13 Temmuz 2012 Cuma

İtalya'nın notu iki basamak indi



Moody's İtalya'nın devlet tahvili notunu A3'den Baa2'ye indirdi görünüm ise 'negatif'.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, İtalya'nın devlet tahvili notunu A3'den Baa2'ye indirdi. Görünüm negatif' olarak bırakılırken, Prime-2 olan kısa vadeli not değişmedi.


Moody's, faiz dışı fazlanın sürdürülmesi, büyük ve çeşitlendirilmiş bir ekonomi olunması ve yapısal reformlarda sağlanan önemli ilerlemenin Baa2 seviyesindeki notu desteklediğini de vurguladı. 

6 yorum:

  1. ümit bey merhaba

    sizce bir parça alım yapmalı mıyız

    YanıtlaSil
  2. Cin verileri beklendigi gibi kotu geldi ama etkisi az oldu veya olacak daha bunun nedeni beklentiye denkmi gelmesi yoksa abd acilisiyla dolar deger kazanirsa ons dususmu gosterir

    YanıtlaSil
  3. ümit bey altın çıkış trendinemi giriyor acaba yoksa keriz silkelemeyemi?

    YanıtlaSil
  4. erkan bey !
    dünkü düşüşler çin verisi için mi yoksa FED hayal kırıklığından mı oluyor acaba diye sorularımızı kendi kendimize paylaşmıştık..
    çin büyüme rakamı düşük geldi, piyasalar bu sefer de Çin de teşvik parasal genişleme beklentisi ile moral aşılamaya umut almaya çalıştılar.. büyüme rakamalrı ardndan çin borsası kayıpla kapattı haftayı çok madencilik emtialarında da düşüş yaşandı lakin altn bu serüvene katılmadı henüz..

    melike hanım !
    altın cephesinde diren 1579 (1586)
    destek ise 1554 (1549) görülüyor
    şu an 1574 lerde seyreden altın dirence 5 usd, desteğe 20 usd kadar geride bulunuyor.. böyle durumlarda dirence yakın olduğumuzdan yani yukarıdayız alım yapmak yerine direncin kırmasını bekleyip seyirci kalacağız; ya da direnç kırılmaz ve destek rakamlarına dönermiyi bekleyeceğiz.. ikinci seçenekte ki dönermi daha çok mantıklı görülmekte..

    YanıtlaSil
  5. altın aslında 1549-1597 olarak kendine dar bir bant aralığı çizmeye başladı..
    Buralarda olması demek orta vadelik ortalamalarda olan 1530-1640 aralığını bir aşağı çekilecek gibi.. Eğer 1597 kırılmaz ise düz rakam olarak 1480-1600 şekliyle orta vadeli bir aralık trendi belirmeye başlar..
    bu orta-uzun vadede ise mevcut olan 1520-1690 olan aralığın 1420-1640 olarak şekillenmesi anlamına gelir..

    iş bu senaryonun oluşmaması için altının belli birkaç hafta 1630-1690 olan orta ve uzun vade ortalamasının aralığında kapanış ve açılışlar gerçekleştirip yukarı yönlü yani 1900 lere gidecek trendi açmalı...

    iş bu bağlamda yaz ve ABD seçimleri yaşandığı dönemde de düşükten aldığınız altınları ya sabır diyerek yatışa koyup bekleteceksiniz.. özellikle fiziki bilezik , ceyrek vb yapanların uzun vade bekletmeleri daha mantıklı.. işciik vb masrafları dikkate alındığında..
    gram oalrak bankalarda al sat yapan trader oyuncuların ise orta vadeli olanlar her 70-100 usd lik gelişmelerden al ya da sat şeklinde yararlanmalarını (tavsiyemiz bu zaten)
    kısa vadeli al sat yapan arkadaşların ise çok dikkat etmeleri gerekiyor..

    YanıtlaSil
  6. sayın adsız !
    yaşanan olay aslında ne keriz silkelenmesi ne de çıkış trendi tam anlamıyla..
    çıkış trendi olabilmesi için 1586(1597) kırılması gerekiyor satış yemeden ama...
    şu an için daha erken çünkü daha 1579(86)kırıldığını yaşamadık..yoklayacağı deneme yapacağı kesin gibi görülüyor..

    unutmayuın kimse 20-30 usd lik artış niyeti ile alım gerçekleştirmez.. kimseden kastım profosyonel oyuncular..

    YanıtlaSil