Yoğurt ekşidi
Kayıt dışı gıdada her gün yeni bir hile duyuyoruz. Yoğurdun içine domuz jelatini ve
kullanım izni belli bir miktarda olan, fazlasında çok ciddi hastalıklara yol
açan selüloz ile milamin gibi katkı maddeleri katılıyor. Uzmanlar, yoğurt
üretirken kaynatılan sütün yüzde 40'ının buharlaştığını, bu nedenle artan
maliyeti önlemek için su tutan; hayvan derisi ve kemiğinden yapılan jelatin gibi
katkı maddelerin kullanıldığını, 'doğal' diye aldığımız yoğurtların sağlıksız
olduğunu belirtiyor. Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Dr. Samim Saner, az süt
kullanarak yoğurt kıvamını tutturmak adına kıvam artırıcı ve hastalıklara yol
açan katkıların kullanıldığını söyledi. Malta humması ve brusella gibi
hastalıkların bu şekilde üretilen ürünlerden kaynaklandığını belirten Saner,
şunları kaydetti:
CİDDİ HASTALIKLAR VAR
"Çiğ sütten yapılan ürünlerde çok dikkatli olmak gerekir. Yoksa ciddi hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz." Tüketicinin güvenli ve Tarım Bakanlığı onaylı ürünleri alması gerektiğini hatırlatan Saner, çömlekte 'köy ürünü' diye satılan markasız yoğurtlara özellikle dikkat edilm
'KAYMAK' DİYE MARGARİN YEMEYİN
'Kaymaklı yoğurt' diye satılan ürünlerin gerçek olmadığını söyleyen uzmanlar, üzerindeki tabakanın da margarinden yapıldığını belirtiyor. Toplu yemekte kullanılan ve tereyağı aroması bulunan margarinin bir miktar sütle birlikte eritilip yoğurdun üzerine 'kaymak' diye döküldüğünü anlatan uzmanlar, tüketicinin 'doğal yoğurt' reklamıyla kandırıldığını vurguluyor.
TAKVİM
CİDDİ HASTALIKLAR VAR
"Çiğ sütten yapılan ürünlerde çok dikkatli olmak gerekir. Yoksa ciddi hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz." Tüketicinin güvenli ve Tarım Bakanlığı onaylı ürünleri alması gerektiğini hatırlatan Saner, çömlekte 'köy ürünü' diye satılan markasız yoğurtlara özellikle dikkat edilm
'KAYMAK' DİYE MARGARİN YEMEYİN
'Kaymaklı yoğurt' diye satılan ürünlerin gerçek olmadığını söyleyen uzmanlar, üzerindeki tabakanın da margarinden yapıldığını belirtiyor. Toplu yemekte kullanılan ve tereyağı aroması bulunan margarinin bir miktar sütle birlikte eritilip yoğurdun üzerine 'kaymak' diye döküldüğünü anlatan uzmanlar, tüketicinin 'doğal yoğurt' reklamıyla kandırıldığını vurguluyor.
TAKVİM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder