8 Mayıs 2012 Salı

gümüş

Gümüş için düşüşlerden söz edebilmek için
28,60-29,60 aralığında ne kadar süre kalacak ona bakmamız gerekiyor.. Ayrıca bu aralığın ben orta seviyeli AL konumu olarak değerlendirenlerdenim..

en güçlü al seviyelerim 26-29 ons arası olduğunu daha önceleri de paylaşmıştık..
ilk etap da 26 onsa düşeceğini keşke net kesdirebilsek o zamana kadar beklerdik :) lakin ben 29,60 altında ki duruşu yani, yukarıda belirttiğim 28,60-29,60 aralığında orta şiddetli allımlar yapmayı 29 a yaklaştıkça yapardım..

ben gene tekrarlayayım özellikle gümüş çok sert bir harekete girecek beklentim var.. ve eğer düşüşlerde paniğe uğranılmaz ise 29 -30 arasında alınan onslarda bile gümüşte dolar bazında 2012 içinde %40 lık getiriyi rahat görebileceğimiz yönünde..
2012 balında belirttiğimiz gibi ilk yarıda 36-40 aralığını beklemiş ve 37 görerek düşmüştü gümüş..
Şimdi bu sefer aşağı desteği 38 yaparak hedef beklentim var... en aşağı 38 de bozsanız 30 da alsanız yaklaşık %27 kar eder.. bekleyenler mutlaka görecekler.. çünkü grafiklerimiz de direnç rakamı 42 olarak beliriyor bzi sapmalarımızla 38 minimum rakamını iletebiliyoruz...
Anlaşma ve ani kararları merkez başkanları  ya da siyasiler anında çıtlatmadıkları için tarih vermek çok zor lakin piyasa oyuncuları 2012 içinde gümüş tekrar 40 lı ons rakamlarında görmek isteyeceklerdir.

GÜMÜŞ TAVŞAN MİSALİDİR TABİRİMLE HIZLI HAREKET EDER..
Arkadaşlar gümüşün aşağı ya da yukarı yönlü sert harekete hazırlandığı bir gerçek altın gibi pahalı değil   kilosu 950 dolardan
soroslar 1 ton  alsa 950,000 usd eder ki onlar için küçük rakam...
ama bu soroslar 1 ton altın almaya kalksa 52 milyon.usd ödeyecekler  yani 53 katı para...

bakınız 53 kat daha az parayla gümüş alınırsa hareketler daha hızlı olup oyuncuların hareketleri etkiler piyasayı..
Bu yüzdendir GÜMÜŞÜN HIZLI HAREKET ETMESİ...

düz rakam şu kalan 7 aylık süreçte Size min. %30 getiri verecek başka bir enstruman var onu seçin..
Aylık net faizlerin %1 olduğu bir dönem de 30 katı kazanç getiren başka ne varsa onu paylaşın bizler de bilelim..
ayrıca arkadaşlar reel banka getirisi %1 iken altın, gümüş vb den hemencecik çok para beklentisinden kendinizi uzaklaştırın..
Bankaya yatırın mevduata bakalım 1 ay olmadan dokunun paraya Size o %1 faizi bile vermezler..
Biraz gerçekçi olalım lütfen..

Ayrıca olası iktidar değişikliğinde KRİZLERDEN KRİZ BEĞENİN  bu sözümü de not alın lütfen..
Çünkü alınan borçlar ödenmiyor, harcanıyor
haddinden fazla sıcak para var
İMKB bile %70 yabancıların elinde
bankacılık deseniz %95
bakınız şu sancılı döneme Malatya Kürecike ABD üs kurması ile giren sıcak paralar ile  sürdürüyoruz, geçenelrde İran vururuz Kürecik'i diyoprdu iki gün önce de Rusya vururuz Kürecik'i dedi.. Malatyalılar itiraz etti ama her iki devlette saldırı gelirse vururuz bizim sizinle değil Kürecik'te ki füze kalkanı ile işmiz dediler.. Haklılar da.. Adamları vurmak için füzenin kalkacağı adres Kürecik saldırı anında korumak için kendilerini ne yapacaklardı..
hadi benim hayal perest ve biraz uçuk deli olduğumu biliyorsunuz.. Bu füze kalkanın herşeyi komuta kumandası ABD nin elinde yanlışlıkla şakadan yerinden kıpırdatıverse ne olur.. Al başına İran ve Rusya gibi komşularla husumeti.. çok detaylı işler bunlar ama ÇOK BÜYÜK BİR STRATEJİ HATASI YAPTIK.. Bunlar konumuz dışı ama olması muhtemel gelişmeler.. Dünya bu kadar krizde iken, biz de cari fazla iken DOLAR BABASININ HAYRINI DÜŞMÜYOR; BORSA DA%70 YABANCI BABASININ HATRINA DURMUYOR..

Biz hayal aleminde uyutulsak da gerçekler değişmiyor maalesef..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder