26 Nisan 2012 Perşembe

26 nisan

Günaydın Arkadaşlar !
Altın ve piyasaları uzun süredir takip eden arkadaşlarımız da kabul ederler ki en sakin bir FED gecesi yaşandı.
Ve inanın Bernanke ne şiş yansın ne kebap tarzı ile güzel geçiştirdi.. Bırakın yukarıları ters bir lafında aşağı çok sert inebilirdi.. Çünkü herkes aşağı için pozisyonunu almışlardı. Bu yüzden yukarı ihtimalini unutmamalıyız şeklinde telkinde bulunmuıştuk..

dolar-tl cephesinde ki düşüşlerin beklenilen  gelişme olduğunu ve istisnai günlerin de sonuçlarının bir süre sonra gerçekleştiği için ve ayrıca FED in doları zayıflatma ( ihracat ayağını yükseltme , carisini düşürme) girişimi yapacağı belliydi.. Aslında gerek Türkiye, gerek Breziya, Macarlar hatta Hindistan bile ya faizleri sabir tutarak ya da bazıları düşürerek FED öncesi dolar gevşeyeceği mesajını vermişlerdi.
Nitekim gevşeme ile birlikte ons da ki yükselişin yerelde altın gram kurunda fazla değişimi gitmesi (yukarı yönlü) sağlanacaktı. Yani biz de bile eğer dün ons tepki alımları ile sert bir yukarı çıkış yapsa idi dolar-tl kurundan dolayı günü birlik hızlı çıkışları tl cinsinden göremeyecektik.

FED belki de en ucuz şekliyle dün atlatıldı.  Sert yükselişler olmadı belki denilebilir ama hepimizde biliyoruz düşüşler olsa idi daha sert yapacaktı.  Artık altında yatay hareket başlatılma isteği çok aslında.. Ama 2012 de ABD seçimleri ve ekonomide ki problemleri , AB sorunları, Çin vb sorunları buna engel gibi görülmekte.. Gram altın tl olarak 3-5 sene 0-5 tl aralığında  ileri geri bandında yatay hareket ettiğini de unutmayalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder