8 Mayıs 2012 Salı

garanti bankasından gümüş fonu !

Fon, yatırım döneminin sonunda gümüş (USD/ons cinsinden) fiyatındaki olası yükselişten katılım oranı ölçüsünde getiri elde etme imkanı sunmaktadır. Hesaplanan gümüş getirisinin %30'dan yüksek olması durumunda, getiri %30 olarak kabul edilecek ve bu getiri katılım oranı ile çarpılarak fon getirisi hesaplanacaktır. Orta vadede gümüş fiyatının yükseleceğini düşünen yatırımcılarımıza yönelik olan fon, gümüşün değer kaybetmesi durumunda ise vade sonunda %100 anapara koruması sağlayacaktır.

daha detayllı ve ayrıntılı bilgiler : http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/mevduat_ve_yatirim/yatirim_fonlari/ana_para_koruma_amacli_fonlar/yirmialtinci_alt_fon.page?gbid2=201878 

4 yorum:

  1. Ümit Bey altın için 2000 denemesinin ya direk çıkıp sonra 1400lere geleceği yada önce 1400lere sonra 2000lere yol alacağını ana sayfada belirtmişsiniz 2. senaryoya doğrumu gidiyoruz ne dersiniz eğer öyleyse nakitte kalmak daha avantajlı şu anda

    YanıtlaSil
  2. Bülent Bey !
    yazıyı kaleme aldığım sene başında 1700 lerden 1650 lere doğru iniyordu ons fiyatı o zaman da her ağızdan ses çıkıyor ve birileri altın düşüşünü tamamladı ilk hedef 2000 gazları veriliyordu; ya da altın artık çıkışı tamamladı ve düşüyor hedef 1400 ler deniliyordu.. Yani herzaman çıkmaya yüz tutunca 2000 geliyor; düşmeye başlayınca altın düşecek hep sesleri çoğaldığı gibi..
    bu süre zarfında ne oldu peki önce gitti 1796 yaptı 1550 den döndü sonra 1700 yaptı 1610 dan döndü ve devam ediyor şu an da..

    altının aslında sene başı grafiklerinde keşfettiğimiz bir gerçek vardı .. O gerçek şu an dillerde yeni yeni dolanan ALTIN DİBİ GÖRECEK BEKLENTİSİ.. Evet biz de baktığımız da altının aslında dibi görmediğini farkettik ve buna dikkatinizi çekmek istedik..
    Amatörce ya da spekulatif bir şekilde birilerine hizmet etmeden 1400 ihtimalini Sizlere sunarken aman ha satın altın 1400 olacak demektense dikkatli olun, tüm paranızla altına gömülmeyin, parça parça girin, karı görünce kaçın diyerek işin tehlikeli boyutunu göstermek istedik.. Bu süre zarfında da yukarıda belirttiğim gibi düşe kalka düz rakamlar 1550-1800; 1610 -1700 gibi gelgitler arasında KORKAK KARI GÖRÜNCE KAÇ yaparak sunulan fırsatları değerlendirmeye çalıştık.
    Gene belirteyim 1400 ihtimali var idi ve var da ama bilerek ya da bilmeyerek spekulatif fon sahiplerine yardımcı olmak istemiyorum ve bu yuzden direkt düşecek satalım, artık yükselmez demek yerine arada kar maksimazyonu yaparak hareket etmeyi mantıklı buluyorum..
    NAKİTTE TL DE BİR YATIRIMDIR sloganıyla seneye başladığımızı da çoğu arkadaşımız bilirler. Bu yuzden de parça parça al ya da sat derken tüm riski gördüğümüzden ama maalesef yönünü her zman tam kestiremeeyceğimizden parça parça al sat ile hem nakit hem altın yatırımı ile dengelemeye gidilmeli..
    kaba tabirle %20 nakit; %20 altın devamlı olsun geri kalan %60 ile ne yaparsanız yapın :) inanın bu iki %20 lik kısım batan gemi de Size can simidi olacaktır.

    Bu sene özellikle ana sayfa da dahil ALTINDAN KORKUN
    ALTIN ARTIK BİLDİĞİNİZ ALTIN DEĞİL
    gibi uyarılarda bulunmamız da bundandı..

    belki çok uzun oldu ama altın bu seviyelerden alanlar da olduğu için yeni bir kar realizasyonu yapmadan direkt düşüşe devam edeceğini düşünmüyorum.. bunu lütfen unutmayın..
    SÜREKLİ DÜŞMESİ ya da SÜREKLİ ÇIKMASI piyasa oyuncuları için anlam ifade etmez..
    piyasa oyuncuları arada ki iniş çıkışlardan kar eder..
    sorarım sizlere ons 1000 iken alıp 1100 de satan adam da , 1650 de alıp 1750 de satan adam da 3000 de alıp 3100 de satan adamda 100 usd kazanır... Bu yuzden onsun devamlı yükselmesi ya da çıkması size anlatılan gibi birileri çok para kazanmazlar...arada ki hareketliliktir para kazandıran.. ayrıca piyasa oyuncuları bizler gibi 3-5 gün ya da 3-5 haftalık al sat yapmazlar.. 5-6 aylık ya da yıllık gibi daha uzun soluklu yatırım yaptıklarını unutmayalım

    YanıtlaSil
  3. ümit hocam beklentiniz halen kısa vadede önce 1700 mü? sonra düşüş..

    YanıtlaSil
  4. Ümit bey merhaba...öncellikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler..eminim benim gibi birçok arkadaşın altınin akıbeti konusunda kafasinin karıştığını düşünüyorum..gr tl olarak 90, hatta 85 gibi beklenti ler hakim çoğu yerde..ben mesala ortalamam 94 civarı...şimdi satıp daha aşağıdan alma ihtimalinimi değerlendirmek mantıklı yoksa su anda zarar çok değilse (ki benim için ort 500 tl) bekleyip maliyetine yaklaştığında genel trend aşağı olduğundan satmakmi mantıklı....inanın kafamız allak bullak oldu...teşekkürler

    YanıtlaSil