14 Mayıs 2012 Pazartesi

14 mayıs

Günaydın Arkadaşlar !
Yeni bir haftaya başlanılan bu ilk günde her zaman olduğu gibi ikilemli ve birbrine zıd haberler gelişmeler gündemde yer aldı.. Hafta sonu için mesela Çin munzam indirimi altın için olumlu haber iken; Yunanistan siyasi krizinin derinleşmesi altın için olumsuz bir gelişme idi..
Artık Arkadaşlar altın ve emtia daha doğrusu piyasalar üzerinde garip oyunlar döndüğü net bir şekilde görülmekte. Konumuz gereği altını ele alacaksak.. Altın için iyi bir haber veya karar geldiğinde piyasaya başka bir ülke ya da kurumdan altına tam tersi etki yapan kararı yapıvermekteler.
İŞBU SEBEPLE LÜTFEN KISA SÜRELİ SPAKULATİF HAREKETLERE YAKALANMAMA ADINA DAHA TEMKİNLİ DAVRANIP NAKİTLERİ ELDE DAHA SIKI TUTMALIYIZ.
 EURO/USD PARİTESİNDE Kİ GERİLEMEYE İSTİNADEN DOLAR ENDEXİNDEN YAŞANAN GÜÇLÜLÜK(YÜKSELME) KISA - ORTA VADE DE GÜVENLİ LİMAN DOLAR DEDİRTMEKTE.. Piyasalarda kısa vadeli oalrak bu algı oluşmuş görünmekte..
Değerli Arkadaşlar, yukarıda ki haberleri gene dikkatinize cekmek istiyorum.. ALTIN MUTLAKA HABERLER VERİLER VEYA KARARLARDAN ETKİLENİR.. BAZEN KARARDAN ÖNCE BAZEN ANINDA BAZEN 1 KAÇGÜN SONRA.. AMA MUTLA ETKİLENİR.. ÇÜNLÜ ALICI VE SATICININ TALEBİNİ OLUŞTURAN EN ÖNEMLİ UNSURDUR.. VERİLERİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK VB AÇIKLAMALAR TOTO LOTO VARİMSİ KARAR VEREN KİŞİLERDİR.. DÜŞÜNSENİZE TCMB ÇIKTI NET %1 ( BRUT %10) OLAN TL FAİZİNİ %10 NET FAİZE 10 KATI ÇIKARSA MİLLET TL Yİ DAHA KAR GETİRİLİ GÖRDÜĞÜNDEN DEVLET TAHVİL, BONO, FAİZ KAĞIT YA DA MEVDUATA TL BAZINDA YATIRACAKTIR DEĞİL Mİ? BU GİBİ DÜŞÜNÜN OLAYI..


AŞAĞIDA 30 USD DEN VE DAHA FAZLA DÜŞÜŞÜ GÖREBİLMEK İÇİN 1572 USD SAĞLAM DESTEĞİNİ KIRMASI GEREKİYOR ALTIN... BU DENEMEYE GİDECEK OLAN ALTININ BAŞARIP BAŞARMADIĞINI BİRLİKTE GÖRECEĞİZ..
perşembe günü kaleme aldığım 1550-1580 yeni bir trend için aralığından çıkması gerekiyor.  Dolar endexi ve euro usd paritede ki güçlenmesinden Çin munzam indirimi dolayısıyla inmeyen bir altın var.. Buna ne kadar dayanabilecek ..
Ama altın kademeli düşürülürken onca olumsuz habere rağmen çok az düşüş yönünde tepki vermekte.. İşin ilginç tarafı çıkmak istediğinde altına gene önüne haber ve veriler konularak çıkışı da engellenmekte..
kısacası güzel bir oyun oynanmakta altının üzerinde...

parite (euro/usd) kendisini toparlayamazsa yani Yunan, Fransa vb AB tarafından olumlu gelişmeler gelmez ise parite 1,26 seviyelerini destek görüp düşme eğilimini gerçekleştirebilir.. Bu da altında düşüşlerin kademe kademe devam etmesi anlamına gelecektir.

12 yorum:

  1. ümit bey günaydın (bahri)

    geçen hafta zarar kes yapıp dolara geçmiştim. şuan zararırım yüzde 25ini kapattım. elimdeki doları bügün fırsat bulup satıp tekrar düşmesini bekleyeceğim. önerileriniz nedir.

    YanıtlaSil
  2. dolar güzel fırsatlar sundu bugün..
    özellikle istisnai günlerin bitmesi ayrıca AB kaynaklı olumsuz haberler ile dolar şahlandı.. satıp düşükten almak mantıklı görülüyor.
    dolar -tl kuru yukarı gidebilmesi için 1,8150 üstüne kendisini atması gerekiyor.. Aslında deneme o yöen doğru kırıp kırılmamasına göre karar verilebilir..

    YanıtlaSil
  3. hocam, ons 1562 olmasına rağmen dolarda oynama fazla olmadı. fakat dediğiniz gibi sanırım bugun satım için fırsat doğabilir. sizce beklemelimiyim 1,86ları yoksa 1,82-83 e çıkarsa satmalımıyım. tabiki çıkmazsa ayrı bir dava (bahri)

    YanıtlaSil
  4. Bahri Bey !
    Bugün TCMB istisnai gün ilan etmeyerek stratejik hata yaptı şeklinde yorumlar çok...
    belki erken davrandı akşamı ya da yarını bekleyebilirdi ama stratejij hata yaptı mı yoksa birkaç gün sonra dolar endexinin gerileyeceği haberi dışarıdan fısıldandı da buna göre mi istisnai yi bırakıyorum dedi..
    doalr tl 1,8150 en önemlisi 1,8240 üzerinde kapanış yapmadan 1,85 ve üstünden bahsetmek zor..
    ayrıca Sizin belirttiğiniz 1,83 oalcaksa bile ,inanın düşmeden gerçekleşmez düşüncesi daha çok ağır basıyor bende

    YanıtlaSil
  5. Ümit bey merhaba.bir türlü ters dönmedi tepki alımları olmadı..devamlı aşağı iniyoruz..1560 dan döndü az önce...genel beklenti 1550_1555 aradı dönmesi ama artık bende endişelenmeye başladım...çünkü hiç dönmeyecekmiş gibi...sizin en son fikriniz before acaba??? Saygılar

    YanıtlaSil
  6. sayın hipopyon !
    daha önce de belirttiğimiz gibi 1550 - 1580 aşağı ya da yukarı trend için çizdiği sınırlar..

    dış borsalarda ki oyuncular ya da kalemşörler yeni bir trendin 1520-1680 aralığında bir müddet gezineceği yönünde fikir beyan ediyorlar..

    altının bugünlerde AB cephesinden kaynaklanan dolar endexini yükseltici yönde gelen haberler ile altın düşmesi veya düşükten gezmesi gayet normal..
    Çünkü çok az iyi haber duyuyoruz altını çıkarmak için.. En çok düşürmeye yönelik haber geliyor arada altın çıkışına yönelik 1-2 haberle sınırlı kalıyor.. Buna rağmen sert bir satış yemedik..
    Kademeli düşüşler bekliyoruz demem de o yüzden..
    1680-1697 idi
    sonra 1550-1580 dedik
    bu gel gitlerin ardından olası deneme basamak aralığı 1520-1550
    mantığı anladınız umarım..
    arada hafiif yükselmeler ardından düşüş başlıyor ve basamak bir aşağı çekiliyor..
    ama mutlaka ya da çok kar fırsatı sunuyor..

    düşüş yönünde hem fikiriz ama hep aşağı gidecek yönünde ben sizin kadar karamsar ve endişeli değilim.. uçacak altın anlamında algılanmaısn bu ve her zaman dediğimzi gibi KARI GÖRÜNCE KAÇ, DÜŞÜNCE YERİNE KOY TAKTİĞİ izlenilmeli...
    Alındıktan sonra bekleme süremiz de olacak unutmamak gerekir..
    Hemen alınca çıksın beklentisini hepimiz bırakmalıyız..
    Az az da olsa düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmek mantıklı görülüyor.. yüklü alımlar yasak ama şu an..

    YanıtlaSil
  7. ilave olarak sayın hipopyon !
    1572 usd ons kırılması ile birlikte bir miktar düşüşü de ana sayfada ki yazı da belirtmiştik.. korkulan senaryo değil aslında bu düşüşler..
    yarın liderler toplantısı var ayrıca AB cephesinde takipte kalmak da fayda var..

    YanıtlaSil
  8. Ümit bey çok teşekkürler. peki gümüş için öngörünüz nedir...28.60 kırdı sanırım..26 civarına doğru sarkabilir...yanlismi düşünüyorum...emekleriniz için tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. sayın hipopyon ..
    geçen hafta size ya da bir arkadaşımıza verdiğim cevapta da belirttiğimiz gibi gümüş aslında şu an 27,10 usd olamsı gerekiyordu altın/gümüş orantılamasından ama 1 usd kadar hala yukarıda duruyor gümüş..
    ilk önemli desteği 26 dan önce 27,10 görülüyor.. aslında onun çabasında gümüş..
    lakin gene hatırınızdan çıkarmayın düşüş bittiğinde en hızlı toparlanmayı gümüş yapacağından arada toplamayı ihmal etmemeli yatırımcılar..
    gümüş te al yat daha mantıklı görülüyor.. 1-6 aylık dönemde

    YanıtlaSil
  10. Ümit bey merhaba,
    Düşüşler bizi korkutmuyor değil. Şu aralar yorumlarınız çok önemli.. GÜMÜŞ, geçen hafta da sözünü ettiğiniz gibi yüzde 50 altından hızlı çıkılacak yol gibi görünüyor..
    Ancak dolardaki düşüşler de alım için önemli mi dersiniz?
    Altına geçmek gram artırmak için.
    Bu altından mutlaka zarar etmeden çıkış yolu olmalı..
    Yoksa asansör görünüyor gibi..
    Nasip.. Yorumlarınızı değerlendiriyoruz.
    Gümüşteki düşüş 27- 26 Ons önemli dediğiniz gibi..
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. (BAHRİ) BEN 2 HAFTA ÖNCE DOLARA GEÇMİŞ OLSAYDIM CİDDİ KARIM OLACAKTI. BEKLEDİM ÇOK ZARARA GİRDİM. GEÇEN CUMA DOLARA GEÇTİM. GEÇMESEYDİM ŞUAN ÇOK DAHA FAZLA PANİKTE OLACAKTIM. ŞUAN ZARARLARIMI TOPARLAMAYA ÇALIŞIYORUM Kİ TEKRAR KAR İÇİN ALIMLAR YAPABİLEYİM.

    YanıtlaSil

  12. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.
    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:
    (xavigeradloanfirm@yahoo.com)
    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler
    sunuyoruz
    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.
    Biz dahil kredi her türlü teklif
    Bireysel krediler:
    Isletme Kredileri:
    Ögrenci Kredileri:
    Insaati krediler:
    Ev kredileri:
    Is expandsion krediler:
    Borç konsolidasyonu kredi:
    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil