12 Temmuz 2012 Perşembe

12 temmuz

Günaydın değerli arkadaşlar !
geçen hafta altını 1620 lerden (1614 alt basamağı) satış derken 1550 kırar mı ki bu sefer;
gümüşü 27,50 kırıyor elden çıkırıp 26,40 ilk basamağı;
euro/usd paritesinde 1,2180-1,2240 aralığında ki aşağı gidip gitmeyeceğiniz
dolar/tl kurunda beklenilenin aksine 1,8080 hedefini görebilecekmiyizi
euro^nun ucuzluyor olduğunu paylaşıp haftanın 11 ve 13 üne dikkatlerimizi çekmiş idik..
Birinde FED Tutanakları diğerinde Çin Büyüme rakamları ...

1628 den altın ve diğerleri döndükten sonra belirtilen ilk hedeflere ne kadar yaklaştılar, yaklaşacaklar göreceğiz ve ona istinaden yeni stretejimiz gerçekleşecek..

Dün aslında FED'den beklentimizden farklı bir tutanak yayımlanmadı.. Tek bizi şaşırtan o kadar QE3 sevdalısı var iken piyasalarda :) FED karar yapıcı 19 adamdan sadece 2 kişi istemiş olması..  OOOO aferin bana QE3 ten sözetmediler demedim mi değil mesele :) bu işte bir gariplik var bunu dikkatinizi çekmek istedim sadece..QE3 her ne kadar yakın değil diyen bir kalem olarak FED üyelerinin çoğunluğu bizimle aynı fikir olması hiç hoş değil.. Bir hinlik var mı bunda acaba diye ,,,şüphe soruları soracağımız kendimize ve artık kemirecek belki de bu durum içimizi bir müddet..

Altın efendi için günün desteği 1564 olarak görülüyor.. 1564 aşağısında 1553-1542 aralığında kendini buluverme ihtimali yüksektir.. 1564-1559 üstü kısa vadeli günün yukarı yönlü gitmesi adına nefes alıp rahatlatacak seviyedir...

Değerli Arkadaşlar !
perşembe cuma 2 dalga satış yedik ayrıca dünü de sayarsak 1597 lerden gene geldi diye bu tam dalga sayılmaz ama 2,5 dala oldu diyelim.. 3. dalga henüz gelmedi daha.. Bundan en önemlisi dün FED resmen QE3 yok diyerek guya (ondokuz kişiden sadece iki kişi istemesi buna işaret) bunu altının mutlaka fiyatlaması yani satışa geçmesi gerekmekte.. bu ise bazen açıklamadan birkaçgün sonrasını bulabilme ihtimali de oluyor..

olası düşüşlerde alınacak altınlar 18 den sonra inş. kar satışları sunma ihtimali olacaktır. 17 Temmuz da FED başkanı ABD senatosuna yaprıkları ve yapacakları ile ilgili savunmasını verirken dünki kadar piyasaları bizim konumuz açısından altını bu kadar üzücü konuşma yapma ihtimali az.. Ya yaparsa derseniz altın 14**lü rakamlar artık hayal değil gerçek oldu deriz..

1,20-21 lerden dolardan euroya
2,20-2,22 aralığında TL den euroya geçişleri karı görünce kaçmak ya da dolara geçmek adına  tekrar kısa günün karı olarak değerlendirilebilir..

Yarın ki Çin rakamı beklenildiği gibi kötü gelirse altın düşme eğilimine devam edecektir.. En azından çıkamayacaktır.. karar ardından düşmedi felan gibi beklentiler oluyor hemen çıkmaması da aslında karardan etkilendiğini gösterir.. Bir ürün çıkmıyor ona talep yok demektir, yani alıcısı yok demektir.. Lütfen mantık anlaşılsın..

Ayrıca Önümüzdeki hafta TCMB de dünya merkez bankalarının başlattığı faiz indir vb akımına kapılıp, onlardan neyim eksik deyip  faiz indirmine gidebilir.. Daha önceleri de paylaştığımız gibi faiz indirimini  bu ay ya da Agustos için ( yaz aylarında ) beklendiğimizi paylaşmıştık.. Faiz indirimi öncesinde doları gevşetme politikası yapabilir TCMB çünkü faiz indirimi ile dolar da birkaç puanlık artış görülmesi gerekebilir.. İş bu durumda şimdi düşen tahvil faizleri dolayısıyla TL ye yani borsaya kaçan para ordan karı alıp doalra dönebiir.. Yani önümüzde ki günlerde borsada sert satışlara ya da kar satışlarına maruz kalırken aynı süreçte dolarda yukarı yönlü bir kıpırdanma görebiliriz...
Tüm beklenti ve paylaşımlarımız tahminden öte ekonomik takvim, ekonomik gerçekler ve olası karar ya da beklentilere karşı alınmış pozisyon ve bu pozisyon sonucu oluşacak senaryoya göre yazılarımız kaleme alınmaktadır..

Hepimiz en dip bekliyoruz, umarım yakalarsınız.. ama en dipi bulmak şanstan başka bir şey ile izahı mümkün değil..
iş bu sebeple parça parça 91 gibi rakamdan bile toplanması ( dünkü renkli alım bölgesini hatırlayalım) bir kayıp olmazsa gerek..
Beklemeye devam ediyoruz lakin serin kanlılıkla altının artık alım bölgesinin geldiğini; altın meyvesinin artık olgunlaştığını ve mevsiminin geldiğini bilelim yağmura fırtınaya yakalanmadan, yerelere nimet diyerek dökmeden savurmadan itina ile toplayıp kasalara yerleştirelim.. DAha yeni olğunlaşmaya başladığından lütfen hamları daha çok var.. Hamlarını , olmamışları dalından koparmayalım,
sağlıcakla kalın,
bol kazançlar,

5 yorum:

  1. 2,20-2,22 aralığında TL den euroya geçişleri karı görünce kaçmak ya da dolara geçmek adına tekrar kısa günün karı olarak değerlendirilebilir..

    demişsiniz sayın ekonturk lakin garanti 1 üzerinde fark koyuyor haka 2022 üzerinde sizce beklemekmi lazım daha.

    YanıtlaSil
  2. öncelikle en gerçek veri hepimizin bankamızın bize verdiği veridir.. sadece ben serbest piyasa rakamlarında destek alım bölgesi olarak o aralığı çizdim..
    makası fazla ya da yukarıdan aldığında bankanızda euro yerine altın al satı kullanmayı deneyin.. euro da garanti de makasın yüksek olduğunu biliyorum.. euro oalcak benim tercihim işime de yarıyor bu parayı kullanıyorum vb diyorsak ancak garantiden al sat yapacağız ve bu durumda biraz bekleyin derim kur iyice şekillebsin diye..
    euro ile fazla işiniz yoksa parite vb takibiniz ve zamanınız az ise yatırımı altın da vb denemeniz daha faydalıdır..
    bakınız euroyu ben hiç sevmem .. sadece ucuz olduğunu artık hepimizce de malum.. ben sadece ucuz olduğunu işaret etmek ve dikkatinizi çekmek istedim..

    YanıtlaSil
  3. tşk.ler aydınlatığınız için .

    YanıtlaSil
  4. Ümitbey günaydın Gülşen ben Nasılsınız
    Yukarılardaki bir yazınızda alınan altınların 18 - 19 undan sonra kara geçeceğini yazmışsınız.
    Sorum bugün için alım önerirmisiniz Ons kaça kadar düşebilir. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. günaydın Gülşen hanım !
    küçük rakamlarda da olsa alınan varlıklar o süreçte kar satışı imkan sunabilir düşüncesindeyim.. Net kar olacağı keşke bilebilsek :)
    alım bölgesinin ucundan girdiğimizi yeni yeni izah etmiştim...ve bu yeni giriş olarak KIRMIZI ALIM BÖLGESİ diye anlamlandırmıştık...
    yarın Çin verisi ve dünkü FED in fiyatlanmasını da beklemek adına parça alımlar düşünülebilir denilmişti..
    3. satış dalgası belki eli kulağında diye bekle takibe al daha mantıklı..

    YanıtlaSil