8 Mart 2012 Perşembe

8 mart ( Q3 yok mu yoksa) :)

DEĞERLİ ARKADAŞLAR !

YUNAN TAKAS OLAYINDA ARTIK SON RAUND.. %75 ten aşağı katılım olursa Yunanistan ACI SON.. Şu ana kadar %60 olduğu söyleniyor gelen haberler arasında... 11:00 den 22:00 ye kadar teklifler sürecek.. Ve yarın açıklanacak sonuçları..
Değerli arkadaşlar, artık piyasaların kötü haberlere o kadar alıştı ki ; bu yüzden olumsuz haberler piyasanın umrunda olmuyor çünkü fiyatlamış oluyorlar.. Olumlu haber de ralli gelebilecektir..Borsalar başta olmak üzere..
Takas %75 altında olduğunda borsalar ve euro cephesinde özellikle borsaların banka kağıtlarında büyük çöküşler görebileceğiz.. dolar da sert bir yükseliş görebilecekken Altın onsunda o kadar sert düşüş beklentisine girmek hayalcilik olur.. Altını FED yani ABD düşürecek ya da düşürür..
Takas %75 üstünde gelirse parite yükseliş, dolar da cansızlık görülür ki altın onsu hafif hafif yukarı toparlar kendini..

Değerli Arkadaşlar !
Dış basından hoş olmayan kokular geliyor kulaklarımıza.. FED parasal genişlemenin (Q3) enflasyon etkisinden ve büyümeyi olumsuz etkileyeceğini bildiğinden büyük bir riske girip piyasaları belirsizliği kısmen sokup yeni bir tahvil projesi ile gündemdeymiş.

Bu yoksa geçici olarak Q3 ertelenecek anlamı mı taşıyor.... Aman Allah'ım bu Bernanke'den Q3 bekleyenler hayal kırıklığına mı uğrayacaklar bu ay da :) Şaka bir tarafa değerli arkadaşlar bu söylentinin ihtimali bile altında kabusa döner... Aklımızı başımıza alalım yüklü alımlardan kaçınalım, en azından önümüzü görene kadar.. Altınsız da kalmayalım tabi ki...
Bernanke ve FED yöneticilerinden çoğu diyormuş ki Q3 olmasın bu hem enflasyonu ve büyümeyi olumsuz etkiler ayrıca emtia (petrol başta olmak üzere) zaten fiyatlar yukarı da iyice yukarı gitmesine sebep olacak ki bu da ekonomik kaos demektir... HAKLILAR DA bu çerçeveden bakılınca..

Ama, bazıları da efendim seçime giriyoruz biraz halka hoş görünmek gerek Q3 gelsin, bankalara para gerek Q3 gelsin, ABD tahvil faizleri %0 lar da gelsin Q3 diyenler de var.. Onların çerçevesinden bakıldığın da onlar da haklılar kendilerince..

Kimin haklı kimin haksız olduğu biizm umrumuzda olmasın... Bizler düşünce alıp karı görünce satarak TOM (kediler)  lar karşısında Jerry (fare)gibi oynayacağız.. Nasıl 1660 larda alınp 1697 lerde boşaltacaksak; doları nasıl 1,75-74 lerde alıp 1,78-79 aralığında  ( 1,7620 de tetiğe geçerek) satıp düşünce yerine koyma taktiğini güdeceğiz..

2012 çok dalgalı geçecek denilmişti ve geçiyor da aslında..

7 yorum:

  1. Ümit bey merhaba,

    1.92 den dolar alanlardanım, elimde biraz da tl var, ne yapmamı önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey !
      Ayrı yorum iki kez yayınlanmış ondan silindi diğer..
      eliniz de dolar var ise şu an ikinci bir dolara girmek için erken en azından 14:45 ve 15:30 saatlerinde Avrupa Merkez kararı sonucunu bekleyin.. şu an 1,7740 larda seyrediyor.. alım için 1,7680 kırılmaz ise alım uygun, kırılırsa 1,75 lere ilk etap d ayol görülmekte..
      dolar dan altına çapraz al sat imkanı sunuyor mu bankanız? bir de 1,92 de aldığınız ons altın ne kadardı...

      dolara girdiğiniz ikinci sefer lütfen KARI GÖRÜNCE KAÇ taktiği izleyin..
      dalgalanmalardan Siz de faydalanın..
      ancak zarar durumunda bekleyiniz 1,92 beklenilmesi gibi...
      aldığınız d adolar tl ortalamanız 1,90 altına düşecektir biliyorsunuz..
      diyelim örnek 1,77 den 1000 usd aldınız diyelim... 1,78 olunca mesela 1000 değil de 1100 usd satın.. yani karınızı dolar fazla satarak sıfır kar yapın ki elde ki 1,92 olan doların miktarı emsela 20,000 ise 19,900 usd ye insin..
      mantık bu olmalı

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karı görüp kaçma adına 1,7680-1,7740 arası alım fırsatı olabilir.. bir parça dolar..

      Sil
  3. Sayın Ümit bey,
    Ons çıkıyor ben düşerse diye heyecan yapıyorum ilk defa şu anda küçük bir kara geçtim akşam üzeri acaba satış yapsam uygun olurmu yoksa pazartesiyi de bir bekleyip görsekmi neler olacak acaba? Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Özgür !

      Ons altın 1706 yukarı yönlü kıramadığımız sürece korkacağız..
      Şu an kar cebimiz de, geerçek olan bu..

      hayali kar elde edebilmek için 1720 lere felan çıkması gerek değil mi? Çıkarsa iyi dönerse  elde ki kar gidecek bu sefer de..
      bankanız altın-dolar çaprazına izin veriyor mu?
      Aldığınız ons ne kadardı…
      Altın tl gramı ne kadardı…
      El de ki altın ile bir tl ye geçersem şu kadar kar..
      Bir doalra geçersem şu kadar olur diyeceğiz…
      En çok kar nere ise AZ KARIMIZI cebe koyacağız.. nakit TL ile işiniz var ise ya da banka izin vermiyorsa TL ^ye geçiş düşünülebilir sadece..
      Bol kazançlar…

      Şeytan işte, alırsın karı görürsün daha da çıkacak dedirttir..
      El de nakit olur düşer diye korkutur aldırmaz.. 

      Sil
  4. :) çok teşekkür ederim Ümit bey okuduklarımı sürekli not edip bunlar üzerinden hesap yapmaya çalışıyorum...

    YanıtlaSil