1 Haziran 2012 Cuma

1 haziran

günaydın Arkadaşlar !
kısa kısa detaylara girmeden paylaşımlarımı sunayım..
 dolar/tl :
pazartesi günü bizim enflasyon verileri açıklanacak ve düşüşk gelmesi bekleniyor.. öğleden sonra abd verileri ile dolar olanlar satış bir parça düşünebilirler.. dolar 1,8620 nin altına inmezse 1,91 yönlü yeni trend başlatacaktır. Lakin beklenilen veriler enflasyon düşük gelmesi vb artı TCMB gözetiminde olan dolarda 1,86-1,88 aralığı kar satışları yapıp düşünce yerine konabilir..
UNUTMAYIN HEP BELİRTİYORUZ 2012 DE DE DOLARIN İNİŞLİ ÇIKIŞLI DALGALANMALARINDAN YARARLANIN... bu yuzden dolar 1,90 çıkmış ya da 1,70 olmuş önemli değil  önemli olan sizin bu oynaklık içinde az-çok bundan nemalanmanızdır..

Yunandan daha tehlike İspanya'yı unutmayın... Aylar öncesinden paylaşmıştık.. Bakınız içeride kriz olmadığı halde dolar buralarda bir de bizde yaşanabilecek kriz de doları durduran olamayacak.. Şu an yakın zaman da bizler vatandaş oalrak hissedeceğiz zamlar ile bu krizi ama ülkede sermaye kaçısı olmayacağından kur da aşırı sert hareketler yukarı yönlü yaptırmayacak para babaları..

İMKB ,
takip edenler bilir 63000 den beri bekle denilen bir pozisyonum var.. 52,000-54,000 aralığı bir parça alım için düşünülebilir.. bu aralık çok kritik bu yuzden allım yapılmalı... Toplarsa en az 59.000 ve yukarısına kendisini atacaktır.. Düştüğü takdirde hedef 48-49000 dir..
UMARIM AL SAT RAKAMLARIMIN NE ZAMAN VE NEYİ İFADE ETTİĞİNİ ARTIK ANLIYORUZDUR..
Yukarıda borsa rakamlarında olduğu gibi kritik psikolojik rakamı paylaşırız yani 52-54000  arası 63,000 DEN BAŞLAYAN TAMAM MI DEVAM MI RAKAMI?  bu yuzden alım ve risk yapılmalı.. Risk alınacaksa boyle alınmalı.. parça alım yapılsın ki eğer dönmezse sonra da alınsın diye ..

ALTIN...
düz yukarlak rakam 94 lerden sonra 90 ve aşağısı hedefim hala geçerli.. günlük dalgalanmaları takipi edenler arada parça parça al sat yapabilirler diyebilsek de çok riskli dönemdesiniz.. Benim nacizane tavsiyem bekleiyn seyredin .. seyrederken oyunun dışında daha sakin analiz edersiniz piyasayı.. Belki reel de o anda para kazandırmaz size ama ileri ki dönemler için çok büyük paralar kazandıracak deneyime sahip olursunuz..

Haziran geldiği için değil sene başından beri hazi,ran FED kafanızı resmen soktuk.. önemine dikkatinizi çektik.. sonrandan 17 haziran yunan seçimleri, 19 haziran g-8 zirvesi, 22 haziran TCMB kararı ve bu tarihlerde AVrupa merkez faiz kararı hepsi ilginç değil mi FED Toplantısına ayarlandı.. Arşive baktık İspanya'ya dikkat derken Mart imiş.. İspanya'dan ateş myıs ile yükseldi.. Haziran da spekulasyonları artacak..

Demedi demeyin haziran da bankalar batacak..  neyse bu konulara inş. bir ara gene döneriz..

tehlikeli bir dönem ve ons 1562-1569 üstüne kendini atamıyor... maceraya gerek yok.. ah alsamdı gram başı 1 tl kar edecektim deyip paranı yatırayım deme %100 altına..
hem değerli arkadaşlar düz rakam veriyorum bunu lütfen iyice kavrayın..
altın 91 den 93 oldu diyelim... sizi forexciler, egolu yorumcular bak 91 den alsan 93 de satar 2 tl kar ederdin derler...
YALAN....
şöyleki
altın 91 olduğunda bankalar
91 alış; 92 satıştır....
altın 93 olduğunda ise
92 alış - 93 satıştır..
yani bankadan aldığınız da makası 1  tl kabul edersek alırken 1 tl yukarıdan satarken de 1 tl aşağıdan olduğu için aslında kar felan yoktur... Burada makası bankanıza göre yaparsanız 1,5 tl gibi al sat iki işlem makası olur ki 500 kuruş kar getirrir ancak 2 tl lik çıkışta...

düz internet sitelerinde basında tv de vb yazan tek rakama bakmamalısınız..
bu en büyük hatadır..

kısa dedik uzadı fırsat buldukça yazacağım inş..
hayırlı cumalar bol kazançlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder