5 Mart 2012 Pazartesi

5 mart-dolar

Değerli Arkadaşlar !

Geçen hafta ki sert satışlar küçük yatırımcılarda korku; grafik okuyanlarda kararsızlığa yol açmış.. Herkes birbiri ardına grafikler indikatörler vb oluşturmaya başlamışlardır.
Değerli arkadaşlar, herkesin yanıldığı bir husus ekonomi bilimi , fen bilimi değildir.. Yani ekonomi de tabiat da olduğu gibi ağaçtan düşen elma yere düşer gibi net kavramlar olamaz.. Yerçekimi gibi kanunları yoktur ekonominin..
Cebimiz de yüklü altın vardır; şirketim yanar ya da kötü bir olay olur para bozdurmak isterim ve bozdurduğumuzda hep yukarı gösteren indikatör ve grafikler ne yapacağını şaşırır.. Ya da grafik ve indikatör okumayana çalışan ya da grafik oluşturan APTALLARIN bilincinde olan spekulatif hareketleri seven traderler grafikler en tepe ya da ukarıda iken hep al al denilen pozisyonda KAR SATIŞLARINI yaptıklarında,  dağa yazlık lastikler ve hata zincir takmadan yola çıkıp kara saplanan ARACIN şoförüne benzerler..
Nasıl, hava durumunda kar uyarısını gördüğü halde  BİRŞEY OLMAZ deyip yolan çıkan kişi ile; uzun süre yükselmiş ( 1520 den 1790 güzel bir kar rakamı) altını 1750 den hatta 1722 den bile sonra 1800 olacak BU ALTIN HİÇ DÜŞMEZ diye kendilerine güven ve deli cesareti ile aynıdır.
Değerli Arkadaşalr her alım bir risk demektir..
Ama hep belirttiğimiz gibi 1600 e düşecekse bile bir 1800 den düşmek var bir de 1700 den  bu yönde karar vermek gerekiyor..

Bu hafta, önzelikle 8 Mart günü AMB faiz toplantısına dikkat edeceğiz.. Şubat ayı sonunda bu ay için şimdlik belirli iki önemli takvim vermiştik 8 ve 13 mart sırasıyla AB ve ABD merkez bankalarıın kararları, bu sürelerin arefesinde ve karar sonrasında fiyatlanmaların olacağını artık hepimiz biliyoruz.. Buna göre davranmamız gerekiyor..
Zaman buldukça gene günlük yorum ve bilgi paylaşımlarımızı yapacağız..
Doların şu durumu bizi şaşırtmadığını sizler de biliyorsunuz.. Değerli arkadaşlar günlük 1,7750 seviyesine dikkat edeceğiz bu günlerde kıramadığında 1,74 altı gene gündeme gelecek..
Hep belirttiğim de DOLAR VE EURO BAŞTA OLMAK ÜZERE DÖZVİZLERDE KARI GÖRÜNCE CEBE KOYUN LÜTFEN...
gün içi dolar-tl kurunun yukarı hareketleri altın gramını hafif yükselmeleri altıncıların ya da dolarcıların tl oalrak değerlendirebilirler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder