16 Nisan 2012 Pazartesi

İspanya ihalesi


Değerli Arkadaşlar !

Yarın ki  İspanyol tahvil faizleri ihaleleri var. İspanyo tahvil faizleri  18 baz puanlık yükseliş ile yüzde 6.16 düzeyini  görerek rekor düzeyine ulaştı. Bu duruma Avrupa Merkez Bankasındanda müdahale gelmez ise ya da piyasa oyuncuları bu yüksek faizle İspanya'ya güvenmiyorum mesajına devam ederler euro / usd paritesinin gerilemesiyle dünya da doları şaha kaldıracaktır. 

AB nin özellikle İspanya krizi bizi de etkiler şöyle ki dolar-tl kurunun yüksekte kalmasına sebep olur.. bu yuzdendir TCMB nin müdahale silahı ile sağda solda gezmesi

8 yorum:

  1. Vedat bey !
    1,80 üzerinden dolar alınır mı sormuşsunuz sanıırm yanlışlıkla silindi ..dolar için
    1. yarın ki AB cephesinde İspanya ihalesi
    2. TCMB istisnai gün mudahaleleri
    3. Çarşamba günü bizim merkezin para politikası toplantısı var...

    birinci madde oaln İspanya faizleri arttıkçe dolar-tl kuru da yükselecektir lakin buna merkezin mudahalesi sert olursa bundan dolarcılar getiri alamazlar..
    ayrıca merkezin eli hep müdahale silahından işbu sebeple 1,80-81 lerde dolar almak rtiskine girmektense beklenip altın alınabilir. Çünkü doların yükselmesinden ons gerileyecek sonucu ortaya çıkabilir..
    Çünkü dolar tamamen dışarda ki gelişmelerden kaynaklı yükseliyor şu günlerde..
    tekrar sorunuzun yanlışlıkla silinmesinden özür dilerim.. Çünkü olumlu olumsuz tüm yazıları yayınlıyoruz şeffaf bir şekilde..
    ayrıca dolar pahalı buluyorum gereğinden fazla bu yuzden şu İSTİSNAİ GÜNLERDE ALIM ÖNERİM YOK DENİLEBİLİR.. hep belirttiğim gibi bu çıkmaz anlamına gelmesin ama TCMB aşağı çekmekte en azından 1,77 lere kararlı görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim Umit bey. Onemli degil yazi min silinmesi. Cevap cok guzel ve aciklayici.

    YanıtlaSil
  3. Umit bey gunuse dolardan girsek nasil olur yukselmeye basladi

    YanıtlaSil
  4. Sayın gümüşçü !

    31,90 aşağısı gümüş için satış bölgesi..
    en azından bu bölge geçilmesi beklenilmeli düşüncesindeyim...
    kuveyttürk bank makaslarını da lütfen unutmayın..
    belki 0,20-30 sent yukarıdan alım yapılacak fakat eğer yarın mesela bir satış gelirse 30 lu rakamlar da anında bulur kendini..

    YanıtlaSil
  5. ayrıca lırken de satarken de lütfen parça parça yapalım ki düşüşleri de çıkışları da kendimiz için avantaja cevirelim..
    özellikle gümüşün sert hareket ettiğini hiç aklımzıdan çıkarmayalım lütfen

    YanıtlaSil
  6. Umit bey
    Gram artirmaktan canim cikti resmen bunda sukur olsun en azindan az bir zararim var. altin icin alimi erkek diyorsunuz anladim kadariyla yarn bir dusus olurmu. Gecen yazi mumla arar olduk

    YanıtlaSil
  7. Vedat Bey !
    öncelikle amaç zaten yıldırmak.. bu altın artık çıkmaz dedirtmek.. ( bu altın artık düşmez genel bir kanı zaten biliyosunuz).

    geçen yaz çok hareketli idi Ortadoğu arap baharı, Q2 nin bitmesi (mayıs 2011 de son olmuştu), Operation twist kararı, Japon depremi, resmen AB ve ABD nin Arap baharı bahanesi ile Lidya Petrolünü ele geçirme girişimi (pardon Libya'ya demokrasi için girişimleri :), dünya merkez bankalarının altına hücum etmesi gibi çoğaltabileceğimiz olaylar üst üste geldi bu hareketlenmeyi beraberinde getirdi..
    bu sene haziran 2012 (opration twist bitecek) sonbahar ABD seçimleri altını şekilde şekle sokabilir gene..

    altın onsu 1649 aşağısına indiğinde ons cephesinde satışın orta dereceli şiddetlenebileceğini düşünürken , tcmb nin dolara yapışması ve çarşamba günü faiz kararı olacağından piyasa kıvamına girmeden alımalrdan uzak durulmasını sadece tavsiye ediyorum.
    zaten cuma yapıldı ise satışlar en az 1 tl ve fazlası düşsün ki dişe dokunur bir gram arttırımı yapılabilsin..
    ayrıca bankalar ile çalıştığınızdan internet sitelerinde görüldüğü gibi fiyatlar tek değil ve o kadar değişimi bankalar bizlere göstermiyor maalesef..

    YanıtlaSil