21 Mayıs 2012 Pazartesi

22 mayıs /salı öncesi) ile birlikte satışlar geliyor..
özellikle gümüş karı görünce lütfen elden çıksın... fazla ya bekletmeyin elinzide..
ya da alın 3-5 aya kadar yıl içi en az %30 kar görene kadar tutun..

5 yorum:

  1. ümit bey merhaba.. şimdi yanlıs hatırlamıyorsam siz daha önce twist cıkarsa ons düşer,Q3 cıkarsa ons cıkar demiştiniz...Ancak farklı bir yerden twist olursa ons fırlar gibi bir yorum okudum...dolayısıyla kafam karıstı..Bir yandan birileri haziranda kesın q3 var dıyor, bazıları twist bile yok diyor...falan filan:)) kusura bakmayın ınanın kafam karsıtı...sizin yorumunuz nedir...teskkurler

    YanıtlaSil
  2. sayın hipopyon !
    öncelikle şunu bilelim ki Q3 ya da twist kararı FED in iki dudakları ucunda olup .. onlardan birşey demeden net gerçeği bilmek zor. sadece bizimkisi tahmin ve beklentiden öte birşey değil..
    FED mutlaka piyasalrı rahat etmek için ya twist ya Q3 ya da bu vb bir karar verecek. haziran ki toplantısında olma ihtimali sadece biraz yüksek o kadar..
    şu an ki konjuktorde twits mi Q3 mü seçeneğin de twist daha yakın görülüyor..q3 ya seçimlere yakın duruma ya da Yunan vb euro bölgesinden çıkar ya da AB ciddi bir kriz anında devreye koyabilir..

    YanıtlaSil
  3. geçen hem size hem site de genel açıklama da bulunurken Twist altını indirir; Q3 çıkarır..
    Bunları derken elbette bir temele dayanmaktayız.
    Q3 ne idi piyasaları (borsaları, finans kurumları)kısa süreli rahatlatmak için piyasaya dolar sürmek ya da basmaktır.. piyasaya sürülen boş karşılıksız havadan para ne yapar doları geriletir.. dolar gerilerse ons çıkar dolayısıyla...

    peki Operatio TWist olursa ne olur? Twis ne idi özetle kısa vadeli kağıtların uzun vadelerle yer değiştirmesi idi yani FED milletten kısa vadeli kağıtları toplar yerine uzun vadeleri verir..neden kısa vadeli ya da süresi dolan kağıtları alır çünkü borsalar düştüğü için kims eucuza o kağıdı almaz.. düşen kağıdı Siz alır mısınız? FED der ki Hipopyon kardeş elinde 100.000 us dlik kağıt var bunu satsan para veren olmaz elinde kalmış, gel sana 3 yıllık kağıt vereyim 100.000 usd tutarından vereyim hem de.. ee sen ne dersin verem şu süresi biten kağıdı alayım uzunvadeli (örnekteki gibi 3 senelik kağıdı) kağıdı değil mi..?
    evet para etmeyen kısa vadeyi satarak uzun vadeli kağıt alırsın değil mi? Belki 100.000 kağıtlık uzun dönemde 150.000 olacak değil mi kim bilir? en azından şimdikinden daha iyidir değil mi? şimdi çünkü borsalar düşmüş, faizler düşük para etmiyor yani..
    yani 100.000 usdlik kağıdı satmayarak bir bakıma satarak 100,000 usd piyasadan almak yerine 100.000 usd ile uzun süreye kağıdı yatırman bir bakıma dolar ile kağıt arasında ki tercihte tercihini hisse kağıdına kullandığın için doların ile kağıt almışsın demektir.. dolar piyasada azalmıştır.. azalan mal degerlenir ise dolar değerlenir bu durumda doların değerlenmesi onsu düşürür..

    bu kadar uzun uzadıya anlatmaya gerek yok
    2007-2009 yllarında sırasıyla Q1 ve Q2 de altın çıkmış;
    geçen sene twist ile altın (2011de) altın 1900 lerden buralara geldimi en azından 1900 den 1520 ye kadar indidğini biliyorsunuz..

    Parasal genişleme (Q3) ve Twiatin geçmiş sonuçları bile belli ve apaçık ortada...

    YanıtlaSil
  4. Çok tesekkurler ümit bey çok açıklayıcı anlatmışsınız...elinize kolunuza sağlık..bu kadar anlaşılabilirdi...sizin genel olarak beklentiniz haziranda twist olma ihtimali yönünde...en azından piyasada bu hakim sanırım...doğrumudur??? Saygılar

    YanıtlaSil
  5. Elinize kolunuza sağlık ümit bey...çok açıklayıcı olmuş...sagolun...saygılar

    YanıtlaSil