21 Mayıs 2012 Pazartesi

22 mayıs

İyi geceler arkadaşlar !
Yarın doktor raporu vb sebepler ile gündüz gün boyu olamama ihtimalim yüksek net de...
özetle şu şekilde gözlemleri paylaşmak istedim piyasalar ile..

Merkez istisnai günlere başladığı günlerde dolar endexi de düşüşe geçme eğiliminde olmasından dolayı DOLARI YENDİM AFERİN BANA dedirtmek için doları yakalamışken iyice ezmek isteyecektir..
Bugün kü düşüş yarında beklenebilir. gün içi hafif toparlanma olsa bile akşam gene bugün yaptıkları gibi düşürebilme ihtimalleri yüksek.. düşerse zaten beklenti dahilindedir herşey..

dolar endexinde ki gevşeme onsa biraz can simidi olabilir.. Yani çıkarabilir..
Asya cephesinde bu gece için açıklanacak önemli bir veri yok.. doların dünyada gerilemesi ve ABD piyasalarından euro/usd paritesinin yükselmesi altın onsu çıkarmaya (küçük rakamlar dahilinde) yani alımlara yöneltebilir..

ama cuma günü sizinle de paylaştığım gibi yarın 17:00 de ABD ev satışları önemli data olabilir günün...  çünkü ev satışları beklenilenin üstünde gelecek diye tahmin ediliyor.. Eğer beklenilen gibi ev satışları yüksek gelirse ons satış yiyebilir..

dolar kurunda 1,8230 a dikkat edilmesi aşağı yönlü kırdığında 1,8140 orta durak olup eğer hızını alamazsa 1,7980 kadar ineceği bir durum sözkonusu..  ama ilk önce 1,8230 dan sonra 1,8140 dinlenme yeri olup seçip seçmeyeceğine bakacağız.. arada çıkışlar hayali olarak düşünüyoru ve 1,8390 hızlı bir şekilde kırılmadı sürece kar satışlarına başlayan doların yoluna satışlarla devam edeceğini düşünüyoruz..

bu süreçte altın gramı son iki günlük hızlı çıkışını durduracaktır.
euro dolar paritesi 1,2850-60 üzerinde ve ons 1603 üstünde ise birazcık altına güvenebilirsiniz.. aksi durumda satış baskısı içinde düşünebiliriz altını..

sevmediğimiz ama 2,29 dan beri al beni dedirten euro için 2,3450 seviyeleri satışlara başlanması kar toplama adına güzeldir.. düzeltme yapmadan en son çıkacağı yer 2,36 oalcaktır.. düzeltmenin ardından  tekrar yeni bir trendine başlayacaktır..

platin için 1426 dan kendisini aşsın 1430 -36 larda girilebilir tavsiyemiz 1473 güçlü destek duvarını geçtikten sonra ya da seviyelerinde düşünülebilir.. bir kaç gün bu seviyenin üstünde durursa 1522 e sert çıkış yapma beklentisinde olsak da kısa vade de net 20-30 usd lik getiri plaitn için idealdir.. kısa vade için.. olası bir satışta kendini aşağıya itebilir.. lakin 1430 larda eğer girildi ise YAT KEYFİNE BAK  BÜYÜK KARLAR İLE YIL İÇİ AL KARINI ÇIK GİT DENİLEBİLİR..


GÜMÜŞ için 28.900 altı tehlike saçıyor.. kırabilse 30,22 kadar hızla ilerleyeceği bir yol var.. aşağıda ise 28.100 tehlike bölge.. arası sizin takip bölgeniz olmalı..
sabah yaptığı gibi 28,800 lerde satışabilir denilmişti ki 2,10 lara kadar indi sonra toparlayı şu an 28,450 lerde gidiyor.. tenis topu misali.. bu yüzden alt kanala bakılacak kırmıyorsa toplanıp yukarıda duruma bakılacak ona göre hareket edilecek.. ya da yukarı kırılırsa alınıp 30 larda ilk kar satışları denemesine gidilecek..

her daim parça parça al sat yapın,
her daim cebinizde dolar-tl-altın(gümüş) olsun ki
birinde ki düşüş olduğunda düşeni toplayın,
birinde çıkış olmuş ise satış yaparak karları cebe sokun
boylelikle her daim işlem yapmış oalcaksınız..
bol kazançlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder