5 Mayıs 2012 Cumartesi

Altın, En Hareketsiz 40 Gününü Geçirdi


Altın,  En Hareketsiz 40 Gününü Geçirdi


Altın, son 40 gündür 1.600 – 1.700$ aralığında gidip geliyor. Bu aralığın dışına çıkılan son tarih 5 Mart’tı (1.705$). Son 10 yılda altının bu kadar hareketsiz olduğu dönem sayısı sadece 5. En son yaşanan benzer 40 günlük dönem 2007 yılının ortalarına denk geliyor.  


Nisan ayı altın fiyatı bakımından bir başka seyrek olayın gerçekleştiği ay oldu. Altın fiyatı 2001’den bu yana ilk kez üç ay arka arkaya düşüş yaşadı. Söz konusu anormallikler, hem boğalar hem de ayılar tarafından kendi bakış açılarını desteklemek için kullanılabilir. Boğalar, altın fiyatının bu kadar uzun süre hareketsiz kalmasının ardından, hızlı bir yükselişe geçeceğini iddia edebilirler. Benzer şekilde ayılar, artık altın fiyatınındaki artışın yavaşladığı, sarı metalin daha düşük performans gösterdiği bir döneme gireceğini düşünebilirler.
Sonuç olarak, bu hareketsiz dönemden çıktığımızda hangi yöne hareket edeceğimiz büyük ölçüde ABD ekonomisi ve yatırımcıların parasal gevşeme beklentileri tarafından şekillendirilecek.


1 yorum:

  1. Merhaba Umit bey
    Iyi hafta Sonlari dilerim. Artik zamani gelmedimi asagi ve ya yukari hareketin. Sizin gorusunuz nedir bu baglamda tskler.

    YanıtlaSil