16 Nisan 2012 Pazartesi

1649 ALTINDA KALDIKÇA DİKKAT

Günaydın Arkadaşlar !
Bilgisayar ve sanal ortamından kurtulup gerçek hayatı doyasaıya yaşamak için olsa gerek :) hafta sonları mümkün olduğunca internet vb araçlardan uzak durmaktayım.. Bu açıklamanın ardından..
Cuma dikkat satış gelebilir başlıklı yazımızla bitirdiğimiz hafta 1649 ALTINDA KALDIKÇA DİKKAT diyerek uyarı ile başlayalım haftaya.
Metallerin düşüşünü takip ederken bankaları izin verenlerin özellikle elleirnde usd olanların gümüşü birinci sırada takibe almaları; ikinci platin ve üçüncü altın olacak şekilde tavsiye edebiliriz. Banka izin vermiyorsa altın kalıyor geriye.
Teknik olarak 1649-1662 arası geçmiş yazılarımızı da okuyanlar takip edenler bilir aslında SARI BÖLGESİ.. buraya Sarı dememiz altının bu aralıkta kalması düşüş daha ağırlıklı olmak kaydıyla yukarı ya da aşağı yöne karar vereceği bölge olmasındandır..
1649 ve altı ise KIRMIZI BÖLGEDİR.. olası ters bir haberler altın kendini haberin şiddetine göre 1621 - 1606  - 1590 şeklinde aşağılara itecektir. Bu haber İSPANYA olabilir. Ayrıca İMF - DB toplantıları da takip etmeye değer..   Genellikle krizleri seven altının AB de yaşanacak krizde tersi yani düşüş göstereceğini unutmayalım. AB de ki problemler euro/usd paritesini, geriletmesine yani doların değerlenmesine sebep olduğu için değerli dolar onsu da düşürmeye yetmektedir.


Dolar-TL cepheisnde TCMB bugünleri de İSTİSNAİ gün ilan ederse şaşırmayalım. Etmezse 1,82 yi Suriye vb karışık durumlar ortada iken bir kaç seans içinde hızlı birşekilde görmememiz içten bile değil.

Elinde eurosu olanları bu günlerde tutmaları ve olası çıkışlarda çıkarmaları daha mantıklı görülmekte.

Fırsat buldukça sorularla birlikte devam edeceğim,

AMA UNUTMALAYALIM HERSEY 24-25 NİSAN İÇİN YAPILMAKTA +-5 GÜN TOLERANSI KOYALIM

8 yorum:

  1. ÜMİT kardeş günaydın hayırlı helal kazançlar
    geçen hafta 3/4 ünü zararınarda olsa satmıştım.kalanh1/4 de satmayı düşünüyorum. rüyamda keşke satsaydın didiler çünkü.sencetl ye mi geçeyim dolara mı. arbitrajla 1686 onstan 96.6. dan almıştım. Emeğine sağlık.Allah ilmini arttırsın inşallah. AMİN hayırlı günler GÜLŞEN

    YanıtlaSil
  2. Gülşen Hanım !
    Kalanı neden satasınız ki zararına hem hep nakitte olmanız da büyük bir risk olacaktır.
    Ayrıca satarken parça parça satın ama özellikle zararına dahi olsa 3/4 gibi kocaman kocaman parçalar satmayın lütfen..

    YanıtlaSil
  3. sizin bu durumda yapacağınız hareket
    düştükçe sattığınız altınları parça parça alım yaparak yerine koyacaksınız;

    çıkarsa da elinizde ki parçaları kar satışı yapacaksınız...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. Artık daha dikkatli olmaya çalaşıyorum. Fakat satarken usd ye mi geçeyim. yoksa müdahaleler nedeniyle sizce şu aşamada TL mi daha uygun.Ayrıca gümüş düşünüyorum. Alım seviyesine gelince paylaşırsınız sanırım.tekrar sağolun

    YanıtlaSil
  5. Gülşen Hanım izlenecek yol şu,
    geçerken dolar-tl yüksek ise altından tlye geçmeyi tercih edin,
    baktınız dolar düşük altından dolara geçersiniz..
    ayrıca onsa bakın yüksekse altından dolara geçin; çünkü çıkınca tekrar dolardan altın aldığınızda daha çok gramınız olsun..
    geçişlerde buna dikkat edin..
    ne zaman yüksek en zaman düşük oduğunu birkaç haftalık geçmiş kurları kontrol edersek bir ipucu verecektir..

    Yalnız uzun süre TL ye ihtiyacı olmayanların altın-dolar al satı yaparak daha hızlı bir şekilde gram arttırdıkları görülüyor. TL ye ihtiyacınız yok ise eğer 100 ve üstü olana kadar altın-dolar çaprazı yapılarak altın gram arttırma yolu seçilebilir,
    bol kazançlar

    YanıtlaSil
  6. iyi günler
    platin alınır mı sizce
    tl deyim fırsatı bekleyip mi geçeyim al gü do pl ne

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. platin ve metal alımlarında mümkün olduğunca doların son günlerin en düşük rakamlarında olmasına gayret göstereceğiz..
    şu an için ons bazında 1585 in altı tehlikeli ve satış bölgesi demektir..
    düzeltme yapana kadar biraz beklemede fayda var..

    YanıtlaSil