8 Mart 2012 Perşembe

Yunanistan'ın borç takası ile ilgili en kötü senaryo !


Yunanistan'ın borç takası ile ilgili en kötü senaryo ! 




Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos'a ise takas işlemlerine katılım oranının, müzakerelerin sona ereceği bu akşam 22.00'ye kadar yüzde 100'e ulaşacağına inanıyor. Ancak nihai karar yarın Eurogroup tarafından alınacak.

Yunanistan'ın borç takası ile ilgili en kötü senaryo ise Yunan devlet tahvillerinin takas işlemlerine katılım oranının yüzde 75'in altında kalmasıyla ilgili.

Bu durumda Yunanistan'ın iflası resmileşmiş olacak. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) ise bir başka tehlikeye dikkat çekti. IIF, Yunanistan'ın iflas etmesi olasılığında bunun 1 trilyon euroluk bir zarara yol açacağını açıkladı.

3 yorum:

  1. Ümit bey günaydın selamlar..
    Geçen konuştuğumuz gibi hala beklemedeyim ve altın ufak ufak artıyor. biraz daha erken almış olsaydım elimden çıkartmayı düşünürdüm çünki dediğiniz gibi 8-9-10 unda açıklamalar olacak ve ne yapacağımı şu an kestiremiyorum.siz ne dersiniz? bu noktalardan alınır mı yoksa biraz beklemeli mi?

    YanıtlaSil
  2. Sayın Emiloji !
    Günaydın,
    Dünkü yazışmada da belirttiğim gibi 1660 lardan usd ile altına girişe başlanılabilir derken KARI GÖRÜNCE KAÇ düsturunu unutmamak şartı koşulmuştu..
    Şu an 1697 seviyeleri KAÇ İÇİN tetikte olduğumuz yerler gibi duruyor..
    Haftalık kapanışı 1697-1706 üzeirnde olduğunda ABD FED öncesi çıkış ve ardından gene geri bir patlama görülebilir..
    Şu an gene en kritik eşikteyiz.. Şu an 1660 a kar çıkışı ( az kar) yapılabilecek seviye iken al demek için çok da rahat değiliz..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim, emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil