16 Nisan 2012 Pazartesi

düştü alalım mı?

Değerli Arkadaşlar !
düştü alalım mı ?
hayır alımlardan uzak duruyoruz....
kritik 2 haftaya gebe dünya piyasaları birincisi bu hafta..
şu saatlerde ons kendini toparlayamazsa en yakın ilk hedef 1632..
dolar endexi ile felan takip etmeyin sakın ha.. ikisi de eş zamanlı  ilerlerler.. yani ons ile endex.

6 yorum:

  1. Türkiye ekonomisi ile ilgili gerçekler nasıl ABD ile ilgili yavaş yavaş çıkıyor ise bizdede çıkmaya başladı işsizlik faiz giderleri artmış.Şapka düştü kel göründü.
    Cuma günü gerçekten satış fırsatıymış kaçırdık 108 lerden 99.87 ye maliyet düşürücü hareket yapmaktan usandık be Ümit bey biz maliyeti düşürdükçe altında düşüyor.Bu hafta gram tl öngörünüz nedir?

    YanıtlaSil
  2. VIX endeksi ne zaman 20 altina duserse , piyasalarda SAT sinyali verir.Cümlesi sizce borsalar içinmidir ? Emtia içinmidir?Ayrıca anlık vix takip edebileceğimiz bir adres biliyormusunuz?

    YanıtlaSil
  3. Bülent Bey !
    VIX aynı zamanda korku endexi diye bilenen endex ABD S&P ve Nasdaq için üretilmiş olan bir göstergedir.bakınız borsalar bile demedim sadece 2 borsa için geliştirilmiştir. Bu iki borsa için geçerliliği çok büyüktür.
    Çoğu kişi VIX endexinde ki gelişmeyi yani S&P ve Nasdaqda ki gelişmeyi tüm piyasalara uyarlama ihtiyacı duymuşlar ve rakamlarda paralellik gördüklerinde endex 20 nin altında olur sat vb 30 üerinde olursa al gibi argumanlar geliştirmişlerdir.
    Aynısını dolar endexinde de yapıyorlar..
    Ama altın piyasasında bunun işlemesi net olacak diye birsey demek çok zor. Ayrıca altın borsalar gibi sadece dört duvarlık işlemler ile şekillenmiyor.
    Ayrıca VIX endexi diyelim 20 olduğunda zaten piyasalarda eşzamanlı olarak rakamlarını almaktalar.
    Şu olsa bu endexi ( dolar endexi de dahil) baz alanlar haklı olurlar.. Önce endex 20 nin altına düşse daha sonra da altın mesela AL dan sat rakamına gelse evet haklılar ama korku endexine göre eş zamanlı ilerliyor..
    aynı şey dolar endexi içinde geçerli..
    geçen hafta düz yazıyorum rakamları 79 idi altın 1680;
    şimdi 80 oldu altın ons da 1645... gördüğünüz gibi eş zamanlı ilerliyor. biri inerken biri yükseliyor %80 de olay boyledir..

    Şunu unutmayalım endexler tam anlamıyla işimizi görse idi inanın biraz ukalalık da yapayım endexi grafik vb öğrenimi hayatımdan ve bil fiil piyasada bir zamanlar olmam sebebiyle tüm işi gücü bırakır, sağdan soldan para da alır endexlere göre al sat yapardım..
    Zarar da etmezdik hiç değil mi?

    Unutmayın onlar hep bilgisayar programıdır.. Ruhu, psikolojisi yoktur, acıkmazlar, hasta olmazlar acil paraya ihtiyaçları da olmazlar bu yuzden sadece onlarla işlem yapmak mantıklı değildir.. Bakınız gereksiz demiyorum, önünüzü görmek ve fikir vermek adına işe yarayabilir ama yön tayin ettirmez..
    ayrıca bazı sitelerde okudugunuz ( bana link verildi ben de okudum) endexler üzerine yazılan yazıların ekonomi bilimi çercevesinde yazılmadığını gördüm.. Lütfen dikkat derim..
    Sadece olay gerçekleştikten sonra boyleymiş deniliyor yukarıda dediğim dolar endexi örneği gibi.

    YanıtlaSil
  4. http://stockcharts.com/freecharts/gallery.html?$VIX

    http://www.marketwatch.com/investing/index/vix/charts?symb=VIX&time=8&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=4%2F16%2F2012&freq=1&compidx=none&compind=none&comptemptext=Enter+Symbol%28s%29&comp=none&uf=7168&ma=1&maval=50&lf=1&lf2=4&lf3=0&type=2&size=2&style=1013



    bu adresten anlık VIX endexi takip eidlebilir

    YanıtlaSil
  5. http://ekonomiturk.blogspot.com/
    adresiyle bir bağınız var mı ?

    YanıtlaSil