7 Mayıs 2012 Pazartesi

Fitch, '' Kasım 2012 Seçimlerden önce ABD notunu düşürmeyeceğim.''



Fitch, '' Kasım 2012 Seçimlerden önce ABD notunu düşürmeyeceğim.''


Reyting kuruluşu Fitch Ratings'in CEO'su, başkanlık seçimlerinden önce ABD'nin notunu indirmeyi düşünmediklerini söyledi.

 Fitch Ratings'in CEO'su Paul Taylor, büyük ihtimalle Kasım'daki başkanlık seçimlerinden önce ABD'nin notunu indirmeyeceklerini söyledi. Ancak Taylor, artan bütçe açığı ve borç yükünden ötürü, seçimlerden sonrası için hiçbir tahminin yürütülemeyeceğini belirtti.
Fitch, ABD'nin 3-A olan kredi notunun görünümünü geçtiğimiz kasım ayında bütçe açığını gerekçe göstererek negatife çekmişti.
ABD'nin görünümünü negatif olarak belirlemiş olduklarını hatırlatan Taylor, bunun not indirimi olasılığını yansıttığını, ancak henüz gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda bir şey söylemek için çok erken olduğunu ifade etti.
Diğer bir kredi kuruluşu olan Standard&Poor's, 2011 Ağustos'unda ABD'nin kredi notunu 3-A'dan AA+'ya indirerek, hisse senetleri piyasasının sert düşüşüne neden olmuştu.

Taylor, Fitch'in uygulanacak politikaları izlemek için kararı seçim sonrasına bıraktığına dikkat çekti ve "ABD'nin finansal krizden bu yana biriken borç sorununu çözmek için bir şeyler yapmasının gerektiği çok açık" dedi.

4 yorum:

  1. Ümit bey merhaba..gümüş için 30.40 seviyesi önemliydi ve kırılmasına rağmen aşağı yada yukarı bir hareket olmadı...alım için neyi takip etmeliyiz...bugün yine bir miktar geriledi...teşekürler

    YanıtlaSil
  2. Ümit bey merhaba..gümüş için 30.40 seviyesi önemliydi ve kırılmasına rağmen aşağı yada yukarı bir hareket olmadı...alım için neyi takip etmeliyiz...bugün yine bir miktar geriledi...teşekürler

    YanıtlaSil
  3. sayın hipopyon !
    gümüş aşağı kanal noktası olan 29,60 ı,
    ve yukarı kanal noktası olan 30,40 kıramadı...
    her iki kanaldan birini kırdığında ons bası 1-2 usd aşağı ya da yukarı kırdığı yönde ilerleyecek..
    ayrıca AB ekonomilerinde ki karışıklığı şu an seyrediyor piyasa oyuncuları gibi..
    eğer bu yataylık devam ederse çok sert bir hareket yapacak..
    bu yuzden lütfen dikkatli olun.. can da yakabilir çok kar da..
    ama düşüşler olduğunda geçici olacağını ve hala ben ortalama yıl bitmeden en az %40 kadar ons bazında kar bırakacak seviyelerine geleceğini bekliyorum..

    düşüşler bu yuzden alım fırsatı olarak değerlendirilme görüşündeyim,
    bol kazançlar

    YanıtlaSil
  4. Peki ümit bey 29.60 kırılirsa sanırım 26 civarına kadar bir düşus bekleniyor...sizce hamdi seviyelerde alıma başlamak uygun gibi??? Teşekürler

    YanıtlaSil