23 Mayıs 2012 Çarşamba

23 mayıs

Gunaydın  arkadaşlar !

şahit olduğumuz gibi 1582 sağlam destek kırılınca 1582den - 1562 desteği  aşağı hızla inildi.. son durak ve kritik olarak belirlediğimiz 1562-1549 arasındayız... geçmiş günler ki yazılarımızda da göreceğiniz gibi 1549-1562 rası yön belirleme için önemli psikolijik sınırlardan birisidir. 1549 aşağı sarkarsa 1522 o meshur  uzun süreli kırılamayan destek denenecek  aksi durumda kırılmaz ise1600 üstüne çıkma girişimi olabilecektir.
kırılsa ya da kırılmazsa ikilemlerini yazmayı sevmiyorum ayrıca öyle üfürükten teyyareler ile 1600 gelecek demek hiç kolay değil bu dönemde..
Eğer yapıldı ise 1603 ( 1595-1605 arasında) birinci halka denemesinin 1585-1595 ... lerde eğer satış yapılmışsa ki parça parça yapılmalı idi ama karar sizlerin.. Az kar + az kar = çok kar unutmamak gerekir.
şimdi 1549 rakamına bakacağız aşağı kırıldıkça beklemeye devam edeceğiz.. alım için acele etmeyeceğiz.
1562 den kafayı yukarı cevirirse 1 parça alım önerenlerdeniz..
lütfen bu mantık anlaşılsın düz yazıyorum anlaşılsın diye
1550-1570 de de alınabilir altın alınmazsa bekle 1549 kırılsın ve 1500-1520 de alınabilir.. ama 1549-1592 arası yön belirleme durumund aiken bu aralık alılm için uygun değil.. Uygun olmaması bilinçsiz alım ya da %100 şansa yapılan yatırımdır.. Şansı yanımıza alalım ama %100 şans sadede piyango tipi oyunlarında olur..


tl gram da satış verildi ise 93-94 vb rakamlarda alım için erken beklenilmeli.. dolar tl kuru merkezin istisnai günlerinin ardından paralar TL ler ihaleler ile çekildikçe piyasadan meyvesini geçmişte olduğu gibi verecektir. Anında tepki gelmiyor istisnai günlerde olası düşüşler ile topladığı görülüyor doların kendini.. Bu da doların dünya paraları karşısından değerlenemsinden kaynaklanıyor.. ( 1,83 ten 1,85 e dayanmasını görüyoruz ayrıca parite 1,28 den 1,26 lara kadar indi euroyu da diğer paraları da ezen bir dolar var şu an için)

gümüş te de bekleyelim, 27,30-10 denemesi başarılı olup olmayacağına göre alımlar için karar merciisi olalım..
platin için1470 lere doğru sat tavsiyemizden sonra 1430 olsa da daha al demek için çok erken...

dolara gene hiç bulaşılmaması gerektiğini eğer elde dolar var ise 1. TL geçiş için 2. emtia alım için kullanılmalı (çapraz)
 1,84 te dolar alyım 1,87 de kar edeyim düşüncesi şu aşamada tehlikeli...Doalrın 1,87 olup olmaması değil mevzu bahis olan.. Rakamın 1,83 ve üstünün alım için riskli olması.. bakarsınız 6 ay sonra konjuktur gösterir 2 tl den bile alım yaparsınız ama şu aşamada uygun değil..  Dolar magduru dolar zede olabilr ve bir müddet dolar cepte beklemenize sebep olabilir düşüncesindemdir tavsiyem..
bu dönem de hem dolar hem altın ons da KARI GÖRÜNCE KAÇ  yaparak dalgalanmadan faydalanılmalıdır..
bol kazançlar..

27 yorum:

  1. çok faydalandım tşk.

    YanıtlaSil
  2. üstad 1562 ons, alım uygunmudur.

