün FED Q3 agzına bile almadı arkadaşlar... Bu çok önemli.. Aslında beklentimiz de bu idi.. Ser verip sır vermeyecek açıklama ile geçiştirilecekti o da oldu.. Q3 bahis konusu olmayınca zaten fiyatlandığıı içi 20-30 usdlik geri çekiliş yeterli görüldü..
Değerli Arkdaşlar !
Q3 var dese ya da Q3 yok dese idi yani dilden var ya da yok çıksa idi hareketler olacaktır unutmayalım...
bugün saat 16:00 da Bernanke'yi zorlayacak hem komite hem basın ama Bernanke ya da BÜYÜK ELLER önceden gazetecilerin kulağını çekerek sorulara dikkat edin diyebilir ki ben bunu bekliyorum...

Altın aşağıda 1669 u kırıp 1648 tarafına ; yukarıdan 1682 i kırıp tekrar 1697 tarafına kırmayı deneyecektir..
1669 tarafı kırılırsa düşüşün bitmediği düşünülecek...
1682 kırılırsa 1714 ler ilk satış yerimiz olarak belirlenecek..
1700 lerde ya da 98 TL lerde satış yapanlar alışlarında ALTIN MİKTARLARINI çoğaltmış olacaklardır..

Bu arada euro/usd paritesini gözümüzün önünde tutalım arkadaşlar.. 1,30  altına indiğinde altın ons için 1620 ilk etap da deneme yapmasını bekleyebiliriz.. Bu yüzden gün içi eğer parite 1,3040 parite kurunu aşağı yönlü kırarasa alımlar için beklemeye devam edeceğim..
Şu an altın kritik seviyede ve KİRLİ ELLERİN dün resmen gerek Yunan puanı artması  (ne zaman da kurtulmuş iki dakika da batmaktan hayret), FED kararı ile Stres Testi aynı anda  (birbirinin zıd iki karar ne zaman da kardeş olmuş) verilmiş olmasından altının kafası karışıktır..
Alım takip mesafemizi yaklaştırıp yukrıda ki rakamları kırıp kırmamaya göre alımlar düşünülebilir..
Özellikle 1700 ler ya da 98 lerde satanlar şu an KAR da olduklarından yani alımlarında altın miktarları artacağında daha rahat psikoloji ile alacaklardır..
NAKİT DE BİR YATIRIMDIRı gördük birlikte.. Bekleyenin kazandığı bir günde yaşandı..
Bir de karı alan arkadaşlar  şunu unutmayalım:
GEÇMİŞ SERMAYENİZİ UNUTUN... GEÇEN HAFTA 50 GRAMDI BU HAFTA 51 GRM YAPTIM 1 GRAM KAR ALAYIM DA 1 GRAM GİDERSE GİDER GİBİ FİKİRLERE GİRMEYİN.. Yeni sermayeniz 51 gram olmuştur bunu düşürmemek ilk hedefinizdir.. Baktınız kötü düşüyor 0,500 miligramı STOP LOSS(ZARARI KES)olarak kullanabilirsiniz..
Umarım anlatmak istediğim mantık anlaşılmıştır..
DİSİPLİNSİZ OLURSANIZ HER ZAMAN KAYBEDENLERDEN OLURSUNUZ..
BİR İKİ KAZANMANIZ ŞANS ESERİDİR..
KISA VADELİ KAYIPLARI KENDİNİZE REFERANS ALMAYIN ORTA UZUN VADEDE NE DURUMDASINIZ ONA BAKIN..

3 yorum:

  1. iyi günler ümit bey.uzun zamandır sizi takip edyorm.elımde dolar ve altın var.dolarıda arbıtraj yontemıyle aldım.yalnız altının asırı dususu ve dolarda fazla bı kıpranmanın olmadıgı bu pıyasada az az doları altına gecırmeyı dusunuyorum.siz ne tavsiye edersinz.bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım...

    YanıtlaSil
  2. İsmail Bey !
    öncelikle altınlar eğer satılması ise dün veya önceki gün elde bekletilsin.. zararına satış tasviip etmiyoruz...
    doalra gelince..
    dolardan altına geçmek hem önceki altınlarınızın ortalamasını düşürecek hem de 1-2 gün öncesine göre hatta geçen haftaya göre daha çok gram altın alabileceksiniz..
    Alımlarınızı lütfen parça parça yapın..
    ve lütfen karı görünce kaçın...
    Dolar çıkacak olma ihtimali olsa da buradan atlamayın.. eski yazılarımıza bakacak olursanız doları atlama kurumuz 1,74 ler gibiydi..
    şu an tam ortada kur 1,8050 kırıp yukarı mı gideyim yoksa 1,7850 kırıp aşağı mı gideyim dediği şu günde kendine yön aradığı şu günlerde atlamak sakıncalı..
    hem yukarıya çıkan para allınmaz derim hep.. gene aynı görüşteyim.. şimdi sat derken kendimize al demek size tutarsız olacaktır..

    YanıtlaSil
  3. paylaşımlarınız için teşekkür ederim...allah size ve bizlere bol kazançlar verir inş.

    YanıtlaSil