21 Haziran 2012 Perşembe

Merkez bankası döviz munzam oranları ile

Merkez bankası döviz munzam oranları ile dolara (dovize) kafayı taktı..
şu an dolar alım için beklemeye hala devam..
doların düşüşü altını da gram bazında geriye çekme ihtimali yüksektir.

TCMB nin dolar ile (döviz) bu kadar uğraşmasını biz gelecek günlerde  dünyada dolar endexinin güçlenebileceği ihtimaline karşı bir zırh olarak bir koruma kalkanı olarak kullandığını düşünmekteyiz.. Eğer tahmin ettiğimiz korkuyu TCMB de sezmiş ise ve karar merci olan tercihini kullandığı yön istikametinde haklı çıkması demek altın gram fiyatının TL olarak bizim beklediğimiz süreden önce 85-90 aralığına gideceğine işaret demektir..

Bekleme de kal denilmesi piyasanın bile kafası karışık olması ve bir acayip olmasından ileri gitmektedir..
Çok nadir görürsünüz boyle dönemleri..
dolar dün de belirttiğimiz 1,7880 ve 1,7760 bize ikili dip yaparak göz kırpacağı desteğin başlangıç seviyesi 1,7910 dur.. bu seviyeler kıyısından köşesinden göz kırpmadığı sürece al demek acelecilik olabilir..

euro vb den dolara geçiş dün söylendiği gibi 1,27 den yapılıp 1,26,1,25.. vb her düşüşler kar satışı olarak değerlendirme açısından düşünülebilir..
herhangi bir şekilde dolarda olanlar satış yapmadılar ise şu aşamadan sonra metaller ya da euro arbitrajı için fırsat kollayabilirler.. emtia(altın gümüş vb) ve euro karşısında  dolar ezildikçe yani ons düştükçe ya da parite geriledikçe (euro/usd) elinizde ki dolar dünyada güçleniyor demektir ve güçlü dolarınızla ezik altın vb alabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder