19 Nisan 2012 Perşembe

Hindistan Merkez Bankası, Altın Talebini Azaltmaya Çalışıyor


Hindistan Merkez Bankası, Altın Talebini Azaltmaya Çalışıyor



Hindistan, altın ithalatını azaltmaya kararlı. Geçtiğimiz aylarda ülkenin yasama organlarınca ele alınan konu bu sefer de Hindistan Merkez Bankası’nın gündemini oluşturdu. Merkez bankası, altın talebini düşürmek için önlemler aldı.


Merkez Bankası, yayınladığı Yıllık Para Politikası Kararları dahilinde, ülke bankalarının ‘banka harici finansal şirketler’e (non-banking financial companies, yani NBFC) yaptıkları yatırımı kısmaları istendi. Özellikle portföylerinin %50’sinden fazlası altın ve altına dayalı yatırım içeren NBFC’lere yatırım sınırı getirilmesi istendi.
Söz konusu kararlara imza atan Çalışma Grubu, Hindistan Merkez Bankası kıdemli üyesi olan K. U. B. Rao başkanlığında toplanıyor. Grup, raporlarının geri kalanını Temmuz sonuna kadar teslim edecek. 

( www.exrpressbuzz.com   )


5 yorum:

  1. üMİT BEY FED AREFESİNDE 99 ORTALAMAM VAR 1/3 ÜNÜ SATIP %100 ALTIN OLMAMAK VE BİR KISIM NAKİTTE KALMA KARARINI NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

    YanıtlaSil
  2. Bülent Bey !
    şimdi satmaya kalkarsak 93-94 TL den alırlar bankalar ki 5-6 tl zararına çıkmak özellikle şu dönem için kararsız dönemde sakıncalı şeklinde yorumlayanlardanım.. Zararına satışı 1 tl bilemediniz maksimum 2 tl nin dışında hiç tasvip etmediğim gibi mümkünse küçükte olsa nakit ile alım yaparak ortala düşürmeye gayret edelim..
    ayrıca fazla karamsar olmayın lütfen..
    şu durumda yapacağınız seçenek;
    nakit ile alımlara yaparak destek olmak ( borç alarak değil ama)
    bu mümkün değilse bekleme de kalmanız daha faydalı.. Paranızın eriyip gitmesine izin vermeyin.. daha geçen haftalarda yokladı sizin rakamı hatta 1 haftta önce96-97 ler de idi...
    karamsarlığa bu yuzden girmeyin..

    YanıtlaSil
  3. Umit bey siz gercekmisiniz hic bir ucret menfaaat gozetmeksizin insanlar a yol gosterip yardim ediyosunuz su yasadigimiz dunyada sizin gibi bir insan Yok bence Ben en samimi arkadasiima bisey sorsam o bile en as 2 saatte cevap veriyor ve menfaaat gozetiyor sizin gibi sahsiyetlerin olmasi gercekten gurur verici insanlik adina En onemli side sizi yetis tiren Anne baba Eli opulesi insanlar diyorum. Ben Boyle bir insan gormedim gercek hayatta ve sanalda saygilar sunuyorum size

    YanıtlaSil
  4. Vedatt Bey !
    o sizin kendi güzelliğinizden kaynaklanıyor..
    Ankara'da ya da heryer de inşallah birşekilde reel hayatta da karşılaşırız..
    Zaten 9-10 Haziran düğüne de herkes davetlidir..
    bol kazançlar,
    saygı ile

    YanıtlaSil
  5. Inshallah Umit Bey Allah huzurlu mutlu evlilik nasip etsin . Ever amerikada olmazsam o tarihlerde dugununuzde bulunmayi gercekten isterim Ben ankaradayim zaten

    YanıtlaSil