    YanıtlaSil
  3. abd beklenilsin..
    artı anlık 1562 olmasına kanmayın düşüş eğilimi devam ediyor Londra da..
    abd bu yuzden açılması beklenilmeli..
    birkaç saat ya da en az bir seans açılış ya da kapanış olduğunda destek ya da direnç dediğimi rakam kırılmış demektir.. lütfen bunu unutmayalım.. anlık iniş çıkış denemeleri her zaman doğaldır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sayın ekonturk, dün açıkladığınız borsada gümüş alım satımı ile bankadan gümüş hesabı olarak alım satım arasında masraflar vd yönlerden olumlu olumsuz ne gibi fark var, zamanınız olunca bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada tatlı telaşınızda kolaylıklar diliyorum ....DOBRA

      Sil
    2. offff bu altın delirtecek :) umit hocamn su an almak mı satmak mı gerek

      Sil
  4. sayın Dobra !
    öncelikle eğer borsa da altın gibi işlem görürse gümüş kağıdı da o zaman bankadan çok çok hesaplı olacaktır.
    örnek: altın ons diyelim 1550 olsun.... borsa da 1550,20 alış - 1550,60 satış gibi çok cuz'i kur farkı var... Banka kağıt masarafları vb adı altında max. 1000 de 10-20 kesinti yapıyor işlemlerde..
    eğer karını var ise %10 stopaj yani gelir vergisi devlet alıyor.. karınız olduğu zaman kardan alıyor... zarar olduğunda bunu talep etme hakkı yok..

    http://www.silverplus.com.tr/
    gümüş kağıdı resmi web sitesidir.. buradan da bakılabilir.

    eğer altın gibi gümüş de ileri ki dönemlerde borsada al sat yaparak banak tekelinden kurtulmamamız için iyidir..
    Biliyorsunuz ptesi işleme başlandı bu kağıt.. Bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmekten kaçınan biriyim.. İş bu sebeple en az 30 gün felan işlem görsün bakalım masrafları nasıl oluyor.... Şimdiden sadece bankadan daha karlı oalcağı yönünde altın kağıdını kıyasladığımızdan..

    umarım az d aolsa aydınlatabilmişizdir..
    saygı ile

    YanıtlaSil
  5. B Tipi Gümüş Fonu Nedir?

    B Tipi Gümüş Fonu portföyünde 100% gümüş bulunan, yatırımcılara gümüşü borsada hisse senedi gibi alıp satma kolaylığı sağlayan bir fondur.

    YanıtlaSil
  6. Gümüş Borsa Yatırım Fonu Nedir?

    Gümüş Borsa Yatırım Fonu portföyünde gümüş bulunan ve fon paylarının borsada işlem gördüğü bir yatırım fonu türüdür. Böylece yatırımcılara borsada gümüşü hisse senedi gibi alıp satma imkanı verir. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Gümüş Borsa ve 1 fon payı yaklaşık 1 gram gümüşe karşılık gelmektedir. Fon payları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir. Yatırımcılar tıpkı diğer hisse senetlerini alıp sattıkları gibi, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Gümüş Borsa Yatırım Fonu paylarını da aynı şekilde alıp satabilmektedirler.

    YanıtlaSil
  7. Gösterge Niteliğindeki Net Aktif Değer Nedir?

    Web sitemizde yayınlanan Gösterge Niteliğindeki Net Aktif Değer, fon portföyünde bulunan gümüş ve nakit bileşenin toplam değerinin her bir fon payına düşen kısmını temsil etmektedir. Gösterge Niteliğindeki Net Aktif Değer, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası seans saatleri süresince en geç dakikada bir güncellenerek hem web sitemizde hem de veri sağlayıcı kuruluşlar aracılığı ile yayınlanır. Böylece yatırımcılar fonun portföy değeri ile borsada işlem gördüğü fiyat arasındaki farkı tam olarak izleme imkanını bulurlar.

    YanıtlaSil
  8. Kuveyt Türk Gümüş Borsa Yatırım Fonu Hangi Endeksi Baz Alır?

    Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Gümüş Borsa Yatırım Fonu için bir diğer önemli değer de takip ettiği Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Gümüş Borsa Yatırım Fonu Endeksinin değeridir. Fonun içerdiği gümüş 999 saflıkta standart gümüş külçe olup endeksin temsil ettiği uluslararası spot gümüş fiyatına çok yakın olduğu için fonun Gösterge Niteliğindeki Net Aktif Değeri ile endeksin değeri arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Her ikisi de önemli ölçüde paralel hareket etmektedir.

    Endeks Nasıl Hazırlanır?

    Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Gümüş Borsa Yatırım Fonu'nun takip ettiği endeks sadece Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Gümüş Borsa Yatırım Fonu'nun takip etmesi amacı ile Fon Yöneticisi tarafından oluşturulmuş bir endekstir. Endeks, uluslararası gümüş fiyatını baz alan bir endekstir. Uluslararası ABD Doları cinsinden spot gümüş ons fiyatının, bankalararası para piyasasında oluşan en iyi satış kotasyonlarının ortalamasından hesaplanan kur ile çarpılması yoluyla bulunan değer Endeks'i oluşturur. Dönüşüm sırasında kullanılan Amerikan Doları/Türk Lirası kuru da en iyi alış ve en iyi satış kotasyonlarının ortalamasından hesaplanan kurdur.

    YanıtlaSil
  9. Kuveyt Türk Gümüş Borsa Yatırım Fonunun Avantajları Nelerdir?

    Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Borsa Yatırım Fonu'nun diğer yatırım fonlarına kıyasla önemli avantajları bulunmaktadır. Fon yatırımcıya gümüşü borsada alıp-satmasına imkân vermektedir. Bir fon payı yaklaşık 1 gram gümüşe karşılık gelmektedir. Fonun endeksi yakından takibini teminen, yönetim ücreti oldukça düşüktür (yaklaşık yıllık binde 5). Ayrıca, genellikle fon portföyüne nadiren işlem yapıldığı için fonun portföy işlemleri diğer fonlara kıyasla daha az olmakta, dolayısı ile komisyon giderleri de cüzi düzeylerde kalmaktadır. Fonun alınıp satılmasında da kolaylıklar bulunmaktadır. Yatırımcılar hisse senedi işlemi yapabildikleri herhangi bir banka veya aracı kurum hesabı ile Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Borsa Yatırım Fonu hisselerini alıp satabilirler. Mevcutta kullanılan telefon veya internet bankacılığı, veya ATM’ler yolu ile de fon işlemleri yapılabilir. Bunun için ayrıca bir hesap açtırmaya, farklı müracaat veya sözleşmelere ihtiyaç yoktur.

    YanıtlaSil
  10. Gümüş Borsa Yatırım Fonunun Vergi Durumu Nedir?

    Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Borsa Yatırım Fonu'nun kendi portföy gelirleri için vergi uygulanmamaktadır. Borsa yatırım fonu paylarının hisse senedi piyasasında alınıp satılmasından elde edilen gelirler diğer yatırım fonlarına uygulanan vergi mevzuatına tabidir. Bu gelirler için aynı diğer yatırım fonlarında olduğu gibi işlem tevkifatı oranı %10 olarak uygulanmaktadır.

    Sürekli Güncellenen Fiyatın Avantajı Nedir?

    Fonu alan yatırımcı, basit bir işlem ile, fonun içeriğindeki fiziki gümüşü kolaylıkla almış olur. Yine satmak istediğinde tek bir işlem yeterli olacaktır. Ayrıca, fonun borsada oluşan fiyatının yanı sıra, sürekli güncellenen Gösterge Niteliğindeki Net Aktif Değeri ve Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Borsa Yatırım Fonu Endeksi ile de fonun değerini devamlı olarak izleme ve kıyaslama şansına sahiptir. Bilindiği gibi, diğer yatırım fonlarında günde bir fiyat belirlenmekte ve piyasa şartları o gün değişse bile yatırım fonu fiyatına gün içerisinde yansıtılmamaktadır. Oysa borsa yatırım fonunda yatırımcı değişen piyasa şartlarına anında tepki verebilir ve dilediği gibi güncel fiyattan fonunu alıp satabilir.


    Oluşturma ve Geri Alım İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır?

    Fon payları ve fon portföyündeki gümüşün değişimi işlemleri Oluşturma ve Geri Alım işlemleri ile yapılır. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. B Tipi Borsa Yatırım Fonu için Oluşturma veya Geri Alım işlemi asgari 500.000 pay ve katları ile yapılabilir. İşlem yapılabilecek asgari pay sayısı Borsa Yatırım Fonu Asgari İşlem Birimi olarak adlandırılır. Oluşturma işleminde yatırımcılar, fon portföyündeki gümüş ve nakit kompozisyonunu fona teslim ederek karşılığında fon payı alabilecekleri gibi, Geri Alım işleminde ellerinde bulunan fon paylarını fona teslim ederek karşılığında fon portföyündeki gümüş ve nakit kompozisyonunu alabilirler. Asgari İşlem Birimi kompozisyonu her sabah seanstan önce ilan edilir.

    YanıtlaSil
  11. Borsa İşlemleri Fiyat İstikrarını Nasıl Sağlar?

    Yine benzer şekilde, asgari 500.000 pay olmak üzere, borsada fon payı almış olan bir yatırımcı, bu payları Geri Alım işlemi ile doğrudan fona teslim ederek fon portföyündeki gümüş senetleri ve nakdin, bu paya karşılık gelen kısmını oransal olarak fondan alabilir veya Oluşturma işlemi ile aldığı fon paylarını borsada işlem gördüğü fiyattan satabilir. Bu çift taraflı işlem yapma imkanı, fonun borsa fiyatı ile portföy değeri arasındaki farkın asgari düzeyde kalmasını sağlar. Zira, eğer fiyat farkı artarsa, arbitraj imkanı doğacağından, borsada gerçekleşecek işlemler borsa fiyatının tekrar portföy değerine, yani Gösterge Niteliğindeki Net Aktif Değerine yaklaşmasını sağlar.

    YanıtlaSil
  12. sayın ekonturk su an elimde %100 altın var.onumuzdeki tabloya bakıldıgında ne yapmam gerekir. sizce biraz da olsa satmalı mıyım yoksa beklemeliyim. cvp verirseniz cok sevinirim... YASİN

    YanıtlaSil
  13. ümit hocam saygılar ve tskler....

    uzman goruslerinize ve size guveniyorum. su an elimde % 100 altın bulunmakta. ne derseniz su aralıkta satmalı mıyım yoksa beklemede kalmaya devam mı etmeliyim... HAKAN

    YanıtlaSil
  14. merhaba ümit bey. umarım dugun telası guzel gidiyordur. size bi sorum olacak. %100 altında bulunmaktayım. ne yapmamı onerirsiniz. saygılar

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşlar !
    %100 altını yad a başka bir parayı almanızı ve elinde tutmanızı hçbir zaman önermediğimizi biliyorsunuz..
    bozum demek için en azından alış rakamlarınız da önemli...
    yalnız şu aşamada altınlarını çapraz yaparak dolara geçeyim fikrini kafanızdan çıkarın..
    az bir zarar varsa ise çoka z bir parça ile altın -tl geçişi yapılabilir...
    tekrar düşüşler de yerine koymak için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ümiy bey ozaman şoyle izah edeyim ben cok uzun zamandır altın almıstım yani sizin tabirinizle uzun vade yatırım olayı. su anlık paraya ihtiyac yok. alıs olarakta 80 lerde falan almıstım yani karda bi sıkıntım yok. ama madem dusme eğiliminde ozaman bişiler yapmak duserken satıp dustugunde almak isterim. sizce suan satma olayına mı girmeliyim

      Sil
    2. ümiy bey ozaman şoyle izah edeyim ben cok uzun zamandır altın almıstım yani sizin tabirinizle uzun vade yatırım olayı. su anlık paraya ihtiyac yok. alıs olarakta 80 lerde falan almıstım yani karda bi sıkıntım yok. ama madem dusme eğiliminde ozaman bişiler yapmak duserken satıp dustugunde almak isterim. sizce suan satma olayına mı girmeliyim

      Sil
    3. hocam zararda değilim ama ortamda ne olacak yada olmayacak kestiremiyorum sizce yuzde kacını satıp alım için beklemeliyim...HAKAN

      Sil
  16. altın dolara çaprazı kar şekilde düşüşneneler için önermedik.. ama tl gidişatı altının beni şu dönem ilgilendirmez altın-dolar altın al satı yaapcağım diyenler elbette geçiş düşünebilir..
    belirttiğim gibi tl tarafını düşünmüyorlarsa

    YanıtlaSil
  17. Yasin Bey !
    yukarılarda satmamanız olayına kısmet diyelim..
    madem %100 altın da az bir parça satıp düşünce gram arttırma yoluna gidebilirsiniz..
    Tamamen altın daolmak çok sakıncalı... Ama sizin bir rahatlığınız var 80 de almanızdan dolayı gayet rahatsınız.. bu yuzden bekleme yolunu da seçebilirsiniz lakin az bir parça kar satışı yapıp onla gram arttırma yoluna gidebilirsiniz.. bu parça ile artık sizin için yeni bir trend ve kur açılıyor..
    kendinize amaç ve hedef koyup bu yaptığınız parçadan karı hedeflemelisiniz.. nasıl olsa 80 den aldığım parça var deyip güvenmemelisiniz. onlar en son ve durumda kullanmak için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tsk ederim umit bey. evet yukarılarda kacırdık iş geregi pek net basında olamıyoruz maalesef.

      tavsiyeniz uzerine % 55 altın ve % 45 tl gecis yaptım ve beklemedeyim. umarım hayırlısı olur. ne de olsa hersey kısmet....

      Sil
    2. tsk ederim umit bey artık bekleyip gorucez %55 altın %45 tl de beklemedeyim....

      Sil
  18. Hakan Bey !
    AB zirvesi var iken, Japon Fitch tarafından kulağı çekilirken, Cuma ya da perşembe sabahı Japon Merkez bankası açıklaması varken ons altında yükseliş bekleyenler yanılgı içinde olabilirler..
    Bu piyasa da net konuşmamak gerekir lakin dün ve sabahta dahil bu hatta geçen cumadan beri düşüşe oynadığımı daha doğrusu tek tarafa oynadığımı biliyorsunuz..
    parite 1560 iken emsela destek 1540-1530-1520 direnş 1570-1580-1590 gibi rakamlar veirp %100 haklı çıkmak gibi niyete ve analize hayatım boyu hiç girmedim..
    bildiklerim ve gelişmelere ekonomik takvimler ve olası veriler doğrultusunda beklentilerimi iletiyorum.. ve tek yön vermeye gayret ediyorum.. beklentiler gelen veriler ile aynı olduğunda zaten yön de başarılı oluyoruz.. beklenti ters geldiğinde zaten veriler de beklentimiz dışında oluyor ve anında olabilecek yeni durum karşısında yeni pozisyon açma girişimine giriyoruz..
    santranç gibi oynamalısınız
    a ya da b şıklarını unutmayın,
    aldınız çıkarsa iyi zaten amacınız buydu ama düşerse ne yapabilirimi de hesaplamalısınız..
    santrançta oyle değil midir rakibin bir sonra ki hamlesine göre hareket etme çalışması ve düşüncesi

    YanıtlaSil
  19. ons 1542 doları gördü. bankalar da geriden gelerek de olsa satış rakamını aşağıya çektiler.
    ne dersiniz, yarın daha düşerse gram-tl'de alış yapılabilir mi?

    SaLiH

    YanıtlaSil
  20. altın şimdi de 1536 doları gördü. sanırım yarın daha da düşer. beklemek en hayırlısı.
    1500 doların altına bile gider belki.

    SaLiH

    YanıtlaSil