27 Mart 2012 Salı

Günaydın arkadaşlar !
Altın 1692-97 arasında oyalanacak bu oyalanma bir haber beklediğinden kaynaklanmakta...
1697 kırmada zorlanılmasının sebeplerinden beri tarderlerin yeni bir rakama yani 1700 leri geçmesi için psikolojik sınır olacağından kaynaklanabilir de.. ayrıca 1697 bir üst kanal olan 1760 direncinin en sağlam destek noktası olmasından da kaynaklanmakta..
altın 1697 yi geçmesi için kesinlikle bir haber şart eğer o haber gelmezse altın hafif kar satışlarına başlayacak.
Altın dün ralli felan gerçekleştirmedi. Olayı abartan medyanın ya menfaatine ya da cahilliklerine verelim.  Altın 15-20 usd ancak çıkabildi ki bu gayet normaldi..
Aslında dün ne oldu biliyor musunuz? Dibe gitmeye niyetli altının çökmemesi için Bernanke'nin kulağına eğildiler biz de Altın var biz yandık sen de yanma şu altını biraz hareket getir çıkacak diye milleti getirelim ve sonra silkeleyelimden başka bir şey değil. Aslında mealen bu oldu..

Aman aman Q3 hani fırlatacaktı.. Q3 demesi bile yeter diyorlardı..
Sahi Adam resmen Q3 gerekli dedi ama sadece 15-20 usd oynadı hatta 1670 den 1980 desek 10 usd oynadı.. Ya ABd tahvilleri çıkmıştı bu hiç etki etmedi mi? AB ve Alamn cephesinde euroyu destekleyici doları zayıflayıcı veriler geldi bunlar hiç mi etkilemedi?...

Bunları çoğaltığınız da göreceksiniz ki Bernanke'ye Q3 zorla söylettirildi. Soylesen kıyamet mi kopar denildi ve adam da resmen Q3 gerekli dedi piyasa da TIK yok.. Bu muydu Q3? uçması gerekir di  hani nerde..
Evet arkadaşlar Q3 gelse ya da gerçekten söz edilse altın uçar. ama yapmacık soylemler ile değil. Her gördüğün sakallıyı deden sanma derler ya işte her duyduğun Q3 parasal genişlenme sanma.
Dün Bernanke amcaları Q3 verdi diye , bayram şekeri almışçasına sevinen yazan çizenlere ne demeli ..ALTIN RALLİ YAPIYOR, ALTIN UÇUŞA HAZIR ....
düşerken diipleri begendirenler,
çıkarken uçurmayı da pek seviyorlar..

bugünlerde ne yapalım.. verileri takip ederken ABD büyüme rakamlarını takip edelim. Büyüme rakamları kötü geldiğinde hoş geldin 1700 diyebileceğiniz gibi kötü gelirse aşağı yönlü sert hareketler görebileceğiz..
Ben bu seviyeleri kısa süreli al satçılar için SAT BÖLGESİ  gördüğümü iletmiştim. kısa vadeli işlemciler 1669 rakamını stoplos (zarar kes) olarak koyabilirler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder