2 Mart 2012 Cuma

HAFTALIK KAPANIŞA DİKKAT !

Değerli Arkadaşlar !

Bu akşam saat 23:00 itibariyle ABD piyasaları ile haftalık altın piyasasını kapatacağız..
Altın düşmeye başladığında ve bittikten sonra bu altın ahaftalık kapanışı 1697-1725 arasında yapmasında nerde yaparsa yapsın demiştik mealen... Daha 5-6 saatimiz var ama bu aralıktan çıkması daha iyi olacak..
Bizim endişemizi altın band arasına sıkışacak başlıklı yazımız da YAY gibi benzetmesini yaptığımız gerilmenin ve sonrasında sert sıçrayışın olacağı yönündedir..
Eğer altın bu aralıkta kapatırsa haftalık kapanışını değerli arkadaşlar ajandanıza not alın bir haberle tekrar bir orta şiddetli (50-100 usd arası satış) bir satış yeme riski vardır ilk etapta... O satışı yedikten sonra bakacağız ve değerlendireceğiz günü..
Çıkmaya başlarsa eğer düşmeden bu sefer de gene 1900 olmadan yiyecek sert satışını..

Altın iki geri bir ileri mehter marşı yürüyüşü ile hareket eder.. Satışlar yer; alışlarda olur..
 Fakat belirttiğimiz bant aralığını ne kadar çok uzatırsa o kadar çok korkacağız.. Ayrıca bu bant aralığında kapanışı traderler psikolojik olarak sınır belirleyip ajandalarına yazdıklarına göre.. bizler de yazacağız ve unutmayacağız.. Nasıl dış ticaret açık fazla gelince dolar düşerken durun bunu not edin çıkmasını fiyatlar birkaç gün içinde diye paylaşmış ve hedef 1,7620 konmuştu .. gelinen kur şu an ortada...
İşte Arkadaşlar !
Bizler de bu bantta takıldı (takılırsa) diye bir parça paramızı hep nakitte tutup alım için fırsat kollayacağız... Aldığımız altınları için kısa vade al sat yapacağız..

ABD Seçim öncesi Q3 beklemeyelim en az sonbahar o da olursa  diye ocak ayında sizler ile paylaşmıştık... Q3 gelmeyeceği halde Bernanke'den hala yalvarırcasına şimdi istemeleri bilgi eksikliğinden kaynaklanmakta..
Sun'i de olsa, hayalde olsa ABD ekonomisi adına güzel veriler geliyorsa, AB yerlerde sürünüyotrsa, Japon sorunlu ise, Çin'in başı ekonomi ile sıkıntıya girme noktasında ise yani bir bakıma kötünün iyilerinden ise gerek yok ki ABD için bunlara..
Ayrıca Bernanke 2014 öncesi faizi ya değiştirirse.. Ama değiştirmeyecem dedi diyeceksiniz.. Kim o peygamber mi? O sistemin en başı , en babası ... Hani sistemi sevmeyen, sisteme küfreden kişiler var ya ne hikmetse onlar sistemin babasının her sözüne inanıyorlar..
Herşey gerektiğinde olur Q3 de faiz de...

Sahi, bu satış 2-3 gün üst üstte sürecekti.. her zaman papaz pilav yemez.... %18 kar var idi adamlar kar satışı yaptılar... En masum Bernanke idi zaten bunu da artık herkes anladı sanırım..

Değerli arkadaşlarım sert satışlar %18-21 arasında çıkmışsa yapılır dünyada..
İçeri de TCMB ise dovizlere;  doviz sepet kuru  2,10 - 2,20 arasında yapar.. ( 2012 ilk altı ayı için geçerli veridi tahmimizdir) ... Şu an kur seperi 2,05 te... 2,10 ları geçtiğinde satış gelebilir diye tetikte olacağız ve ekonomik takvimi inceleyeceğiz.. daha yukarıya götürmesi için veriler var mı yok mu diye... yoksa iniveririr..
Sonra ,TCMB satış yaptı, acımasızlar, ya da helal olsun vb sozleri hikayeleri dinleriz...

Seper kur ne idi açıklayalılm :   (1 usd/tl kuru + 1 euro/tl kuru ) / 2
örnek:
dolar: 1,76 tl euro : 2,33 TL olsun sepet kur o zaman  (1,76 + 2,33) / 2  = 2,045 deriz..

Değerli Arkadaşlar !
yatırım yapmak doviz altın vb almak bir risk demektir.. Alırken belli bir hedefe gelince satış yapmak amacıyla  alış yapılır..
Ekonomik takvimde toplantı veri vb varsa o kararda ki beklentinize istinaden al ya da sat yaparsınız.. Doğru yaptınız ise adı KAR olur; yanlış tahmin ettiniz ise veriyi o anlık zarar olur ama zararda değilsinizdir.. SATMADIĞINIZ SÜRECE NE KARDASINIZDIR NE DE ZARAR DA... bu yüzden deriz karı görünce kaç ki cebe para girsin; zarar durumunda satış yasak.. sabır ve beklemek gerek..

AYRICA UNUTMAYIN.. AL SAT MAKAS FARKINDAN DOLAYI ALIRKEN BİLE ZARARLAR YANİ 1-0 YENİK BAŞLIYORUZ MAÇA..

8 yorum:

  1. umit ustad saygilar tekrar..1800ü beklerken bozdurmadan bekleyen arkadaşlar bu uyarınızı dikkate alarak bozalımm mı? kesine yakın bi bilgi gibi duruyo 1600lere iniş..bu durumda baktık 97-98 oldu bozup 93 lere indiinde tekrar mı alalım? yada şimdiden altından dolara arbitraj mı yapalım? tekrar 1800lere çıkıp inme ihtimali hiç mi yok..ne yapacağımızı şaşırdık..korku imparatorluğu yeniden üretilmek üzre altında, her düşüşte olduğu gibi..bi yardım, bi yol lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1740 a kadar bir tepki çıkışı da bekleniyor ondan sonra 1650 lere bir düşüş olabilir deniyor. Bir ek bilgi olsun.

      Sil
  2. umit hocam sizce beklenti ne yonde??

    YanıtlaSil
  3. 1713 lerde kaldı inşallah yukarı yonde bir tepki olur..

    YanıtlaSil
  4. Günaydın Arkadaşlar !

    Yusuf Bey öncelikle yorumlarda net düşecek şeklinde algılanması yanlış olacaktır. Ayrıca net düşecek ya da çıkacak öngörüsü NET tabiri kullanmak imkansız sonuçta belirsiz bir gelecek için yatırım yapmaktayız.. Gelecek öngörüsü belli olsa idi faizden farkı kalmayacaktı yatırımınızın..
    Şimdi düşecek mi çıkacak mı sorunuza gelince …
    HSN Bey’in de belirttiği gibi 1740 ve az üstü deneme yapması da gündemde . Tepki olarak bu da söz konusu..
    Rakamları düz yazacak olursa 30-40 usd lik bir yükseliş; en az 80-100 usdlik bir geri çekilme sözkonusu olabilir…
    Olayı bu açıdan değerlendirelim.. Düşünce can yakacağı kesin ama çıkışta çok mutlu edecek diyemiyoruz..
    Dolar/tl de biraz artmışken 96 larda alanlar tekrar azcık kar boşaltabilirler..
    Bu dönem de %100 altında kalınılması hoş değil..
    Ayrıca Yusuf Bey , sizinle ons 1790 larda iken FED ve AMB ihalesi öncesi bir parça satışlar menfaatinize olması yönünde fikir paylaşmıştık..Hatırlarsanız..
    Ayrıca hızlı al sat işine yönelmeyin lütfen…
    Çok aşağılara gidecek dip söylentilerine de kulaklarını kapatın; şimdi sırası değil.. Zaman mekan ve şartlar o kadar kötü değil altını diplere götürecek kadar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm bunlar için dar bant da ki hareketini AMB faiz kararına kadar sürdürmesi ile olabilir

      Sil
  5. teşekkürler ümit bey, korkular ortadayken insan sağlıklı karar veremiyor..sizden güç almak istioruz..ben kendi adıma halen ne bozabildim ne zararı önleyebiliorum..bi aklım hazirandan sonra boz diyor..ama çıkışın garantisi de yok..en güzeli 1740lara varsın ve bozup beklemek..

    YanıtlaSil
  6. Yukarıda ki ve geçen hafta ki görüşlerimde de belirttiğim gibi düşme eğilimi daha ağır basıyor...
    Her şeyin hayırlısı..

    YanıtlaSil