21 Mayıs 2012 Pazartesi

“Zengin-Yoksul Ülkelerin Notları Arasındaki Fark Daralıyor


''Türkiye, not arttırımı için sırada olabilir''


Financial Times, Moody’s’in, 29 ülke için ya olumsuz görünüm notunu verdiğini ya da notları gözden geçirmekte olduğunu belirtirken “Brezilya, Çin, Peru ve Türkiye gibi çoğu yükselen piyasalar olan 12 ülke, bir not artırımı için sırada olabilir” diye yazdı.

 Financial Times, “Zengin-Yoksul Ülkelerin Notları Arasındaki Fark Daralıyor” başlığını kullandığı haberinde yükselen ve gelişmiş ülkeler arasındaki kredi notlarının yaklaşmaya başladığını, bunun da derecelendirme kuruluşlarının, finansal piyasalardaki kaymayı resmen kabul ettikleri anlamına geldiğini belirtti.
Yükselen ülkelerin önemli bir bölümünün kredi notları, yatırım derecesinin altında veya değersiz olarak belirlenirken; çoğu gelişmiş ülkelerin yüksek yatırım derecesindeki notlardan yararlandığını anımsatan gazete, ancak finansal krizinin güvenlik ve risk varlıklarına ilişkin kavramların değişmesine neden olduğuna, yükselen piyasaların tahvillerinin gelişmekte olan ülkelerdekilerden daha iyi getiriler sağladığına dikkat çekti.
Başlıca derecelendirme kuruluşlarından Moody’s üst düzey yetkililerinden Bart Oosterveld’in “Zengin ülkeler ile kalkınmakta olan dünyanın ortalama notları arasında genişleyen bir fark vardı ancak notların, gelişmiş ülkelerde düşerken yükselen piyasalarda arttığı bu dönemde önemli bir yakınlaşma yaşanıyor” yönündeki sözlerinin aktarıldığı haberde şöyle devam edildi:
“Moody’s, 29 ülke için ya olumsuz görünüm notunu verdi yada da notları gözden geçiriyor. Bunların yarısı, ABD, İngiltere, İspanya, Fransa ve İtalya dahil, gelişmiş ülkelerdir. Diğer taraftan, Brezilya, Çin, Peru ve Türkiye gibi, çoğu yükselen piyasalar olan 12 ülke, bir not artırımı için sırada olabilir.”
İngiliz gazetesinin haberine göre, hızla büyüyen yükselen piyasalarda daha fazla not yükselişlerini bekleyen, Standard & Poor’s icra müdürü Marie Cavanaugh da, “Kesinlikle, birçok yükselen piyasalarda on yıl önce bulunmayan olumlu eğilimler vardır” diye konuştu.
(ANKA)

1 yorum:

  1. I've read a few good stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you put to make one of these wonderful informative web site.
    my web page :: find mcallen homes for sale

    YanıtlaSil