24 Mayıs 2012 Perşembe

24 mayıs

Günaydın Arkadaşlar !

Gene altın-tl gram da kısır döngülü yatay seyirli günlere devam ediyoruz.. Bu süreç zarfında ons altında ki hareketler sadece dolar-altın çaprazı yapanları ilgilendirmekte. Ons da ki hareketlerde bilinçli olarak sanki şekillenip sert iniş ve çıkışları akşam biz yokken yapıp sabaha gene aynı seviyelerde bize teslim edilmekte.. Bir nevi kafa karıştırmaca..

Piyasalarda başarılı olabilmek için sabırlı ve psikolojimizi bozmamak en büyük düstur olmalıdır..

1470 li rakamlarda geçmiş 2-3 günde platin satanların (platinden dolara geçenlerin) 1410 lu rakamlarda seyre daldığı şu saatlerde alıp (yerine koyup) platin gramlarını arttırdıkları gibi bu şekilde yaparak dolar miktarları da artar.. dolar miktarlarını arttırdıkça bir müddet sonra ya tl ye ya da dolara geçtikten sonra uygun ons kurundan altın almaları için de karlı bir seçenek olacaktır.

altında dünkü 1549-1562 önemli olup dün 1549 a oynarken bugün 1562 kıracağını bekliyoruz yukarı yönlü.. aslında altın dün bize bıraktığı yerden koydu..AB liderler cephesi ve Japon merkez açıklaması varolduğundan sert hareketler olabilme ihtimaline karşı akşam saatlerinde duralım uzak telkininde bulunuldu..

euro parite 1,2540 altında kapanış yapmaması altıncılar için bir iyi haber oldu günün.. parite 1,2540 altına sarkarsa 1486 ons altında gündeme gelecektir unutmayalım...
 Yunan ve AB cephesinden sular durulmadığı ve spekulasyonların daha doğrusu el altından fiyatlanmaların yapıldığı şu günlerde çok nakitler ile alıımlar yapmak büyük bir risk taşımaktadır..

Bekle tavsiyesini metallerde tekrarlayacağız. Özellikle TL gram da Salı günü (önümüzde ki hafta için diyelim ya da ) Merkez in müdahaleleri ile önümüzde ki süreçte ilk başta 85-90 aralığı beklentisi dolar kurundan dolayı var..

sorulara fırsat buldukça cevap vereceğim peki88 altı ya da 85 vb altı olur mu sorusuna? Net dşecek diyenler ya da net çıkacak diyenlere karşıyım.. konjukture göre bilgilendirmek gerek...
şimdi 1200 onslar konuşuluryorsa inanın yarın 3000 ler konuşulacak.. İki tarafta aynı yere hizmet ediyor. Hafızamızı canlı tutulam daha geçen hafta Perşembeye kadar 1527 yapınca altın gidiyor 1200 e diyenler altın toparlayıp 1590 ları görünce hedef ilk başta rekor 1900-2000 deyivermeye başladılar.. Çok çabuk fikir değiştirenler güne göre ve akıntıya göre şekil verenlerdir..
Fazla uzatmadan 80 li dipler görebilmemiz için arkadaşlar ALTININ AYI PİYASASINA GİRMESİ GEREKİYOR..İşte o piyasaya çok yakınız arkadaşlar 1486-1520 den aşağı sarktığında haftalık ortalama buralarda olduğunda ve bir haftalık ortalamanın ardında satış yediğinde aşağı doğru işte AYILAR piyasalara hakim olmuş demektir.. Ayı piyasası kaba taslak 1214-1797 aralığı demektir.. en dibi 1200 tepesi 1700 şeklinde düşüneceğiz.. İşte bu çerçeve de dolar tl kuru d abu aralıklara istinaden iniş çıkış yapacaktır..
Ağer ayı piyasaına girer de altın gelgitler ile dolar tl kuru da kendine yeni bir trend çizerse.. Yaz ayı ve enflasyon düşmesi yasarsa dış kriz sakinleşir savaş vb olmadığında dolar 1,75 olur altın da  bu gel gitler arasında 1500 olduğunda  85 tl gibi gram fiyatlar çıkmakta.. İşte meshur o 85 TL nin sırrı burada yatmakta.
Eğer ons altın ayı piyasasına giriş yaparsa 2013-2014 yıllarından birini altın çıkış için seçeceğinden 1-2 yıl beklenir denilmesinin temeli de burada yatmakta..
Ben soylenen yazılan çizilenlerin yukarı d aözet ve basitçe anlattığım varsayımlara dayandığını düşünüyorum aksi takdirde atmasyondur..

Bu arada unutmadan altında şu an AYILAR daha yakın ormana girmeye; eğer döner 1634 üstüne kendini atarda BOĞALAR piyasanın hakim olursa o zaman işler tam tersi olur.. Boğaların rakamı 1634- 1920 ve üstüdür.. bu durumda ortalama altın 100 tl üstünü bulması hayal bile olmayacaktır..

Burada Sizin de gördüğünüz gibi düz hesap 1550-1620 arasında  yani AYILAR İLE BOĞALAR arasında seyreden altın aslında karar aşamasında görülmekte... bu süreçte her kafanın belli senaryo üretmesi, üfürükten teyyareler dinlemek normaldir :)

12 yorum:

  1. Altin simdide 1550 1560 araligina takildi gibi gidis hat nedir alim zamanimi yoksa dolarin dahada dusmesini beklmekmi gerekir

    YanıtlaSil
  2. ümit abi hayırlı kandiller..
    bi sorum olcaktı..bugün sanırım 1565 lere kadar gelicek..gr-tl de 92,5 lerde çıkmak mantıklı mıdır? ben haftaya alım fırsatı olacağı için 94ten aldıklarımı gr. artırmak için bozacağım..
    bugün abd verisi iyi gelcek yönünde tahminler..buna göre ons bu akşam ve yarın düşecek gibi..

    28 mayıs ile 4 hz. arası altının yükseliş terndine gireceği sonra yine düşeceği de söylenmekte..

    yol gösterirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. tl den almak için dolar tl kurunun düşmesini beklemek daha mantıklı şu an..
    zaten tl gram da altın düzeltme eğiliminde...
    özellikle TCMB nin önümüzde ki hafta hamlesini görmeden (dolar için) altın almak tl den şu an riskli görenlerdenim..
    En azından merkezin tavrı netleşsin.. Dün resmen rest çekti ve piyasalara kabadayılık yaptık.. haftaya özellikle salı günü olması lazım bakalım sahte mi gerçekten mi resti çekmiş piyasalara
    erken bey

    YanıtlaSil
  4. yusuf bey satış için acele davranma dün alım için abd yi bekleyelim düşüş yönlü idi demiştik.. şimdi en azından abd yi bekleyelim .. 1562 kırılacağını beklediğimiz paylaşmıştık sabah bu seviyenin üzeirnde durdukça satış yasak...
    1573 den sonra hedef 1582 olmalı.. olmaz ona göre başlanılmalı.. yani yukarı çıktıkça elinde tut ya da kar satışlarını başla.. 1562 Zarar kes( az kar elde et) son satış düşerken ki seviye oslun

    YanıtlaSil
  5. ümit abi yorumu geç yaptın :(( son parçayı öle yapıcam.

    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Yoruma geç okumuş olmayasın :)
    şaka bir tarafa eğer herhangi bir günü işlem için seçeceksiniz..
    bizim mesailer 09:00 - 18:00 arası çalıştığı düşünülürse
    %15 : 10:00 ( +- 30 dakika)
    %25 : 15:30 ( ( +- 30 dakika))
    %60 : 16:30 dan kapanışa kadar ( +- 30 dakika)

    bu zaman dilimlerini tercih edin..

    %80 bu oranlama ile fiyatlanma olur..
    bu saat dilimleri üfürükten teyyare değildir..
    neden yukarıda ki saatler verildi çünkü:
    09:00 Japonya kapanış
    09:00 almanya Açılış
    10:00 Türkiye - Londra açılış
    15:30 önemli verilerin açıklanacağı saat
    16:30 ABD açılış

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar sürekli pc başınd aolamadığımdan sorularınıza bazen gecikmeli cevap verebilme ihtimalim yüksek..
    ama tüm sorulara ismen, özel ve genel cevaplandırmaya gayret ediyorum..
    bol kazançlar

    YanıtlaSil
  8. üstad abd açılışında ons durumunu belirlermi aşağıya.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Ümit Bey!
    Regaip Kandiliniz mubarek olsun Efendim.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. aşağı düşüşten sert bir düşüş vb kasdediyorsanız bugün için öyle bir beklenti yok.. şok ani olağanüstü haberler dışında ..
    destek 1562 yapma aşamasında eğer bu başarılı olursa 1582 den tekrar 1600 e yaklaşma denemesi gündemde..

    bugün düşüş değil çıkışı oynadığımızı , 1562 kıracağını yukarı sabah paylaşmıştık.. aynı görüş hakim.. şimdi 1562 den sonra bir destek rakamı 1582 olup olmayacağını hedefleyeceğiz..
    olduğu takdirde altınlar için zarar kes rakamımızı 1562 den 1582 e yüksekteceğiz..
    umarım benim zarar kes ( az kar la son satış yapacağınız yer) mantığımı anlamışsınızdır.. geçmiş yazılarımdan da

    YanıtlaSil
  12. Allah razı olsun..lütfen gün içinde uzun yazılar ardından da çok kısa beklenen destek-direnç yada zarar kesleri yazarsanız çok memnun oluruz..kafalar karışıkken daha aydınlatıcı ve direkt olur kanısındayım..

    selam ve dua ile üstadım.

    YanıtlaSil