5 Mart 2012 Pazartesi

aşağıda 1682 KOCAMAN BİR DESTEK

Değerli Arkadaşlar !
geçen hafta paylaştığımız bant gerçekleşmekte olup, seyrine devam eden altın için 8-13 mart igi iki tarih aralığı vermiş idik.. Altının 1790 usd olmasını AMB tahvil öncesi fiyatlamaya bağlamış ve bir bahane ile satış yemesini beklemiştik.. Ki satış da yedi ve geldiği nokta  ortada..
Peki şimdi ne olacak ya da rakamlar ve tarderler ne psikolojisine girip nasıl işlem yapabilirler bunu sizler duyun diye paylaşalım istedik.. YAY GİBİ ve BANDA SIKIŞACAK denildiği gibi bu yazımızı artık çoğu yerde duyacak okuyacaksınız.. Bize bir yerden tanıdık geliyor bu diyeceksiniz belki de :)

Değerli Arkadaşlar !

8-13 mart takvimlerinde fiyatlama senaryoları ile ilgili görüşümüz şöyledir..

1. Senaryo : altın 1682 yi kırar  1600 lü rakamlara belki aşağısına gider ve oradan toparlanmaya başlar ki bu da    bu iki takvim aralığında gelecek olumsuz haberler ile olabilecektir ancak..

2. senaryo ise  1682 kırılmaz ise  1682 üstünde kalacağı destekle 1760 denemesine gidecektir.. Bu da 1682 kırılmadığında alımlar yapılıp 1670 lerde belki üstünde tekrar satışlar yiyebileceği hususundadır.

Altından tam anlamıyla düşüşü soyleyebilmek için euro /usd paritesinin de 1,31 altını kırması gerekmektedir. Teknik açıdan bu olmadığı sürece onsun inişin geçici olduğunu soyleyebiliriz..

İş bu sebeple 1697-1725 bant aralığında YAY GİBİ GERİLME riskinden sonra 1682-1696 arasında yön tayin için çaba göstereceğini paylaşmak isteriz..

En basit anlatılabilecek şekliyle arkadaşlar, 1682 ye indikçe sert satışlar gelebilir diye düşünerek pozisyonlarımızı ona göre ayarlayacağız..  1697 üstünde kalırsa altın kararsız ise biz de kararsız görüneceğiz..

Hiçbir zaman altınsız olmayın diyerek 1680-1700 arası geçen hafta dediğimiz gibi ilk bir parça alım uygun seviyelerdir.. Geri kalan için düşüşü beklemek daha mantıklı olacaktır..

Gram bazında 95-96 ilk alımlar için uygun rakamlar olarak görülmekte... Uzun vade düşünenler için yastık altı her zaman bir artı olacaktır.. Lakin kısa vadeli al satçılar için alınan rakamdan 1-2 lira çıkınca satışları mantıklı görmekteyiz.. Ama arbitraja yani onsa nazaran hareketleri daha yavaş oluyor biliyorsunuz..

uzun süre olarak 6-12 ay aralığını gören arkadaşlar yanlış yoldalar bunu iletmek isteriz.. Uzun vadeden kasıt 6-12 ay ise altın kazandırmayabilir.. (110 dan alınanlar gibi 6 ayı geçti hala bırakın 110TL yi hatta 103 TL bile görülmedi daha) Bu yuzden  altın uzun vade yatırım aracıdır bekle sakla gibi denilen klişe laflara kanmamız gerekir.. 1 ve daha fazlası yıl için yastık altı diyebilir ve uzun vade deriz ona sözümüz de yoktur zaten..

Geçen hafta ki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi 5 ocak'a dikkatinizi çekmiştik (Çin'i bahane göstererek) gün içi düşüşler gözlemlesek de 113 usd gibi düşüş olmuş.. 1697 yi görmüş en düşük ama biz daha da aşağısını bekliyoruz...
herşeyin hayırlısı;
bol kazançlar,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder