5 Mayıs 2012 Cumartesi

Piyasalar için Emlak Verileri


piyasalar için Emlak Verileri

ABD: Yeni Konut Satışları: Ekonominin genel yönünü göstermesi açısından yeni konut satışları rakamı iyi bir göstergedir. Yeni konut satışlarındaki yükselen bir trend, inşaat sektörünün iyi durumda olduğunu ve o ülkedeki insanların büyük alımlar yapabileceklerini gösterir. İnşaat firmaları işçi çalıştırma ve mal alma ihtiyacı içerisindeyken yeni konut sahipleri birçok mal alma eğilimindedirler, bu yüzden ülke ekonomisi bundan olumlu etkilenir ve ülke para birimini teşvik eden bir etki olur.

ABD: Bekleyen Konut Satışları: Mevcut (yeni olmayan) konut satışlarındaki aktiviteyi ölçer. Müstakil konutları, kooperatifleri ve daireleri kapsar. Talep ne kadar yüksekse, ekonomi o kadar iyidir çünkü kişiler konut yatırımı yapabilecek kadar kendilerini rahat hissederler. Aynı zamanda bu tür yatırımlar elektronik eşya, mobilya, emlakçı geliri gibi kalemleri artırarak ekonomiyi olumlu etkiler.

ABD: Konut İnşaatı Rakamları konut amaçlı kullanılacak ne kadar yeni inşaatın başladığını ölçer. Rakam yükseldikçe ulusal para birimi o kadar olumlu etkilenir çünkü inşaat sektörünün sağlıklı olduğunu ve insanların yatırım yaptığını gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder