5 Mayıs 2012 Cumartesi

piyasalar Açısından İmalat Verileri


Piyasalar Açısından İmalat Verileri

ABD: ISM Mfg Endeksi üretim sektöründeki satın alma yöneticilerinin aktivitesini ölçer. Yükselen trend ulusal paranın güçlendiğini gösterir. Satınalma yöneticileri, firmaların performansına girebilmesi açısından iyi bir göstergedir ve genellikle ekonominin toplam performansı ile paralellik gösterir.

Endüstriyel Üretim fabrikalar, madencilik ve hizmet sektörü tarafından üretilen çıktıları ölçer. Yükselen trend ulusal paranın güçlendiğini gösterir, çünkü yüksek değerler büyük miktarda ürünün satıldığını ve tüketildiğini, bu da kişilerin kazandığını ve harcama yaptığını gösterir.

Üretici Fiyat Endeksi Euro bölgesindeki üreticiler tarafından sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatlarındaki değişimleri değerlendirir. Yüksek üretim maliyetleri yüzünden üreticiler perakende satış fiyatlarını yükseltme eğiliminde olduklarından, ÜFE enflasyon için bir gösterge olarak görülebilir. Avrupa Merkez Bankası tarafından belirlenen faiz oranlarından daha yüksek seviyelerde bir ÜFE gerçekleşebilir. Azalan ÜFE, fiyatların düştüğünü gösterir böylece bir ekonomik durgunluğun habercisi olur.

Dayanıklı Eşya Siparişleri: Ulusal üretim isteyen tüketiciler tarafından satın alınan, 3 yıldan fazla kullanım süresi bulunan eşyaların değerini ölçer. Bu gösterge, siparişlerin tamamlanması için üreticilerin ne kadar yoğun çalışmaları gerektiğini tahmin eder. Bu yüzden, yükselen bir trend ulusal para birimi üzerinde olumlu etki yaratacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder