21 Haziran 2012 Perşembe

ALTIN FONA YANİ KAĞIDA DÖNÜŞTÜ

Değerli Arkadaşlar!
Sayın sıd vb diğer 108 TL veya 100 üstü diyelim altın alıp bekliyoruz ne yapacağız diyenlere genel bir cevap hazırlayalım istedik..
Aslında sayfa sayfa altın tüyoları ya yatırımcı bilgileri  verirken ara ara hep nasıl yatırım yapılır, ne durumda sat ya da al yapılır gibi ipuçlarını bilgi amaçlı paylaşmaktayız..
öncelikle zararına satış yasak düsturumuz her daim vardır.. lakin gram başı 18 tl zararda küçümsenemeyecek bir rakam...belki kaba olacak ama batan gemide risk daha sert ve keskin olmalı..ama kesinlikle %100 al sat şeklinde değil elbette..
100 ve üstü olan arkadaşlara en büyük önereceğim husus altın sat dediğimiz pozisyona geldiğinde (geçen 96-97 de denildiği gibi) %25 lik kısımlarını gözden çıkaracaklar.. O an TL yemi dolara mı olacağı hususunda o günün hangi tarafta çok getirisi var ise o yöne olmalı diyecek olsak da en çok tercihinizi arbitraj konusunda yapmalısınız.. Çünkü her hafta ortalama 30-50 usd lik iniş çıkışları ons başında altında görürken tl gramı bazen uzun süre aynı seviyelerde kalıyor... Tl gram ile belki de sadece Türkiyeliler al sat yapıyorlar ama altın dolar gramında tüm dünya işlem yaptığından dalgalanmalar daha sert olacağından bunu öneriyoruz..
her öneri ya da tez de lütfen dayandığı temeli kendi kafa ve mantığınızca da uygun gördükten sonra karar veriniz..

LÜTFEN ARTIK ALTIN FONA YANİ KAĞIDA DÖNÜŞTÜ YA DA DÖNÜŞMEK ÜZERE...
KLASİK GELENEKSEL TAVSİYELER ARTIK İŞLEMİYOR..
ALTIN ARTIK UZUN DÖNEMLİ YATIRIM ARACI DEĞİLDİR BUNU LÜTFEN KAFANIZA SOKUN..
Burdana altın alınca uzun süre beklenilince kar edilmeyecek , kazanç gelmeeycek şeklinde yorumlanmasın lütfen.. Sadece 9 ay önce 108 den alınan altın şimdi 18 tl aşağıda satılmak istense.. 9 ay uzun süre arasına girmiyor mu... 5 sene sonra belki 200 tl olacak... Ama beni 1 yıl süründürdükten sonra kabusum olduktan sonra ne kıymeti var..
KENDİ PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ deyimine denk geliyor..
FİZİKİ ALTIN ALDI İSENİZ BEKLEİTN UZUN SÜRE SÖZÜM YOK.. AMA GRAM YATIRIMCISI İSENİZ YANİ BANKA HESAPLARINIZDAN AL SAT YAPIYORSANIZ  UZUN SÜRELİ YATIRIM OLMADIĞINI ALTININ ANLAYIN ARTIK..

UZUN SÜRELİ YATIRIM TOPRAKTIR..Arsa, ev vb..

Borsa vb işlem gören herşey, kar aamaçlıdır.. Karı görünce alınmalıdır.. Altın da bu amaçla artık işlem görmektedir.. Ne madenler yokolduğu için geçen sene 110 tl oldu altın ne de şimdi madenler ve ekonomi geçenseneye nazaran iyi olduğu için altın düştü bu kadar..

Lütfen ihtiyacınız olan para ile al sat işlemine girmeyin.. Madm girdiniz paranızı dolar-altın-tl vb portföy yapıp çeşitlendirin.. Ve lütfen  al sat yaparken parça parça yapın ki en tepe ya da en dipi yakalama şansınız çoğalsın..

soru cevaplar şeklinde inşallah yazılarımzız devam edeceğiz..
cevaplarınızı genel de yazacağım...

bol kazançlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder