11 Temmuz 2012 Çarşamba

Fitch, ABD için görünüm ‘negatif’ dedi


Fitch Ratings, ABD’nin kredi notunu AAA olarak teyit etti ve görünümü ‘negatif’ olarak korudu.


Fitch, ABD’nin çeşitlendirilmiş ve varlıklı ekonomisinin hükümetin açık azaltma tedbirleri üzerinde anlayma kabiliyetsizliği ile baltalandığını savundu.

Fitch yaptığı açıklamada, “Vergi ve harcama politikaları konusunda belirszizlik, kısa vadeli ekonomik görünüm üzerinde baskı yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Negatif görünüm ifadesi kredi notunun gelecek 12-18 ay içinde düşürülebileceği anlamına gelirken, Fitch yaptığı açıklamada kayda değer bir olumsuz şok yaşanmadığı takdirde, negatif görünümde2013 yılı ikinci yarısına kadar bir gelişme beklemediğini vurguladı.

4 yorum:

  1. Bu bugun abd acilisinda ons da yuzelme yaparmu ümit bey

    YanıtlaSil
  2. en tatlı hareketler aksaşm 21:00 den sonra olma ihtimali var.. Bernanke'nin ağzından çıakcak kelimelere göre..
    ama daha öncesinde 15:30 ABD dış ticaret verileri var bunu takip de edelim ona göre yorumlama yapma daha kolaylaşacak..
    geçen 1574 lerd eiken alınmalı belkiş bir parça ama 1597 de dönme riski çok var değer mi bu riske diye yorumlamada bulunmuştuk.. nihayetinden 2-3 usd ancak geçebildi 1597 yi dün ve sonunda 1566lara kadar düştü..
    önemli olan TL bazında değer de diyorsak dolara istinaden hem de onsa 90-91 li rakamlar çok caizp hale gelecek

    YanıtlaSil
  3. Ümitbey günaydın.
    sizce buradan gümüş ve altın alınabilir mi yoksa yarınımı bekliyelim. Sizin düşünceniz.önemli

    YanıtlaSil
  4. 15:30 abd dış ticaret verisi ve abd yi beklemek önemli ilk önce..
    altın ve gümüş en tehlikeli destek ve direnç de bulunuyor..
    1574(66) ve 1597(87) bandında..yön bulma arayışında..
    lakin altın düşüş eğilimde evet bunu geçen haftadan beri paylaşanda biziz.. lakin bu düşüşlerin ardından bir patlama yukarı yönlü bşr bomba haberi gelecek beklentisi yükselmeye başladı bizde.. kademeli düşüş yapmaya başladığı her seferin ardında mutlaka geçici de olsa 70-100 usd lik bir kıpırdanma yapmakta..
    geçen kıramadığı 1549-62 aralığı kırma ihtimali bu sene vra ve bunu geçen döndüğü bu seviyeden 1620 olunca da paylaşmıştık..


    gümüş tarafında geçen seferki yani ortalama 1,55 tl gram seviyesi (+-5 gümüş hızlı hareketliliğinden konulabilir) ilk allımlar için ideal bölgem.. Lakin geçen sefer d eher zaman da özellikle belirtiyorum karı görünce kaçalım..

    hiçbir zaman aa düşüyor düşecekmiş diye kendimizi düşmeye,
    ya da çıakcakmış diye çıkmaya odaklamayalım..

    bakınız hepinizi 1620 den beri korkutam ve alım aman yasak diyen biz, biraz ılımanlaşmaya başladık.. çünkü alım seviyelerine artık yakşaşıyoruz yavaş yavaş..
    1200 oalcak diye 1200ü elde nakitle beklersem ya da 2000 olacak diye elde altnla beklersem bu yanlış olacaktır.. arada indir boşalt yapmak gerek..

    YanıtlaSil